NAJAVIO HAJDUK

VIDEO Čačić: Pred Lekom je velika trenerska karijera. Antolić? Ovo nisu moji ratovi

Zagreb: Ante Čačić odgovorio na prozivke Mamića i najavio utakmicu s HNK Gorica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
25.02.2023.
u 09:15

Trener modrih istaknuo je kako bi volio da igra Marko Livaja koji je zbog bolesti pod upitnikom, kao i da ga je Ivan Leko nekoć kao strateg PAOK-a porazio rezultatom 6:0. Uz odgovore o tome kako će se postaviti i hoće li u slučaju pobjede pitanje naslova biti riješeno, dotaknuo se i toga je li Alen Halilović trebao napraviti bolju karijeru...

Nogometaši Dinama i Hajduka sutra će od 15 sati u Maksimiru u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a igrati najveći hrvatski derbi. Modri su se na vrhu ljestvice odmaknuli, imaju 52 boda, osam više od drugoplasiranog Splićana koji ne smije izgubiti želi li zadržati nade u borbu za naslov. Međutim, našli su se u velikim problemima jer je pod upitnikom nastup kapetana i najboljeg igrača Marka Livaje, koji nekoliko dana nije trenirao s momčadi zbog viroze.

U tekućoj su sezoni rivali dosad međusobno igrali dvaput. Prvo su Zagrepčani u kolovozu na svojem travnjaku slavili s uvjerljivih 4:1, da bi dva mjeseca kasnije podijelili bodove na Poljudu (1:1). Spomenimo i okršaj u Superkupu iz srpnja, koji je otišao u ruke hrvatskog prvaka nakon boljeg izvođenja jedanaestereaca. Što se forme tiče, Dinamo nije izgubio još od početka listopada, kada ih je u Ligi prvaka na Stamford Bridgeu svladao Chelsea (2:1), ali morao se zadovoljiti tek bodom u nedavnim utakmicama protiv Gorice i Slaven Belupa. Hajduk je, pak, prije pobjeda nad Goricom i Varaždinom izgubio od Istre 1961 i Rijeke. 

Video: Matej Pavelić

Susret je jučer prvi najavio trener gostiju Ivan Leko

– Na velikoj sceni treba pokazati koliko si dobar, ne treba ti ni ekstra motiv ni ništa, svi se veselimo toj utakmici. Situacija je takva kakva jest, imamo problema, ali na kraju znamo da je to 11 na 11, a mi ćemo imati 11 igrača i pet na klupi. Pokušat ćemo igrati sa 16 igrača i kao momčad pokazati da smo dobri, hrabriodlučni, da uvijek radimo korak naprijed i da možemo nešto u Zagrebu i napraviti – rekao je, dodajući da ne zna zašto je protivnički strateg Čačić osporavan jer je s ekipom napravio 'ludilo posao'. 

Sada je isto učinio trener domaćina Ante Čačić.

- Ne, pobjeda ne znači da smo osigurali prvo mjesto, ali nas približava tome. Ovo je susret posebnog naboja i najveći derbi hrvatskog nogometa. Čitam puno o tome kako je Hajduk autsajder u nedjelju, ali u derbi utakmicama nema autsajdera. Činjenica jest da smo mi favoriti. Imamo iza sebe tri uspješne utakmice. Što se tiče kadra, MišićŠpikić i Drmić su imali zdravstvene poteškoće ali su se oporavili. Jučer su bili u treningu, potpuno smo ekipirani, izuzev Bočkaja koji još ima posljedice ozljede iz Splita - započeo je. 

Modri se na domaćem travnjaku žele nametnuti. Pobjedom bi bili još bliže naslovu...

- Učinit ćemo sve da tako i bude. Žao mi je ako nam vrijeme ne bude išlo u prilog, isključivo zbog naših vjernih navijača. Ali tu se ništa ne može promijeniti. Nadam se da će nas s te strane malo i pomaziti, da će se prognoza promijeniti. Svaki bod nas približava osvajanju titule, ali utakmice protiv Hajduka ima značaj dvostrukih bodova. Nakon toga ima još puno utakmica i bodova u igri.

Dotaknuo se potom protivničkog trenera Leke. 

Ivana Leku poznajem kao igrača jer sam bio jedan od trenera u U-21 selekciji. Kao treneri smo se jedini susretali u utakmicama Lokomotiva - PAOK, gdje smo mi pobijedili u Kranjčevićevoj, a tamo izgubili 6:0. Radi se o jednom relativno mladom treneru. Iza sebe ima zaista zapažene rezultate. Mislim da je pred njih jedna velika trenerska karijera. Nadam se da Lekina izjava meni neće naškoditi, govori o meni suprotno o novinara. Moram mu zahvaliti, a isto tako svima onima u svojoj trenerskoj karijeri koja nije kratka. Ima težinu u svakom slučaju. Hajduk je u prilici da s tim trenerom napravi iskorak. Kada će to biti, to je teško reći. 

Marko Livaja je upitan za dvoboj. Hajduk općenito ima dosta problema s ozljedama, spominje se nastup mladog Luke Vuškovića...

- Volio bih da igra, derbi bez njega bi bio krnji. Ne smijemo zanemariti kvalitetu i učinak koji Livaja ima u igri. Vušković je vrlo talentiran igrač. Ferro i Simić bit će uz njega. Ako se Ivan odluči za Vuškovića, siguran sam da neće pogriješiti. 

Koji mu najdraži sraz s Hajdukom, bilo je jedno od pitanja.

- Svaka utakmica mi je draga, a protiv Hajduka postoji poseban podražaj. Možda mi je najdraži derbi onaj prvi iz 2012. Tada je debitirao Halilović, a pobijedili smo, mislim, 3:1. S time da je Hajduk vodio 1:0. Ali svaka mi je utakmica bitna. 

Alen Halilović nije išao putem kojim su se mnogi nadali...

- Svi smo očekivali da napravi bolju karijeru. Njegov talent je bio prepoznat. Nešto se očito dogodilo. Možda je prerano otišao van, možda su njegova očekivanja bila drugačija. Karijera mu se razvodnila promjenama klubova. No, još je mlad. Može se vratiti na pravi put - rekao je Čačić.

Kako će se postaviti protiv Splićana? 

- Mi želimo biti ti koji ćemo dominirati, doći do vrijedna tri boda. Nadam se da ćemo u tome uspijeti. Iako, ponavljam, svi rezultati su mogući. Moramo biti dovoljno koncentrirati. Znamo da je Hajduk izuzetno dobar na tim prekidima. Preko Livaje mogu iskreirati opasne situacije.

Pojavila se informacija da će Krešimir Antolić otići iz Dinama.

- Ovo nisu moji ratovi tako da u to ne mogu ulaziti. Ja se bavim sa svlačionicom. Nisam niti član Skupštine niti Izvršnog odbora. Ono što čitam u novinama, to čitate i vi, ali u novinama doista svašta piše. Ozračje je dobro. Naš je zadatak da Dinamo zadrži primat u hrvatskom nogometu - zaključio je. 

Komentara 2

KO
kompakt
11:04 25.02.2023.

Nemoj srat to je i tvoj rat.leti nasilnik milicajac,leti i tv serviser.

ST
stefj
10:23 25.02.2023.

Ako utakmica krene krivo za Dinamo, bilo bi lijepo vidjeti Čačića s pravovremenim i ispravnim reakcijama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije