Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.06.2022. u 22:37
Na početku drugog poluvremena Zlatko Dalić je u igru ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića, što je potpuno promijenilo i značajno poboljšalo igru hrvatske reprezentacije, koja je ovladala loptom i postala opasna po suparnička vrata.

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Dansku 1:0 na gostovanju u Kopenhagenu u utakmici 3. kola UEFA LIge nacija.

Pogodak vrijedan pobjede na Parken stadionu postigao je Mario Pašalić u 69. minuti, nakon ubačaja Marcela Brozovića. Pašalić je spremno dočekao loptu na visini peterca i poput rasnog strijelca uklizao te ju proslijedio u mrežu kroz noge danskog vratara Kaspera Schmeichela.

Danska je bila bolja i opasnija u prvom poluvremenu, ali jedini udarac unutar okvira, koji je u 40. minuti uputio Andreas Cornelius, Dominik Livaković je odlično obranio.

Na početku drugog poluvremena Zlatko Dalić je u igru ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića, što je potpuno promijenilo i značajno poboljšalo igru hrvatske reprezentacije, koja je ovladala loptom i postala opasna po suparnička vrata. To je, u konačnici, rezultiralo Pašalićevim pogotkom koji je Hrvatskoj donio treću pobjedu u 13. nastupu vatrenih u Ligi nacija.

Soccer Football - UEFA Nations League - Group A - Denmark v Croatia - Parken, Copenhagen, Denmark - June 10, 2022 Denmark's Andreas Christensen in action with Croatia's Sime Vrsaljko Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK. Photo: RITZAU SCANPIX/REUTERS
Foto: RITZAU SCANPIX/REUTERS

Danci su u 86. minuti postigli pogodak, ali je on poništen jer je strijelac Jonas Wind kod upućivanja lopte bio u zaleđu.

Unatoč porazu od Hrvatske Danska je ostala na vrhu ljestvice sa šest bodova. Po četiri boda imaju drugoplasirana Austrija i Hrvatska koja je na trećem mjestu. Na začelju je Francuska s dva boda.

U drugoj utakmici 3. kola Austrija i Francuska su u Beču odigrali 1:1. Austrijance je u vodstvo doveo Weimann u 37. minuti, a izjednačio je Mbappe u 83. minuti.

Lipanjsku seriju utakmica u Ligi nacija Hrvatska će zaključiti u ponedjeljak, 13. lipnja, dvobojem protiv Francuske (20.45 sati) u predgrađu Pariza na Stade de Franceu

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Slavlje nakon gola Francuzima na Poljudu

DANSKA
0-1
HRVATSKA
Pašalić 69'
Liga nacija, 3. kolo, 20:45, Parken, Kopenhagen
Kraj
KRAJ (Kraj)

Hrvatska je pobijedila u Kopenhagenu izrazito moćnu Dansku, prepunu samopouzdanja. Dansku koja je imala šest bodova nakon prve dvije utakmice. No, vatreni su ipak pokazali što mogu i slika utakmice, ali i skupine se promijenila.

90'+3

Kontra Hrvatske završila je odličnim dodavanjem Pašalića za Brozovića, koji puca visoko preko gola sa 17 metara.

90'

Igrat će se minimalno pet minuta sučeve nadoknade.

87'

Zabijaju Danci gol, ali podignuta je zastavica, opravdano!

Žuti karton
86' (Žuti karton )

Budimir se u kaznenom prostoru Danske pokušao izboriti za prostor i pregrubo je srušio Delaneyja pa dobio žuti karton.

82'

Nova greška Stanišića i udarac Braithwaitea s 18 metara ide tik uz vratnicu. Bilo je opasno!

Zamjena
77' (Zamjena)

Budimir ulazi umjesto Kramarića.

Žuti karton
75' (Žuti karton )

Stanišić je zaustavio Braithwaitea prekršajem sleđa i "požutio".

Gol
69' (Gol)

GOOOL!!! Mario Pašalić se, kao i toliko puta u karijeri, našao iza protivničke obrane i odbijenu loptu zakucao u mrežu!

69'

Nakon Modrićevog slobodnjaka, Stanišić je ostao sam na desetak metara, ali danski blok odbija u korner.

Žuti karton
67' (Žuti karton )

Andersen je žestoko uletio u Kramarića i dobio žuti karton, a lako je mogao dobiti i crveni.

63'

Opalio je Modrić s 25 metara, ali Schmeichel je bio spreman.

Zamjena
58' (Zamjena)

Vlašić mijenja Oršića.

50'

Modrić je ubrzao igru Hrvatske i kao da je unio suigračima više samopouzdanja. Daleko je ravnopravnija utakmica trenutno.

Poluvrijeme
46' (Poluvrijeme)

Počelo je drugo poluvrijeme!

Zamjena
(Zamjena)

Modrić ulazi umjesto Ivanušeca, Kovačić umjesto Jakića, a Stanišić umjesto Vrsaljka.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Iako je Danska bila osjetno bolja, ovo je ipak kombinirani sastav vatrenih i odlično je što gol nije primljen. U drugih 45 minuta Hrvatska može samo biti bolja!

45'+1

Danska je pucala osam puta po golu Livakovića, a Hrvatska jednom po golu Schmeichela.

45'

Igrat će se minimalno dvije minute sučeve nadoknade.

42'

Kontra Hrvatske zaustavljena je sumnjivim startom na Ivanušecu, ali ništa. Teško da to nije bio prekršaj...

40'

Jakić je pogriješio i sjevnula je kontra Danske. Oslobodio se Cornelius na udarac s nekih 18 metara, ali Livaković brani nisku loptu iz svog desnog kuta.

35'

Posljednjih nekoliko minuta ponovno pritišće Danska, kao da je umor počeo uzimati svoje.

30'

Dalićeva odluka da pruži priliku Šutalu pokazala se dobitnom jer igra odlično, zaustavlja danske napade i potpuno je miran u reakcijama.

25'

Ravnopravnija je utakmica u ovim trenucima. Napokon!

23'

Napokon prvi korner za Hrvatsku i odlična akcija, ali povratna lopta Kramarića nikoga nije pronašla, Danci su pokrili cijeli peterac.

17'

Danci napadaju s lijeve i desne strane, kroz sredinu... Posvuda!

13'

Oršić je na lijevoj strani našao malo prostora i zapucao, ali preko gola.

11'

Maehle je po lijevoj strani ušao pred Livakovića i pogodio vanjski dio mreže. Već nekoliko puta naša obrana izbačena je jednim dodavanjem.

Žuti karton
8' (Žuti karton )

Očito nervozan zbog promašaja, Cornelius je ušao žestoko u Livakovića i dobio žuti karton. Vratar vatrenih još leži i prima pomoć.

7'

Vrsaljko je pri izbijanju lopte slučajno namjestio Corneliusu fenomenalnu priliku, ali s 15 metara nije uspio pogoditi okvir. Srećom!

Početak
1' (Početak)

Počelo je! S centra prva kreće Hrvatska.

Početak
(Početak)

Mreža je oštećena na golu Kaspera Schmeichela pa susret malo kasni.

Stadion je ispunjen do posljednjeg mjesta i sve je spremno za veliki dvoboj!

Pogledajte kakvu su atmosferu napravili hrvatski navijači u Kopenhagenu >>> OVDJE.

SASTAVI

HRVATSKA: Livaković - Vrsaljko, Erlić, Šutalo, Juranović - Jakić, Brozović - Ivanušec, Pašalić, Oršić - Kramarić.

DANSKA: Schmeichel - Maehle, Christensen, Andersen, Wass - Hojbjerg, Eriksen, Delaney - Damsgaard - Skov-Olsen, Cornelius.

Utakmicu možete pratiti na Novoj TV od 20:45. Ili u tekstualnom obliku na našem portalu.

Izbornik Zlatko Dalić već je najavio da protiv Danske neće zaigrati Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić...

Hrvatska i Danska igrale su šest puta međusobno i vatreni imaju tri pobjede, uz jedan remi. U posljednja dva dvoboja Hrvatska je bila bolja, a jedini porazi su upravo na Parkenu (1:3) u kvalifikacijama za SP 1998. i u prijateljskoj (0:1) na Poljudu 1999.

Naše udarne snage istrošile su se protiv Francuske pa je izbornik Dalić najavio kako će rotirati za Dansku. Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Josip Juranović, Lovro Majer, svi oni su igrali prethodne dvije utakmice pa bi na Parkenu mogli odmoriti. Ili ući s klupe. Priliku bi mogli dobiti Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Josip Šutalo kojemu će to biti debi, Kristijan Jakić. Imena koja bi trebala predvoditi 'vatrene' u budućnosti. Pa eto im prilike da se dokažu.

Igramo protiv snažne momčadi koja je kompaktna i organizirana. Igraju agresivno, vratio im se i Eriksen koji je motor momčadi. Pobijedili su na oba gostovanja, mi nismo u toj situaciji, ali to ne umanjuje naše šanse sutra. Ako budemo angažirani kao protiv Francuske, možemo im parirati. Došli smo tu napraviti dobar rezultat, najavio je Zlatko Dalić dan uoči trećeg kola Lige nacija koje Hrvatska u petak (20:45) igra protiv Danske u Kopenhagenu.

Danska je u posljednjih godinu dana izgubila samo dvije utakmice, i to potpuno nebitne u natjecateljskom smislu. Ima maksimalnih šest bodova u skupini. Pobijedila je Francusku i Austriju na gostovanjima.

Komentara 32

DU
Deleted user
22:43 10.06.2022.

Ovo nisam ocekivao. Pobjediti Dansku nije mala stvar.

KA
kažemja
22:53 10.06.2022.

To je ta tipična Hrvatska.Kad ju svi otpišu ona se vraća.Pobijediti Dance na njihovom terenu je velika stvar.Dečki svaka čast.

IN
Ineboimorejeplavo
21:29 10.06.2022.

Bravo Livakovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije