27.04.2022. u 22:50
Kraj! Liverpool ide s prednošću u Španjolsku!

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola su na svom Anfieldu pobijedili španjolski Villarreal sa 2-0.

Do vodstva je Liverpool stigao u 53. minuti kad je Estupinan u pokušaju blokiranja Hendersnovog ubačaja odbio loptu koja je promijenila smjer i prevarila gostujućeg vratara Rullija. Do vodstva 2-0 domaća momčad je stigla u 55. minuti, kad je Mohamed Salah odlično uposlio Sadija Manea koji je pravovremeno utrčao iza gostujuće obrane i gurnuo loptu pokraj Rullija uz lijevu vratnicu.

Foto: reuters

Uzvratna utakmica je na rasporedu 3. svibnja u Villarrealu na stadionu "La Ceramica".

Dan poslije će u Madridu Real na Santiago Bernabeuu hvatati zaostatak od 3-4 protiv Manchester Cityja. 

>> Promocija knjige Velimira Zajeca:

Liverpool
Henderson 53', Mane 56'
2-0
Villarreal
Polufinale Lige prvaka, 21:00, Anfield, Liverpool
Kraj
90' + 2' (Kraj)

Kraj! Liverpool ide s prednošću u Španjolsku! 

90'

Još će se igrati dvije minute.

81'

 Trent Alexander-Arnold će izaći, a ući će Joe Gomez, Luis Diaz izlazi, a zamijenit će ga Divock Origi, a među gostima: Paco Alcacer ulazi, a izaći će Arnaut Danjuma.

Zamjena
75' (Zamjena)

Serge Aurier ulazi, a izlazi Dani Parejo. Pervis Estupinan će izaći i zamijenit će ga Manu Trigueros. Boulaye Dia  ulazi, a izlazi Samuel Chukwueze. Promjene će biti i u Liverpoolu: Henderson izlazi, a zamijenit će ga Naby Keita. Sadio Mane izlazi,  ulazi Diogo Jota

68'

Luis Diaz je primio dobar pas malo izvan šesnaesterca i pucao iz obećavajuće pozicije, ali mu je obrambeni blokirao šut. Liverpool osvaja korner.

VAR - Video Assistant Referee
64' (VAR - Video Assistant Referee)

Činilo se da je 3:0 , ali ipak ništa. Robertson je poslao loptu u mrežu, ali je bio u ofsajdu.

Zamjena
57' (Zamjena)

Promjene u redovima gostiju. Izaći će Alfonso Pedraza, zamjeniti će ga Francis Coquelin.

Gol
56' (Gol)

GOOOOOL! Počelo je rušenje Villarreala! Dva komada u tri minute. Na asistenciju Salaha, 14 ove sezone, Mane zabija za 2:0!  

Autogol
53' (Autogol)

GOOOOL! Estupinan  zabija autogol za vodstvo Liverpoola! Pervis Estupinan  nije imao sreće, pokušao je presjeći centaršut, a lopta je završila u mreži.

VAR - Video Assistant Referee
50' PONIŠTEN GOL (VAR - Video Assistant Referee)

NIŠTA OD GOLAAAA! Fabinho ne može vjerovati da je bilo zaleđe! Ponadali su se domaćini, ali i dalje je 0:0. 

47'

Novi žuti karton. Pervis Estupinan je ružno startao i Szymon Marciniak je bez oklijevanja izvadio karton.

46'

Počeo je nastavak.

Poluvrijeme
45' + 1' (Poluvrijeme)

Kraj je prvoga dijela. Na semaforu je 0:0, unatoč dominaciji Liverpoola kroz cijeli prvi dio. Zasigurno su gosti puno zadovoljniji ovim rezultatom.

42'

Auuu! Thiago je pogodio točno u prečku. Svi su se uhvatili za glavu, uzdahnuo je Anfield. Zasigurno najbolja prilika na utakmici, iz ne tako najbolje pozicije. 

34'

Mohamed Salah se našao sam u šestnaestercu i pucao, ali njegov pokušaj je blokirao obrambeni igrač, Liverpool ima korner.

Žuti karton
32' (Žuti karton )

Szymon Marciniak je izvadio žuti karton, a dobio ga je Virgil van Dijk.

31'

 Luis Diaz je nakon solo akcije s ruba kaznenog prostora pucao prema sredini gola, ali golman je spektakularnom obranom spriječio njegov pokušaj.

29'

Trent Alexander-Arnold  je pucao snažno iz slobodnjaka s poludistance, ali samo u živi zid. Protivnički golman je dobro postavio svoje suigrače.  Pau Torres  se ozlijedio, ali čini se da nije ništa ozbiljno i moći će nastaviti igru.

24'

Trent Alexander-Arnold je centrirao u šesnaesterac, ali je protivnička obrana presjekla loptu.  

16'

Andrew Robertson je snažno pucao, ali mu je šut blokirao protivnički igrač. Liverpool zarađuje korner, izveo ga je Robertson, ali očistila obrana.

12'

Henderson sjajno dodaje za Manea, Salah dobiva loptu, ulazi u sredinu, dodaje opet za Manea, ali on nije uspio baš najbolje reagirati. Nema gola... Ali sjajna prilika za Liverpool.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica na Anfieldu.

DVA SUSRETA

U svojoj povijesti Liverpool i Villarreal susreli su se dva puta 2016. godine, a i tada je bila riječ o polufinalu, no u pitanju je bila Europska liga. Tada je Kloppov Liverpool dobio prvi susret 3:0, dok je Marcelinov Villarreal u uzvratnom susretu upisao utješnu 1:0 pobjedu te su Redsi suvereno otišli u finale s ukupnih 3:1.

 

KLOPP

"Villarreal je sjajan, ali posebno je dobar njihov trener Unai Emery. To je trener svjetske klase koji je opsjednut detaljima. Njegove su momčadi posebno jake jer su pripremljene baš za sve moguće opcije na travnjaku. Emery i njegovi momci uvijek znaju što moraju raditi u datom trenutku. Iskreno, ja znam da će biti trenutaka u ovom polufinalu kada ćemo mi patiti i neće biti lako. Ali samo ne želim da nas uhvati nervoza. Trebamo dvije velike utakmice, ovo je polufinale Lige prvaka", rekao je Klopp.

SASTAVI

Liverpool: Alisson; Van Dijk, Konate, Robertson, Alexander-Arnold, Fabinho, Thiago Alcantara, Henderson, Salah, Mane, Luis Diaz

Villarreal: Rulli; Pau Torres, Albiol, Foyth, Estupinan, Capoue, Parejo, Coquelin, Lo Celso, Chukwueze, Danjuma

GDJE GLEDATI?

Utakmicu možete pratiti na Arena sportu 1 ili HRT-u 2.

NAJAVA

Večeras se igra i drugo polufinale Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti Liverpool i Villarreal. Liverpool na svom Anfieldu dočekuje Villarreal, a na kladionicama engleski sastav je apsolutni favorit. Ipak, teško da će se Villarreal lako predati.

Liverpool je za prolaz u polufinale svladao Benficu. Stvar su riješili već u prvoj utakmici u kojoj su slavili 3:1 u gostima, a onda kuće igrali neriješeno 3:3. S druge strane, Villarreal je potpuno šokrao protiv Bayerna i to pobjedom kod kuće 1:0, dok je u gostima utakmica završila neriješeno 1:1.

Uzvratna utakmica će se igrati za tjedan dana u Španjolskoj, a finale UEFA Lige prvaka igra se 28. svibnja.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije