PROBILI LED

Hajdukov strateg nakon prve pobjede: Bili smo zabrinuti da se ne ponove Tobol i Osijek

U 3. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Sibenik
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/8
02.08.2021.
u 07:35

U protest zbog ispadanja protiv Tobola Torcida je izvjesila transparent s natpisom “Šutnja je često jača od riječi”, no u drugom poluvremenu su ga zamijenili

Hajduk se nakon dvije utakmice bez slavlja vratio na pobjedničke staze upisavši svoju prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Prve HNL. U derbiju Dalmacije svladao je nemoćni Šibenik 1:0 i tako barem donekle isprao gorak okus nakon šokantnog 1:4 poraza i ispadanja od kazahstanskog Tobola u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Momčad Jensa Gustafssona je bila bolja i zasluženo je odnijela domaću pobjedu, ali valja reći da to nije bila dominantna izvedba splitske momčadi, pogotovo ne u drugom dijelu gdje su Šibenčani više prijetili. Presudio je pogodak povratnika Samuela Eduoka koji je prvi put ove sezone startao u natjecateljskoj utakmici.

U 27. minuti najbolji igrač utakmice, Mađar Gergö Lovrencsics je izbio na desnoj strani nakon jedne odbijene lopte, prizemnom povratnom loptom našao Nigerijca, a ovaj sjajno lijevom nogom s ruba kaznenog prostora pogađa daljnji kut sinoć vrlo dobrog Lovre Rogića za konačan rezultat. Osim Lovrencsicsa treba izdvojiti i sjajne partije Marka Livaje koji je bio uobičajeno opasan te Filipa Krovinovića koji se vratio vrhunskim razigravačkim izvedbama nakon jako slabe igre u Kazahstanu u četvrtak.

S druge strane, na Šibeniku se vidi da im je ovo već treća gostujuća utakmica u nizu (radovi na Šubićevcu). Prvu domaću utakmicu igrat će u petom kolu, 14. kolovoza protiv Hrvatskog dragovoljca.

– Jako smo zadovoljni pobjedom. Došli smo ovdje nakon velikog razočaranja, nakon utakmice u kojoj smo zaslužili više. I u ovoj smo zaslužili više od 1:0 u prvom poluvremenu. I protiv Osijeka i protiv Tobola smo kontrolirali prvim dijelom, pa smo bili zabrinuti uoči drugog dijela da se takvo što ne bi ponovilo, ali su igrači pokazali karakter i najvažnije je da smo pobijedili – rekao je trener Hajduka Jens Gustafsson.

01.08.2021., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 03. kolo, HNK Hajduk - HNK Sibenik. Transparent Torcide. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Činilo se da će, za razliku od rezultata, atmosfera na Poljudu biti oblačna i tmurna kao što je i vrijeme bilo u Splitu. Unatoč 5163 gledatelja na splitskoj ljepotici u prvom poluvremenu uopće nije bilo navijanja, gotovo pa da nije bilo buke. U protest zbog ispadanja protiv Tobola Torcida je izvjesila transparent s natpisom “Šutnja je često jača od riječi”, no u drugom poluvremenu su ga zamijenili i stavili “... ali pjesma ruši sve” i krenuli pjevati.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:49 02.08.2021.

ne brinite, trnovit je put do prvaka .-), vanzemaljci ipak postoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije