20.08.2022. u 23:08
Sjajna utakmica na Maksimiru i derbi kola u punom smislu. Dinamo slavio 5:2 protiv Osijeka.

U derbi utakmici šestog kola HNL postignuto je čak sedam pogodaka, a nogometaši Dinama su na maksimirskom stadionu svladali Osijek s 5:2 (1:1).

Dinamo je poveo vrlo rano, već u trećoj minuti je zabio Mislav Oršić. Osijek je preko Diona Drena Belje izjednačio u 28. minuti. U nastavku susreta prvo je Dinamo pobjegao na 3:1 golovima Brune Petkovića i Dine Perića, dok je Osijek smanjio na 2:3 golom Laszla Kleinheislera u 74. minuti. U finišu utakmice još je jednom strijelac bio Perić, a sve je zaključeno autogolom Jurčevića za 5:2.

Dinamo je utakmicu otvorio na najbolji mogući način te je poveo već u trećoj minuti. Ivanušec je ukrao loptu osječkoj obrani te se sjurio desnom stranom. Ubacio je pred gostujuća vrata gdje je Oršić iz drugog pokušaja, nakon što mu se lopta sretno odbila u noge, zabio pod gredu za 1:0.

Osijek zbog primljenog pogotka nije potonuo, već je, čak štoviše, počeo dominirati maksimirskim travnjakom. Prvo je pokušao Fiolić, potom je u 14. minuti odlično raspalio Kleinheisler, ali je pogodio vratnicu.

Nastavio je Osijek napadati pa je samo minutu kasnije pucao Lovrić. Livaković je odlično reagirao, obranio, a na odbijenu loptu je natrčao Beljo i zatresao mrežu Dinama. No, pogodak je poništen zbog zaleđa.

No, u 28. minuti Beljo je ipak bio strijelac za 1:1. Miloš je ubacio, Beljo se bolje snašao od Lauritsena i postigao pogodak, svoj četvrti u sezoni koliko je dao i prethodni strijelac na dvoboju Oršić.

Do kraja poluvremena se igralo ravnopravno, a na početku nastavka za Dinamo su u igru ušli Drmić i Špikić. Žestoko je krenuo Dinamo po novo vodstvo te je poveo u 53. minuti. Moharrami je ubacio, a vrlo spretno je glavom loptu zahvatio Petković i pogodio osječku mrežu za 2:1.

Dinamo je nastavio napadati pa je vrlo brzo moglo biti 3:1, ali je Drmić pucao sasvim blizu gostujuće vratnice. U 65. minuti nije bilo spasa gostima. Bočkaj je sve pripremio Periću, a ovaj je glavom pogodio za 3:1. Nada se Osijeku pojavila u 74. minuti kada je smanjio svoj zaostatak na 2:3. S 20 metara je pucao Kleinheisler, a lopta se odbila od Mišića i u visokom luku uletjela u domaću mrežu.

Niz pogodaka u drugom dijelu se vrlo brzo nastavio. U 82. minuti je Dinamo reprizirao treći pogodak. Bočkaj je ubacio, a Perić je još jednom glavom zakucao loptu u mrežu za 4:2 i potvrdu Dinamovog slavlja u jubilarnom 100. derbiju protiv Osijeka. Na samom kraju još je i Jurčević pogodio vlastitu mrežu za konačan rezultat 5:2.

Dinamo je ovom, petom ligaškom pobjedom u sezoni, učvrstio prvo mjesto, dok je Osijek ostao nisko, na osmom mjestu ljestvice.

U prvom subotnjem susretu šestog kola HNL nogometaši Varaždina i Šibenika su remizirali te je nakon uzbudljivih 90 minuta ogled završio 2:2 (1:1). Šibenik je poveo golom Duje Čopa u 24. minuti, ali su potom uslijedila dva gola Michele Šege za 2:1 Varaždina. Konačnih 2:2 postavio je Ivan Delić koji je za Šibenik realizirao jedanaesterac u 69. minuti.

U nedjelju će ovo kolo zaključiti Istra 1961 - Rijeka (18.55 sati) te Hajduk - Lokomotiva (21.05 sati).

DINAMO
Oršić 3'
Petković 53'
Perić 66', 82'
Jurčević (A) 90'+3
5-2
OSIJEK
Beljo 29' Kleinheisler 74'
Šesto kolo SuperSport HNL, 21.05, Zagreb, Maksimir
Kraj
KRAJ (Kraj)

Završena je odlična utakmica na Maksimiru Dinamo je slavio 5:2!

Autogol
90' + 3 (Autogol)

GOOOL! Dinamo stavio točku na i još jednim pogotkom. Autogol je zabio Jurčević nakon jedne polukontre Dinama za konačnih 5:2.

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se još najmanje tri minute sučeve nadoknade.

89'

Dobar pokušaj Belje iz voleja nakon kornera, ali bio Livaković na toj lopti i obranio udarac.

Zamjena
84' (Zamjena)

Nove izmjene na susretu. Utakmicu je završio Ivanušec, a ušao je Gojak.

 

Mijenja i Bjelica. Izašli su Kleinheisler i Lovrić, a ušli Fučak i Mierez.

Gol
82' (Gol)

GOOOOL! Perić je ponovno strijelac! Glavom je pogodio opet nakon ubačaja Bočkaja za 4:2.

Zamjena
80' (Zamjena)

Dvije promjene u redovima Osijeka. Iz igre su izašli Fiolić i Brlek, a ušli Bakić i Gržan.

79'

Fantastičan pokušaj Oršića iz 'njegove pozicije', ali Ivušić je bio spreman i vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

Zamjena
76' (Zamjena)

Nova promjena kod Dinama. Iz igre je izašao Petković, a zamijenio ga je mladi Baturina.

Gol
74' (Gol)

NEVJEROJATAN POGODAK OSIJEKA! Kleinheisler je pucao s dvadesetak metara udaljenosti od Livakovićevih vrata, Mišić je uklizao u blok i podigao loptu koja je prevarila cijelu obranu Dinama i vratara Livakovića i otišla u suprotni kut domaćeg gola. Osijek je ponovno u igri! 3:2 je.

71'

Bakljada navijača sa sjeverne tribine Maksimira je kratko zaustavila igru jer su neke baklje doletile na travnjak.

Gol
66' (Gol)

GOOOOL! Dino Perić se priključio jednom napadu Dinama i nakon ubačaja Bočkaja s lijeve strane napada glavom zabio Ivušiću za 3:1.

55'

Ogromna prilika za Dinamo! Drmić je iskontrolirao jednu dugu loptu i došao do nje prije Ivušića. Dodao je Špikiću koji mu je vratio i Drmić je pucao, ali lopta je prošla tik uz vratnicu Osijekovog gola.

Gol
53' (Gol)

DINAMO OPET VODI! Nakon ubačaja Moharramija Petković je nebeskim letom nadskočio sve u kaznenom prostoru Osijeka i glavom zabio za 2:1.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme

Zamjena
ZAMJENA (Zamjena)

Dvije izmjene u redovima Dinama na početku drugog dijela. U svlačionici su ostali Tolić i Menalo, a umjesto njih u igru su ušli Drmić i Špikić.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Završen je prvi dio susreta. Gledatelji u Maksimiru gledaju vrlo dobru utakmicu. Osim dva pogotka mogli su vidjeti po dvije vrlo dobre prilike s obje strane na koje su izvrsno reagirali vratari Livaković i Ivušić.

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Igrat će se još najmanje dvije minute sučeve nadoknade.

45'

Još jedan vrlo dobar ubačaj Miloša koji je bio malo previsok za Belju, ali je Lovrić bio na toj lopti. Udarac mu je blokirao Moharrami.

43'

Odlična reakcija Ivušića! Obranio je udarac Oršića koji je izbio sam ispred njega nakon dodavanja Petkovića. Imao je i Petkovića na povratnom dodavanju, ali ga nije vidio...

Žuti karton
39' (Žuti karton )

Prvi žuti karton na utakmici. 'Požutio' je Bruno Petković zbog prekršja.

32'

Petković je dobio loptu u prostor u šesnaestercu Osijeka, no Ivušić je jako dobro reagirao, istrčao je prema napadaču domaćih i spriječio ga u pokušaju udarca. 

Gol
29' (Gol)

IZJEDNAČENJE! Beljo je zabio svoj četvrti pogodak u sezoni za 1:1 na Maksimiru. Ubacio je Miloš s desne strane, Beljo se oslobodio svog čuvara Lauritsena i iz blizine glavom zabio za 1:1.

20'

Pokušao je Oršić udarcem iz daljine iznenaditi Ivušića, ali nije bio precizan. Udarac je išao van okvira vrata.

Zaleđe
15' (Zaleđe)

Vrlo neugodan udarac Lovrića koji je Livaković jedva obranio. Na odbijenu je loptu natrčao Beljo i postigao pogodak, ali ne vrijedi gol jer je napadač Osijeka bio u nedozvoljenoj poziciji.

15'

Odličan udarac Kleinheislera iz daljine. Plave je spasila vratnica. 

14'

Fiolić je s 15 metara pokušao iznenaditi Livakovića udarcem glavom, ali vratar Dinama je loptu u zadnji čas izvukao ispod grede.

Zamjena
10' (Zamjena)

Sve je krenulo nizbrdo za Osijek. Bjelica mora potrošiti prvu izmjenu. Ozlijedio se Bralić i morao je izaći iz igre. Zamijenio ga je Kristijan Lovrić koji se vraća nakon ozljede. Čini se da će Osijek prijeći u formaciju s četiri braniča.

Gol
3' (Gol)

GOOOL! Oršić je utrčao na ubačaj Ivanušeca s desne strane, prvi pokušaj je obranio Ivušić, ali na odbijanac je brzo reagirao krilni igrač Dinama i postigao prvi pogodak na susretu.

1'

Utakmica je počela prvi napad ima Dinamo.

Početak
POČETAK (Početak)

Sve je spremno za početak susreta Dinama i Osijeka. Glavni sudac dvoboja bit će mladi Patrik Kolarić iz Čakovca,

POČETNE POSTAVE

Izašle su i početne postave za susret.

 

Dinamo (4-3-3): Livaković - Moharrami, Lauritsen, Perić, Bočkaj - Mišić - Menalo, Ivanušec, Tolić, Oršić - Petković

 

Osijek (3-4-2-1): Ivušić - Lončar, Bralić, Barišić - Miloš, Jurčević - Jugović, Brlek - Kleinsheisler, Fiolić - Beljo

NENAD BJELICA

Evo što je o utakmici i stanju u momčadi rekao trener Osijeka Nenad Bjelica.

 

- Jako je teško procijeniti s kojom će momčadi nastupiti protiv nas budući da idući tjedan imaju važnu europski utakmicu, njihov trener dosta rotira momčad, pa s te strane priprema za utakmicu nije baš lagana što se tiče pojedinih imena ili igrača, ali znamo sustav u kojem su igrali, za to smo se pripremali. Vidjet ćemo u kakvom je stanju Dinamo, ali kako smo govorili vrlo je važno naše stanje, u zadnjoj utakmici protiv Varaždina smo imali dobrih stvari, isto tako i loših na kojima smo radili i vjerujem da ćemo već sada u nedjelju pokazati da smo u boljoj formi.

 

- Mile Škorić je osjetio zatezanje u zadnjoj loži, ovaj tjedan je trenirao smanjenim intenzitetom i uoči utakmice ćemo vidjeti hoće li biti u stanju pomoći momčadi. Dobro smo trenirali ovaj tjedan, vjerujemo da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu i vjerujemo da će s pozitivnim rezultatom ona biti prekretnica sezone.

ANTE ČAČIĆ

Susret je najavio trener Dinama Ante Čačić.

 

- Osijek je malo lošije zakoračio u prvenstvo i nastoji izaći iz krize. Satkani su od vrlo kvalitetnih igrača, s dobrim trenerom, izaći će iz krize sigurno, a mi moramo učiniti sve da se to ne dogodi ove subote. Nama je važno da u dinamici osvajanja bodova zadržimo čelnu poziciju i dobro ozračje prije nadolazećih dvoboja.

 

Dinamo se trenutno bori na dva fronta, u domaćem prvenstvu i u Europi gdje pokušava izboriti natjecanje u skupini Lige prvaka pa je trener Čačić najavio malo izmijenjen sastav.

 

- Ovo nam je 11. utakmica u 40 dana, a čekaju nas još tri u sljedećih devet dana tako da moramo dobro rasporediti snage. Teško je reći koja nam je utakmica važnija. Bez obzira na to kojih će početnih 11 izaći na teren, tražit ćemo isključivo dobru igru potkrijepljenu s tri boda. 

 

>> Najavu utakmice s konferencije za novine pogledajte u videu

 

NAJAVA

U središnjoj utakmici 6. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na Maksimiru se od 21.05 sati susreću Dinamo i Osijek (MaxSport 1).

 

Izabranici Nenada Bjelice u rezultatskoj su krizi i ne znaju za pobjedu gotovo mjesec dana, trenutno su osma ekipa prvenstva a gostuju kod prvoplasiranog Dinama. Plavi u iščekivanju uzvratnog susreta playoffa Lige prvaka protiv Bodo/Glimta žele nastaviti tradiciju osvajanja bodova u domaćem prvenstvu.

Komentara 29

DU
Deleted user
22:35 20.08.2022.

Dinamo vodi 3:1 i takozvani navijači BBB prave bakljadu da prekinu utakmicu. Za koji klub oni navijaju?

BI
billynik
22:59 20.08.2022.

Poslije ovoga Čačića treba napokon smijeniti, pa taj čovjek nema pojma

DU
Deleted user
21:15 20.08.2022.

Bjelica gubi rutinski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije