23.03.2024. u 23:15
Tunis je imao 'meč-loptu' tijekom jedanaesteraca, ali Jaziri nije svoj udarac pretvorio u pogodak. Hrvatski vratar Ivica Ivušić je obranio njegov udarac, kao i Haddadiju na kraju, čime je odveo Hrvatsku u finale. Tijekom jedanaesteraca od hrvatskih igrača nisu zabili Vlašić i Juranović, dok su precizni bili Kramarić, Petković, Mario i Marco Pašalić te Majer.

Hrvatski nogometni reprezentativci igrat će u utorak u finalu međunarodnog ACUD kupa protiv domaćina turnira Egipta, u polufinalu je Hrvatska, poslije 0-0 u 90 minuta, s 5-4 nakon jedanaesteraca bila bolja od Tunisa. Bolje prilike za pogodak u prvom poluvremenu je imao Tunis. U nastavku se Hrvatska donekle razigrala, ali u pogodak nije pretvorila ni jednu od četiri-pet dobrih prilika pa su o pobjedniku i finalistu nakon 0-0 odlučivali jedanaesterci. Tunis je imao 'meč-loptu' tijekom jedanaesteraca, ali Jaziri nije svoj udarac pretvorio u pogodak. Hrvatski vratar Ivica Ivušić je obranio njegov udarac, kao i Haddadiju na kraju, čime je odveo Hrvatsku u finale. Tijekom jedanaesteraca od hrvatskih igrača nisu zabili Vlašić i Juranović, dok su precizni bili Kramarić, Petković, Mario i Marco Pašalić te Majer.

GALERIJA Kraljevski doček za Modrića u Kairu

Trening Hrvatske nogometne reprezentacije u Kairu uoči međunarodnog ACUD Cupa
1/12

Hrvatski reprezentativci istrčali su na polufinalni ogled u novoj garnituri plavih dresova, a od samog starta preuzeli su posjed, dok su Tunižani odmah zauzeli obrambeni gard. U prvih deset minuta Hrvatska je plela mrežu oko suparničkog šesnaesterca, ali bez ozbiljnog pokušaja do 13. minute. Tada je Pašalić proigrao Ivanušeca, a ovaj je s 15 metara pucao u vratara Tunisa.

Tunižani su se orijentirali na kontranapade, ali su od sredine prvog poluvremena potpuno uspostavili ravnotežu i počeli sve odlučnije napadati. U 26. minuti imao je Tunis sjajnu priliku za pogodak. Ubačena lopta je prošla pokraj svih ispred Livakovića te došla do Ali Abdija koji je iskosa pucao dosta loše i neprecizno. Bila je to ozbiljna prijetnja Tunisa koji je u 31. minuti postigao pogodak. Iz prekida je ubačena lopta u hrvatski šesnaesterac gdje nitko od Vatrenih nije reagirao, ali jest Jelassi koji je glavom pogodio za 1-0. Ipak, nakon VAR provjere otkriveno je milimetarsko zaleđe zbog čega je pogodak poništen.

Do kraja poluvremena opet je uslijedio period igre u kojem je dominirala Hrvatska, ali osim neinventivnog kruženja oko suparničkog šesnaesterca ništa konkretno nije kreirano.

Bolje je Hrvatska otvorila drugo poluvrijeme pa je nakon mlakih pokušaja glavom Kramarića i Pašalića uslijedila najbolja šansa aktualnih brončanih na svijetu. U 56. minuti je pucao Gvardiol, a loptu je dočekao Kramarić okrenut leđima suparničkim vratima. Trznuo je napadač Hoffenheima glavom, ali je krajnjim naporom pogodak spriječio tuniski vratar Ben Said. U tim trenucima izbornik Zlatko Dalić je obavio niz promjena, a Hrvatska je nastavila napadati pa je Ivanušec u 63. minuti pokušao iz daljine, u 70. Ćaleta-Car glavom iz blizine, ali promjene rezultata i dalje nije bilo.

VEZANI ČLANCI:

Još je bolja bila šansa Gvardiola u 73. minuti kada je nadskočio obranu Tunisa, ali je njegov udarac glavom preletio malo iznad grede, kao što je malo neprecizan na drugoj strani bio Ltaief u također vrlo izglednoj prilici. Vrlo blizu pogotka Hrvatska je bila u 92. minuti kada je s 18 metara potegnuo Marco Pašalić, ali je Ben Said još jednom dobro obranio premda se lopta na svom putu i djelomično odbila te promijenila smjer. Bila je to posljednja šansa na susretu nakon čega je odluka o pobjedniku pala izvođenjem jedanaesteraca gdje je Hrvatska bila bolja s 5-4.

U petak je finale izborio domaćin Egipat koji je s minimalnih 1-0 pobijedio Novi Zeland. Tako će u utorak finalnu utakmicu odigrati Hrvatska i Egipat, dok će se za treće mjesto boriti Novi Zeland i Tunis. Oba susreta počinju u 21 sat po srednjeeuropskom vremenu.

HRVATSKA - TUNIS 0-0 (0-0), jedanaesterci 5-4

Strijelci: -

Jedanaesterci: 0-0 Dahmen obranio Vlašiću, 0-1 Ben Romdhane, 1-1 Kramarić, 1-2 Laidouni, 2-2 Petković, 2-3 Ali Abdi, 3-3 Majer, 3-3 Ivušić obranio Jelassiju, 4-3 Mario Pašalić, 4-4 Ltaief, 4-4 Dahmen obranio Juranoviću, 4-4 Ivušić obranio Jaziriju, 5-4 Marco Pašalić, 5-4 Ivušić obranio Haddadiju

Stadion Al Qahirah, Gledatelja: 2500, Sudac: Mohamed Eid Mansour (Egipat).

HRVATSKA: Livaković (od 46. Ivušić) - Juranović, Erlić (od 59. Ćaleta-Car), Gvardiol, Sosa - Brozović (od 59. Marco Pašalić), Modrić (od 59. Vlašić), Kovačić (od 68. Petković) - Pašalić, Kramarić, Ivanušec (od 68. Majer).

TUNIS: Ben Said (od 94. Dahmen) - Kechrida, Bronn, Jelassi, Ali Abdi - Haddadi, Ben Romdhane, Ghandri - Laidouni, Rafia (od 72. Ltaief) - Achouri (od 88. Jaziri).

Žuti kartoni: Majer (Hrvatska), Kechrida (Tunis)

HRVATSKA
0 (5)-0 (4)
TUNIS
PRIPREMNI TURNIR, 21:00, KAIRO, EGIPAT
PENALI

Vlašić je promašio. 

Romdhane je pogodio. 

Kramarić hladnokrvno poentirao. 

Laidouni je zabio. 

Petković je zabio.

Abda je precizan. 

Majer pogodio. 

Obranio je Ivušić i vratio nas u igru!

Mario Pašalić je siguran. 

L'Atief je siguran. 

Juranović je promašio. 

Opet brani Ivušić!

Marco Pašalić je zabio. 

Nova obrana Ivušića za prolazak u finale!

90'

Nema pobjednika u regularnom dijelu, idemo na raspucavanje penala. To nam je već postala tradicija. 

90'

Četiri minute nadoknade, Marco Pašalić je odlično pucao, no obranio se Tunis.

79'

Ltaief, igrač koji je ušao s klupe, pucao je preko gola nakon ubacivanja s desne strane. Bio je nečuvan na pet metara i imali smo puno sreće ovdje. 

72'

Još jedna šansa za Hrvatsku. Ovaj put Gvardiol puca glavom iz novog kornera Majera. 

70'

Nova prijetnja Hrvatske, Ćaleta je nakon kornera pucao preko gola. 

68'

Ulaze Petković i Majer umjesto Kovačića i Ivanušeca.

59'

Ivanušec je dobro potegnuo s lijeve strane, išlo je to pokraj stative, ali nagovijestili smo da dižemo tempo. 

58'

Erlić je ozlijedio preponu, zamijenio ga je Ćaleta-Car. Marco Pašalić je zamijenio Brozovića, Vlašić ulazi umjesto Modrića. 

56'

Jako lijepo se snašao Kramarić, pucao je glavom nakon pokušaja Gvardiola, brani to Ben Said. 

50'

Kramarić je zaljuljao obranu Tunisa i ubacio za Pašalića koji puca glavom malo pokraj gola. 

46'

Ivušić je na poluvremenu zamijenio Livakovića. 

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. 

45'

Kraj prvog dijela. 

45'

Dvije minute nadoknade. 

31'

Tunis je zabio pogodak nakon prekida, ali imali smo sreće i suđeno je zaleđe. 

28'

Pokušaj je uzvratiti Kramarić, dobro je izvrtio protivnike, namjestio se na udarac i pucao preko gola. 

26'

Ovo je sada moglo biti jako opasno za Hrvatsku! Abdi je promašio veliku šansu. Našao se nakon centaršuta s desne strane sam ispred Livakovića, ali promašio je cijeli gol. 

22'

Modrić je iz slobodnog udarca pokušao pronaći glavu Erlića, ali to nije prošlo. 

18'

Kechrida je dobio žuti karton zbog prekršaja na Ivanušecu. 

13'

Evo prve šanse za Hrvatsku, Ivanušec je pucao s ruba šesnaesterca, no lako je to ukrotio golman Tunisa uz blok obrane. 

5'

Vatreni su krenuli autoritativno i dominantno, traže put prema golu Tunisa. Modrić pri svakom dodiru s loptom dobiva ovacije. 

1'

Počela je utakmica u Kairu na polupraznom stadionu. 

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Gvardiol, Erlić, Sosa - Brozović, Kovačić, Modrić - Kramarić, Pašalić, Ivanušec

POČETNI SASTAV

PRIJENOS

Izravni prijenos možete gledati na Novoj TV. 

KLADIONICE

Koeficijent na pobjedu Hrvatske je 1.60, na neriješeni rezultat 4.30, a na pobjedu Tunisa 7.

KAPETAN VATRENIH

Modrić je u elitnom krugu po još jednom mjerilu! Pogledajte listu broja nastupa za reprezentaciju. Više o tome OVDJE

DANAS U KAIRU

Hrvatska igra u zemlji u kojoj su navijači proglašeni teroristima. Egipat još pati zbog tragedije. Više o tome OVDJE.

Kako će izgledati vatreni? Dalić ima čak četiri dvojbe i niz upitnika, evo što ga može najviše mučiti. Više o tome OVDJE

NAJAVA

Hrvatska nogometna reprezentacija u 21 sat započinje turnir u Kairu utakmicom protiv Tunisa. Vatreni su prvi puta na okupu od studenog 2023. i pobjede nad Armenijom za plasman na Euro. Ukoliko pobjedi Tunis, Hrvatska će u utorak igrati finale turnira protiv Egipta. Domaća reprezentacija se u finale plasirala pobjedom nad Novim Zelandom 1:0.

Turnirom će vatreni započeti svoje pripreme za Euro. Premda ih smatraju više teambuildingom, nego pripremama u punome smislu te riječi, Hrvatska će ipak na turniru nastojati testirat i zagrijati i svoje igrače. Tamo su otišli bez Ivana Perišića koji se oporavlja od ozlijede prednjih križnih ligamenata, Ante Budimira, Josipa Šutala i Martin Baturine.

Komentara 56

Avatar gusjenica
gusjenica
21:48 23.03.2024.

Zašto mi ovako igramo, zašto smo uopće pristali na taj turnir ako nas to ne zanima? Ovo je daleko ispod nivoa iole poštenog pristupa i odnosa prema nama navijačima.

Avatar rubinet
rubinet
22:01 23.03.2024.

Dojam nakon 1.poluvremena: Pozicijska igra, imamo dominantan posjed, taktika je uspavati protivnika....a onda upadamo u 16-erac pa onda u 5-erac .

BP
Besposlen pop
22:54 23.03.2024.

Neka se neupotrebljivi Vlašić vrati u Hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije