05.04.2023. u 22:53
Kakva pobjeda Madriđana na Camp Nou, pobjeda koju će dugo pamtiti! Isprva su bili sramežljivi, prvi pogodak zabio je Vinicius prije odmora, da bi u nastavku uslijedila rapsodija Karima Benzeme, koji je pokazao zašto je osvojio Zlatnu loptu.

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale španjolskog Kupa kralja nakon što su u uzvratnom susretu polufinala na Camp Nou deklasirali Barcelonu sa 4-0 i tako nadoknadili domaći 0-1 poraz. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Karim Benzema (50, 59-11m, 81), a među strijelce se upisao i Vinicius Junior (45+2).

Kapetan hrvatske reprezentacija Luka Modrić odigrao je još jednu dojmljivu predstavu, a u 50. minuti je asistirao francuskom napadaču za drugi gol na utakmici. Real Madrid će u svom 40. finalu, a do sada je slavio 19. puta, 6. svibnja na stadionu La Cartuja u Sevilli igrati protiv Osasune koja je u polufinalu bila bolja od Athletico Bilbaoa.

Bio je to već peti "El Clasico" ove sezone i posljednja prilika "Kraljevskog kluba" da ostane u borbi za neki domaći trofej. Barca u prvenstvu ima 12 bodova prednosti, a već je osvojila španjolski Superkup.

U prvom međusobnom susretu ove sezone, u listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3-1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid sa 1-0, a potom i u prvenstvu sa 2-1. No, Real je uzvratio u večerašnjem polufinalnom uzvratu.

Copa del Rey - Semi Final - Second Leg - FC Barcelona v Real Madrid
1/12

Luka Modrić je započeo u gostujućem sastavu od prve minute nakon što mu je Carlo Ancelotti dao odmor u nedjelju.

Prvu veliku priliku na utakmici imala je Barcelona u 10. minuti, no udarac Sergija Roberta je blokirao Alaba. Minutu kasnije uzvratio je Real, ali je Araujo očistio ispred Viniciusa. U 25. minuti zamalo je na odlično proigravanje zakasnio Rodrygo.

Uslijedile su minute prepune nervoze i vrlo malo igre. No, u završnici prvog dijela napokon smo vidjeli i nešto nogometa. U 45. minuti Barca je mogla do vodstva, odlično je pucao Robert Lewandowski, ali je Thibaut Courtois obranio udarac poljskog napadača. "Kraljevski klub" je jurnuo u kontru i zabio. Pucao je Vinicius, blokirao je to Kounde na gol liniji, a Benzema potvrdio. Međutim, pogodak je pripisan brazilskom napadaču.

Soccer Football - Copa del Rey - Semi Final - Second Leg - FC Barcelona v Real Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - April 5, 2023 Real Madrid's Vinicius Junior celebrates scoring their first goal REUTERS/Nacho Doce Photo: NACHO DOCE/REUTERS
Foto: NACHO DOCE/REUTERS

U 50. minuti i Benzema je zabio. Francuski napadač je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora nakon Modrićevog prodora i asistencije. Luka se sjurio od aut linije i prošao Sergija Roberta te dodao Benzemi koji je sjajno pogodio za 2-0.

Katalonci su se mogli vratiti u igru u 55. minuti, no Raphina nije bio precizan. Minutu kasnije neprecizan je bio i Ronald Araujo. Novi problemi za Barcu stigli su u 58. minuti. Kessie je nagazio Viniciusa, a Juan Martinez pokazao na bijelu točku. Benzema je bio siguran s bijele točke za uvjerljivih 3-0.

Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 4-0, Modrić je ubacio na drugu vratnicu, ali je Rodrygo kasnio za djelić sekunde. Realova golijada nastavila se u 81. minuti kada je Benzema zabio i treći pogodak na utakmici za konačnih 4-0.

Soccer Football - Copa del Rey - Semi Final - Second Leg - FC Barcelona v Real Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - April 5, 2023 Real Madrid's Karim Benzema scores their second goal REUTERS/Nacho Doce Photo: NACHO DOCE/REUTERS
Foto: NACHO DOCE/REUTERS

Modrić je igrao do 87. minute kada ga je zamijenio Aurelien Tchouameni.

Real će u finalu igrati protiv Osasune čiji dres nosi hrvatski nogometaš Ante Budimir.

Osasuna je u prvom susretu slavila sa 1-0, a uzvrat u Bilbaou je nakon produžetka završio 1-1.

Athletic je poveo golom Inakija Williamsa u 33. minuti. Kako do isteka osnovnog dijela utakmice više nije bilo pogodaka, momčadi su ušle u produžetak. U 26. minuti produžetka, odnosno 116. minuti utakmice, Pablo Ibanez je volejem s ruba kaznenog prstora pogodio lijevi kut domaćeg gola i tako donio prolaz Osasuni u drugo finale Kupa kralja.

Prvo finale momčad iz Pamplone je igrala 2005. izgubivši od Real Betisa.

Barcelona
0-4
Real Madrid
El Clasico, 21:00, Camp Nou
90+4'

Kraj! Real Madrid ostvario je veličanstvenu pobjedu nad Barcelonom - završilo je 4:0! Ušli su u finale Kupa kralja, gdje će Luka Modrić igrati protiv Osasune Ante Budimira. 

90'

Tri minute nadoknade. Požutio je i Ansu Fati, Real ima slobodan udarac. 

89'

Ancelotti mijenja - umjesto Benzeme, na terenu je Nacho. 

88'

Militao je na travu posložio Ansu Fatija, a sudac ga 'nagradio' žutim kartonom. 

87'

Modrić je izašao iz igre, a na njegovo mjesto ušao Tchouameni. 

 

- Bio je nevjerojatan, kao i obično - rekli su komentatori za nastup Luke. 

 

Ceballos je prije toga zamijenio Viniciusa.

84'

Ronald Araujo ušao je u raspravu pa završio u bilježnici suca. 

80' GOL

Igrači Barce više se ni ne vraćaju u obranu. Sada su platili cijenu! Benzema je zabio svoj treći i stigao do hat-tricka na večerašnjem El Clasicu! Asistenciju pišemo Viniciusu, a pitanje pobjednika je riješeno. 

77'

Benzema je skoro došao do hat-tricka! Dočekao je ubačaj s desne strane, Kounde koji ga je trebao čuvati pao je na travu, ali Francuz tako i tako nije naciljao okvir. 

76'

Igrači Barcelone krajnje su nervozni, rade nespretne prekršaje i sve su dalje od eventualnog povratka. 

71'

Žuti karton sada je dobio i Dani Carvajal. Asensio je ubrzo zamijenio Rodryga.

66'

Još dvije promjene radi Xavi. Ferrran Torres i Eric Garcia ušli su za Raphinhu i Marcosa Alonsa. Garcia je požutio odmah u prvoj akciji. 

60'

Ansu Fati zamijenio je Kessieja u redovima Blaugrane. 

60'

Rodrygo se sada također mogao upisati u strijelce. Barca ne zna što ju je snašlo, ne mogu se smiriti...

57' GOL

Kessie je u kaznenom prostoru srušio Vinija, a sudac pokazao na bijelu točku! Loptu je na 11 metara postavio Benzema i zabio za 3:0. Ter Stegen ništa nije mogao, otišao je u drugu stranu. 

50' GOL

Luka, Luka, Luka! Nije Modrić strijelac, ali bez njega ne može! Naš kapetan dotrčao je nečuvan ispred šesnaesterca Barce pa loptu proslijedio do Benzeme, koji preciznim udarcem zabija drugi pogodak Reala na utakmici. 2:0 za goste!  Ako ovako ostane, idu u finale Kupa. 

46'

Sudac je označio početak drugog dijela.

45+1' GOL

Velika prilika za domaćina! Lewandoski je pucao nakon ubačaja, Courtois je paradom obranio pa je na drugoj strani pao - gol! Real je krenuo u kontru, a Vinicius nakon kombinacije s Benzemom loptu pospremio u mrežu. 

40'

Real ima tek 38 posto posjeda. Blaugrana je, dakle, na 62 posto. 

39'

Vinicius je oštrom loptom pokušao pronaći Benzemu. Išla je prebrzo, prekaljeni Francuz nije ju mogao stići. 

26'

Gavi i Vinicius požutjeli su nakon međusobnog starta i provokacija. 

25'

Valverde je nakon Modrićevog dodavanja odigrao fantastičnu loptu za Rodryga pred golom Blaugrane. Brazilac je bio malo kratak i nije ju uspio dohvatiti. 

24'

Barcelona je aktivnija, više prijeti. Raphnina i Lewandowski opasni su po Realu obranu, ali još čekamo na prvi gol...

16'

Xavi je dobio žuti karton. Nije bio zadovoljan nakon što je sudac dosudio prekršaj Kessieja na Viniciusu. 

12'

Brazilci kombiniraju. Sjajno dodavanje Rodyga za Viniciusa prema vratima Ter Stegena koje se moglo pretvoriti u veliku priliku. Ipak, provremeno je uklizao stoper Ronald Araujo. 

10'

Prvi žuti karton na utakmici. Sergi Roberto povlačenjem je zaustavio Luku Modrića u posjedu i zaradio opomenu. 

6'

Lewandowski je po prvi put okušao udarac na utakmici, ali Eder Militao odradio je kvalitetan blok i nije dopustio da lopta dođe do gola. 

2'

Prva prilika Barce. Gavi je izbio na lijevoj strani unutar kaznenog prostora Courtoisa pa pokušao uposliti Raphinhu, ali otišlo je u korner. U idućoj akciji ponovno je Gavi u centru pažnje, tražio je suigrača pasom, a jedan od igrača Reala loptu dirao rukom. Mladi Španjolac tražio je kazneni udarac, no nije ga dobio. 

1'

Susret je počeo. 

SUDAC

Dvoboj uskoro počinje. Glavni sudac je Juan Martínez Munuera.

SASTAVI

Evo sastava. Svoje je mjesto u prvih 11 pronašao i Lukin partner iz veznog reda, Toni Kroos. 

 

KREĆE MODRIĆ

Carlo Ancelotti uvrstio je Luku Modrić uvrstio je u početni sastav Reala. Hrvat nije ulazio u visokoj pobjedi nad Valladolidom (6:0), trener ga je odlučio poštedjeti kako bi danas bio svjež.

PRVI SUSRET

Prvi susret, u Madridu, završio je rezultatom 1:0 za Barcu. Pobijedili su zahvaljujući autogolu Edera Militaa iz 26. minute. Los Blancosi stoga danas love zaostatak. 

DOBRA VEČER

Poštovane čitateljice i čitatelji Večernjeg lista, 

 

dobra Vam večer i dobrodošli na tekstualni prijenos uzvratnog susreta polufinala španjolskog Kupa kralja između Barcelone i Real Madrida.

 

Novi El Clasico igra se na Nou Campu s početkom u 21 sat. 

Komentara 5

Avatar arba_arba
arba_arba
23:49 05.04.2023.

Ove godine više elclssica Španjolskoj nego u Hrvatskoj

Avatar Tombstone
Tombstone
20:51 06.04.2023.

mrkyyy nemrem ti drukcije odgovorit zbog novog pravila pa moram ovak. Modrica nikad nisam gledal jer sam od 2000. prek bare, al sam prije toga ko I svi pratil nogometu pa se sjecam od Muellera, Cruyiffa, prek Ronalda I Rivalda do CRa I Messia nitko nikad nije spominjao asistente, pa ne kuzim zakaj je to danas tak vazno. Nitko nije pisali ni tko je asistirao Sukeru ili Boki. Mi svi volimo nasi repku I igrace, ali ovo postaje malo pretjerano.

DU
Deleted user
23:07 05.04.2023.

Nikada sretniji,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije