07.08.2021. u 22:55
Nogometaši Hajduka danas od 21 sat igraju protiv Gorice u Velikoj Gorici utakmicu 4. kola Prve hrvatske nogometne lige

U drugoj utakmici 4. kola Prve HNL Hajduk je u subotu u gostima pobijedio Goricu 3-1. Hajduk je došao u vodstvo pogotkom Mlakara u 31. minuti, a Vuković je u sudačkom dodatku na kraju prvog poluvremena povećao na 2-0. Gorica smanjuje u 51. minuti, a strijelac je u 56. minuti Lovrić, no Hajduk podiže na 3-1 u 88. minuti zahvaljujući pogotku Marka Livaje. 

Prvu priliku na utakmici ima Hajduk koji je u petoj minuti krenuo u kontranapad, četiri njegova igrača krenula su prema golu Gorice, ali Musa otklanja opasnost.

U 20. minuti prilika za Goricu,  Lovrić je ušao u kazneni prostor Hajduka i pokušao s desetak metara gađati daljnji kut Hajdukovog gola, ali nije bio precizan i nije bilo potrebe za Posavčevom intervencijom.

Minutu kasnije Hajduk Biukov centaršut došao je do gol crte, ali taj je pokušaj ubačaja domaći vratar Banić blokirao, . Nakon toga opet Hajduk u prilici, Lovrenčić je pucao, ali ravno u Banića. Lovrenčić opet ima priliku, s desne strane puca prema Janu Mlakaru, ali Jovičić je dobro reagirao i uzeo loptu.

Splićani u 27. minuti Splićani imaju slobodan udarac i to sa 17 m, puca Livaja, ali preko grede.

No pritisak Hajduka urodio je plodom, u 31. minuti Mlakar zabija za 1-0 iz neizgledne situacije, obrana Gorice se spetljala, a Mlakar se uspio probiti i pogoditi desnu stranu gola.

Gorica ima šansu u priliku u 40. minuti, Steenvoorden je nakon ubačaja Lovrića pucao sa sedam metara, ali je Posavac odbio loptu u gredu.

Hajduk povećava prednost na 2-0 u sudačkoj nadoknadi. Musa je pokušao izbaciti loptu, ali loše i Vuković je s dvadesetak metara opalio i lopta je završila pod gredom.

U drugom poluvremenu Gorica kreće s više pritiska. Lovrić je izveo slobodan udarac s dvadeset metara, ali visoko iznad Hajdukovog gola u 52. minuti. 

07.08.2021. Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 4. kolo, HNK Gorica - HNK Hajduk. Marko Livaja Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Međutim, Gorica ipak uspijeva smanjiti na 2-1 u 56. minuti nakon što je Biuk izgubio loptu na 30 m od Hajdukovog gola, a Dieye ju je dobacio Lovriću koji puca u bliži kut i pogađa.  

Livaja ima priliku da poveća prednost Hajduka u 81. minuti, zatresao je vratnicu Gorice nakon dodavanja Mlakara iz kaznenog prostora. 

Ali onda ipak iz slične situacije Hajduk povećava svoju prednost na 3-1. U 87. minuti u kaznenom prostoru  Mlakar je dodao Livaji koji zabija za 3-1 

Utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudi Mario Zebec iz  Varaždina pred 1.576 gledatelja.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Hajduk ima sedam bodova i nalazi se na sedmom mjestu na ljestvici, dok je Gorica peta sa šest bodova. U ranije odigranom susretu Slaven Belupo i Šibenik su odigrali 1-1.

Gorica - Hajduk 1-3 (0-2) (Lovrić '56/Mlakar '31, Vuković 45+1, Livaja '88)

Gorica: Banić, Musa, Jovičić, Steenvoorden, Krizmanić, Fruk (Dvorneković '60), Babec (Jug '89), Pršir, Mitrović (Brodić '69), Lovrić (Delfi '89), Dieye  (Šroler '88)

Hajduk: Posavec, Lovrencsics, Simić, Elez, Sahiti (Čujić '67). Vuković, Dolček (Dimitrov '89), Krovinović, Livaja (Da Silva '89), Biuk (Čolin '75), Mlakar

Gorica
Lovrić 55'
1-3
Hajduk
Mlakar 30', Vuković 45', Livaja 87'
HNL, 21:00, Velika Gorica
Kraj
90' + 5' (Kraj)

Kraj susreta! Hajduk je napokon prekinuo svoju agoniju u Gorici i slavio.

Gol
87' (Gol)

GOOOOL! Livaja sjajno pogađa u samoj završnici utakmice za novu prednost Splićana od dva pogotka. 

70'

Teško diše Hajduk... Rendulić radi i izmjenu. Izašao je Mitrović, ušao Fran Brodić. 

63'

Gledamo očiti pad u igri Hajduka. Pitanje je hoće li se uspjeti oduprijeti ovim naletima  Gorice.

Gol
55' (Gol)

GOOOL! I evo majstora Lovrića koji zabija za poboljšanje krvne slike Gorice i smanjenje prednosti gostiju. 

46'

Počeo je drugi dio susreta. 

Poluvrijeme
45' + 3' (Poluvrijeme)

Kraj je prvoga dijela.

Gol
45' (Gol)

GOOOL! Vuković zabija za 2:0 fenomenalan gol. Svakih 15. minuta gledamo novo uzbuđenje na ovome susretu. Od prečke u lijevi kut s ruba kaznenog prostora bit će vjerojatno gol ovoga kola. 

Gol
30' (Gol)

GOOOL! Evo ga napokon! Prva prava šansa za Hajduk i odmah gol. Zabio je Mlakar!

15'

Pokušao je Lovrić, ali bilo je i zaleđe, tako da ništa od toga pokušaja...

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica. 

GDJE GLEDATI?

Utakmicu možete pratiti od 21 sat na programu Arenasport 4.

KRUNOSLAV RENDULIĆ

- Sigurno da će Hajduk doći ovdje igrati otvoreno, po bodove, rekao bih da im je napad bolji dio momčadi. Međutim, naša računica je jasna, moramo prikazati dobru momčadsku igru kao i do sada. Mi svaku utakmicu idemo po tri boda i tako će biti sutra, nema izuzetaka - rekao je trener Krunoslav Rendulić u najavi dvoboja.
 

JENS GUSTAFSSON

- Imali smo ovaj tjedan više vremena nego prije Šibenika, a to nam je trebalo. Ovo vrijeme između dvije utakmice nam je koristilo. Iskoristili smo ga na dobar način i gledamo prema Gorici. Sigurno je da oni nakon dvije pobjede u ovu utakmicu ulaze puni samopouzdanja. Malo su promijenili način igre. Vrlo su dobri u kontranapadima. Imaju nekoliko kvalitetnih individualaca, pogotovo na lijevoj strani. Ali, fokusirani smo na sebe i ono što mi možemo napraviti - istaknuo je trener Jens Gustafsson na konferenciji za medije.

SUCI

Glavni sudac utakmice je Mario Zebec iz Cestice, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Marko Stolnik iz Varaždina, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca je Vedran Đurak iz Stupnog. 

NAJAVA

Nogometaši Hajduka danas od 21 sat igraju protiv Gorice u Velikoj Gorici utakmicu 4. kola  Prve lige. Nakon tri odigrana kola Hajduk se nalazi na sedmom mjestu prvenstvene tablice s četiri osvojena boda. U prvom kolu bijeli su remizirali na gostovanju kod Lokomotive, zatim su poraženi kod kuće od Osijeka te su u posljednjem kolu pobijedili Šibenik s minimalnih 1:0 na domaćem terenu. 

Gorica nakon tri kola ima šest osvojenih bodova i trenutno zauzima četvrtu poziciju na tablici. Momčad Gorice u prvom je kolu poražena od Rijeke u gostima, a zatim je upisala pobjede protiv Šibenika kod kuće te protiv Istre 1961 u gostima. 

Hajduk i Gorica odigrali su posljednji međusobni susret u svibnju, a bijeli su tada na Poljudu upisali uvjerljivu pobjedu od 4:0. 

 

Komentara 20

Avatar matezanki13
matezanki13
22:03 07.08.2021.

Zagreb raspisao natječaj za zbrinjavanje biootpada po cijeni višoj nego što je naplaćivala Pripuzova tvrtka

Avatar southman
southman
08:21 08.08.2021.

Livaja je doktor nogometa . Šteta da se nije više posvetiotreniranju i radu.

DU
Deleted user
23:57 07.08.2021.

Hajduk kad se malo jos uigra bit ce mocan za konacno srusit dinamiju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije