Autori: vecernji.hr, Hina
LIGA PRVAKA

Luda noć velikana koji uskoro stiže na Maksimir, zabili sedam komada i poslali opaku poruku

REUTERS
01.10.2024. u 22:52
Pregršt golova vidjeli smo u večerašnjim utakmicama najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja

U sudaru klubova protiv kojih će zagrebački Dinamo igrati u Ligi prvaka, Borussia Dortmund je deklasirala Celtic sa 7-1, a uvjerljive pobjede u susretima 2. kola upisali su i Barcelona, Manchester City, te Inter.

Borussija je na Westfalenstadionu deklasiarala škotskog prvaka upisavši i drugu pobjedu nakon 3-0 slavlja u prvom kolu protiv Club Bruggea.

Fantastičnu predstavu pružio je 22-godišnji Karim Adeyemi koji je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, te izborio kazneni udarac.

Domaćin je poveo u sedmoj minuti. Kasper Schmeichel je skrivio kazneni udarac oborivši Jamiea Gittensa, a Emre Can je bio siguran s bijele točke. Gosti su izjednačili već dvije minute kasnije, Engels je ubacio, a Daizen Maeda pogodio. No, Škoti se nisu dugo radovali jer je domaćin u 12. minuti stigao do nove prednosti. Brandt je uposlio Adeyemia koji je pucao, lopta je pogodila Trustyja, prevarila vratara i završila u mreži.

Golijada u Dortmundu se nastavila u 29. minuti fantastičnim golom Adeyemija. Isti je igrač u 40. minuti izborio kazneni udarac kojeg je Serhou Guirassy pretvorio u 4-1, da bi sjajni Adeyemi u 42. minuti zabio svoj treći gol na utakmici za velikih 5-1.

Golova je bilo i u nastavku. Guirassy je u 66. minuti "ispremiješao" gostujuću obranu pogodivši za 6-1, da bi u 79. minuti Felix Nmecha pogodio za konačnih 7-1.

Engleski prvak Manchester City je "projurio" kroz Bratislavu porazivši Slovan sa 4-0.

Ilkay Gundogan je načeo mrežu slovačkog sastava u osmoj minuti, a već u 15. minuti je bilo 2-0 nakon što je Phil Foden pogodio na dodavanje Jeremyja Dokua. Foden je bio vrlo blizu gola i u 26. minuti, no pogodio je stativu.

"Građani" su sve dvojbe, ako ih je uopće bilo, razriješili u 58. minuti kada se među strijelce upisao i Erling Haaland na asistenciju Rica Lewisa. U 74. minuti je konačnih 4-0 postavio mladi Englez James McAtee postigavši svoj prvi gol u LP.

Marko Tolić je za Slovan, koji je upisao drugi poraz, igrao do 78. minute, baš kao i Joško Gvardiol na suprotnoj strani. Mateo Kovačić nije ulazio u igru za City koji sada ima četiri boda.

Barcelona nakon poraza u Monacu, nije dozvolila novo iznenađenje, porazivši Young Boyse sa 5-0. Barci je to prva pobjeda, a Švicarcima drugi poraz.

Robert Lewandowski je doveo domaći sastav u prednost već u osmoj minuti, a u 34. minuti je Raphinha u gužvi pred golom nakon ubačaja iz kornera pogodio za 2-0. Tri minute kasnije već je bilo 3-0. Pedri je ubacio, a Inigo Martinez pogodio glavom.

U 50. minuti je katalonski sastav zabio i četvrti gol. Martinez je dobro skočio na loptu nakon kornera i poslao ju u šesterac, a tamo ju je glavom u mrežu spremio Lewandowski.

Švicarci su u 66. minuti mogli barem malo ublažiti težak poaz, no Joel Monteiro je uzdrmao okvir gola. Gosti su u 82. minuti ipak postigli pogodak, ali u vlastitu mrežu, a strijelac autogola bio je Jaouen Hadjam.

PSV Eindhoven i Sporting su odigrali 1-1. Jerdy Schouten je u 16. minuti presjekao jedno dodavanje i potom s više od 20 metara sjajno opalio i pogodio za vodstvo nizozemskog sastava. Sporting je uspio izjednačiti u 84. minuti golom Daniela Braganca.

Ivan Perišić nije registriran za prvi krug Lige prvaka i nije imao prvo nastupa za PSV.

Arsenal je u Londonu porazio PSG sa 2-0. "Topnici" sada imaju četiri boda, PSG je ostao na tri.

Leandro Trossard je u 20. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ubacivši pred vrata gdje je Kai Havertz iskoristio slabu reakciju Gianluigija Donnarumme i glavom pogodio za 1-0.

U 36. minuti londonski sastav je stigao i do drugog gola. Ponovo je loše reagirao talijanski vratar. Bukayo Saka je ubacio s desne strane, lopta je dugo putovala i na kraju završila u mreži, bez da je itko dirao. PSG je opasno zaprijetio u 64. minuti, no Joao Neves je pogodio prečku.

Njemački prvak Bayer Leverkusen je porazio Milan sa 1-0 upisavši i drugu pobjedu, dok je Milan zabilježio i drugi poraz.

Mike Maignan je sjajno branio u Leverkusen, međutim niti on nije uspio spasiti Milan u 51. minuti, a strijelac je bio Victor Boniface.

Inter je na San Siru porazio Crvena zvezdu sa 4-0.

Hakan Calhanoglu je fantastično pogodio iz slobodnog udarca u 11. minuti. Korak bliže pobjedi talijanski sastav je stigao u 59. minuti. Mehdi Taremi je ukrao loptu Radi Kruniću asistiravši Marku Arnautoviću kojem nije bilo teško zabiti.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 71. minuti kada je Lautaro Martinez pogodio za 3-0. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Mehdi Taremi iz jedanaesterca u 81. minuti.

Ključni događaji:

Samo ključni događaji

Večerašnje utakmice su gotove.

84'

Jedina utakmica koja bi danas mogla završiti neodlučeno je ona između PSV-a i Sportinga. Na 1:1 poravnao je Daniel Braganca.

82'

Autogolom Camare sada je 5:0 za Barcelonu protiv Young Boysa.

82'

Visoki poraz danas bi mogla doživjeti i Crvena zvezda. Sada je 4:0 za Inter, a gol je zabio Mehdi Taremi iz kaznenog udarca.

79'

Ludnica u Dortmundu! Borussia ima 7:1 protiv Celtica, sada je zabio Felix Nmecha. Uh, ovo je poruka plavima pred gostovanje na Maksimiru 27. studenog. Nadamo se da će se njemački stroj do tada ohladiti.

74'

Mladi James McAtee zabio je za 4:0 Manchester Cityja u Bratislavi.

71'

Inter vodi 3:0 protiv Crvene zvezde! Novi gol za Talijane zabio je Lautaro Martinez.

67'

Što radi Borussia! Dortmund je opet erumpirao, za 6:1 protiv Celtica zabio je Serhou Guirassy.

60'

Novi gol Intera protiv Crvene zvezde. Na 2:0 povisio je Marko Arnautović.

58'

Vodi Manchester City sada s 3:0 u Bratislavi. Zabio je i Erling Haaland. Recimo da je Joško Gvardiol i dalje na terenu, kao i to da svoju priliku s klupe čeka Mateo Kovačić.

52'

Konačno je pao pogodak i u Leverkusenu! Zabio je Victor Boniface, a sada će mu pogodak vrijediti, za razliku od onoga u 21. minuti koji je naknadno poništen na intervenciju iz VAR-sobe.

51'

Prvi pogodak u nastavku pao je u Barcelonu, tamo je već 4:0 za domaće protiv Young Boysa, a ponovno je zabio Robert Lewandowski.

42'

5:1 ima Borussia! Uh kakva će ovo biti večer za Celtic, a posebno će je se sjećati Karim Adeyemi koji je upravo zabio svoj hat-trick.

40'

Velika prednost Borussije nad Celticom. Sada je iz kaznenog udarca zabio Serhou Guirassy, 4:1 je već za njemački sastav. Podsjetimo, i jedni i drugi bit će Dinamovi protivnici u grupnoj fazi.

37'

Samo tri minute nakon drugog, Barcelona je protiv Young Boysa zabila i treći pogodak. Strijealc za 3:0 je Inigo Martinez.

35'

Evo i Arsenala na 2:0! Sjajan pogodak zabio je Thomas Partey, PSG je sada u velikim problemima.

34'

Raphinha povećava vodstvo Barcelone protiv Young Boysa, Katalonci sada imaju 2:0.

29'

Nakon kratke stanke u golovima, evo opet Dortmunda i Adeyemija koji je sada zabio za 3:1 domaće momčadi.

22'

Pogodak Bonifacea za vodstvo Bayera protiv Milana je poništen zbog zaleđa na intervenciju VAR-sobe. To je jedina utakmica na kojoj još nemamo pogodak.

20'

Evo gola i u derbi-utakmici večeri! Kai Havertz je zabio za vodstvo Arsenala protiv PSG-a. Zaslužena je to prednost za domaće koji su se od starta postavili autoritativno nad protivnikom.

15'

Dva pogotka i u 15. minutama na utakmicama. PSV je golom Schoutena poveo protiv Sportinga, a City je udvostručio vodstvo u Slovačkoj pogotkom Phila Fodena.

12'

Što je to u Dortmundu? Opet vodi Borussia! U četiri minute pala su tri gola, sada je na 2:1 za domaće postavio Karim Adeyemi.

11'

Pet golova na svim terenima u nepune tri minute, Inter je poveo protiv Crvene zvezde golom Hakana Calhanoglua.

10'

Povratak Celtica! Daizen Maeda zabio je nepunu minutu nakon gola Cana za Dortmund i sada je 1:1.

9'

Gotovo u istoj minuti Manchester City je otvorio račun u Slovačkoj. Nije Gvardiol, ali jest igrač na G - Ilkay Gundogan za 0:1.

Povela je i Barcelona protiv Young Boysa, strijelac je Robert Lewandowski.

8'

Prvi pogodak ove večeri postigla je dortmundska Borussia. Za 1:0 protiv Celtica u duelu Dinamovih protivnika pogodio je Emre Can.

Utakmice Lige prvaka u večernjem terminu su započele.

Težak poraz u 2. kolu ostvario je RB Salzburg, klub protiv kojeg će hrvatski prvak, zagrebački Dinamo odigrati dvoboj sljedećeg kola. Salzburg je na svom stadionu izgubio od francuskog Bresta s nevjerojatnih 0:4.

Više o toj utakmici pročitatje OVDJE.

SASTAVI

Od početka dvoboja u Bratislavi između Slovana i Cityja na terenu će biti dva hrvatska nogometaša. Marko Tolić, donedavni igrač Dinama napada Joška Gvardiola, dok će Mateo Kovačić za goste krenuti s klupe za pričuve.

POČETAK

Lijepi pozdrav, poštovani čitatelji portala Večernjeg lista. Večeras smo s vama na utakmicama 2. kola Lige prvaka. U akciju će svi preostali protivnici Dinama, a jedan, i to onaj sljedeći, RB Salzburg - svoju će utakmicu protiv francuskog Bresta završiti u ranijem terminu.

Ostali parovi dana su::
Arsenal - PSG
Barcelona - Young Boys
Bayer Leverkusen - Milan
Borussia Dortmund - Celtic
Inter - Crvena zvezda
PSV - Sporting
Slovan Bratislava - Manchester City

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije