ŠEST IGRAČA POD 'EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA'

VIDEO Trenera Dinama u ovom stanju nikada nismo vidjeli: Srušio se od novinarskih pitanja

05.01.2022.
u 12:52

Prvi trening plavi će odraditi danas u 18 sati na stadionu Maksimir

U povodu početka zimskih priprema u srijedu Dinamo je organizirao presicu na kojoj je pred medije stao glavni trener Željko Kopić u sjajnom raspoloženju. Igrači su se okupili na Maksimiru, a od 10. do 22. siječnja odradit će pripreme u Rovinju na kojima će se naknadno priključiti šest igrača koji su pod ''epidemiološkim mjerama'': Ademi, Mišić, Tolić. Theophile, Šutalo i Špikić, ali trener nije htio potvrditi jesu li pozitivni na koronu.

– Naša medicinska služba obavijestit će vas o svim detaljima kako bude potrebno, a za sada se radi samo o nekim temperaturicama – naglasio je trener Kopić.

U planu i programu priprema tri su prijateljske utakmice. Prva 11. siječnja s Olimpijom, druga 16. s Koperom i treća 19., u kojoj će protivnik biti Domžale (prijenos svih utakmica bit će na HNTV-u i Dinamovu YouTube kanalu). No, Kopić naglašava kako će biti i četvrte, generalne utakmice, ali za nju ne znaju još protivnika. 

– Tražim što jačeg protivnika i planiramo je odraditi na Maksimiru, ali vidjet ćemo što će još biti i tko će pristati. 

– Rijeka? – dobacili su kolege novinari.

– Da, da, najbolje, utakmica pred utakmicu – prihvatio je šalu glavni trener Dinama.

A tu nije bio kraj ovoj posebno zanimljivoj presici. Nakon otprilike 17 minuta 'rešetanja' novinarskim pitanjima, jedan je od kolega je ušao u taktički dio: što ako Ojeda kao lijevo krilo dođe, a Oršić je na toj poziciji sjajan; hoće li se Petković vratiti u špicu... Krenuo je zapetljano, a Kopić se uhvatio za glavu i pao na stol od smijeha. Kako je to izgledalo, možete vidjeti u našoj snimci od 17:30. 

>> Trener Dinama 'umire' od smijeha:

Prema dolascima u HNL i pražnjenju blagajne procjenjuje se da je Dinamo svoje stanje na računu ove zime stanjio za već 7,5 milijuna eura. I to za dovođenje samo dvojice igrača. Doduše, zacijelo će novac Osijeku za Petra Bočkaja i Argentincima za Martína Ojedu odlaziti u nekakvim ratama ako se transfer Ojede ostvari. 

– Što se tiče Ojede, igrač ima želju za dolaskom. Klub je napravio sve što može, ali još nismo dobili zeleno svjetlo pa ćemo vidjeti što će se još događati. Išli  smo do maksimuma u našim mogućnostima – rekao je trener i dodao:

– Ojeda, uz to što ima trenutačnu kvalitetu, ima potencijal za budućnost. Naša skautska služba radi svaki dan i nije nemoguće da se okrenemo nekom novom igraču, prijelazni rok je tek počeo.

 Ako u Dinamo dođe za više od pet milijuna eura, postat će najskuplji nogometaš u povijesti zagrebačkog kluba i srušiti rekord Marka Roga, koji je Splitu plaćen pet milijuna eura. Ojeda je ove sezone u 23 utakmice zabio 12 golova i upisao tri asistencije. Od 2017. bio je član Racinga, koji ga je posuđivao sve dok Godoy Cruz nije otkupio njegov ugovor. 

Hoće li to biti najskuplji ulazni transfer u povijesti Dinama?

– Nisam se puno time bavio, ono što znam jest da sam jako zadovoljan kako je to naša skautska služba odradila i da smo išli do maksimuma mogućnosti koje klub trenutačno ima.

Hoće li biti odlazaka iz Dinama?

– Generalni stav kluba jest da naši igrači nisu na prodaju, osobito oni koji su nositelji kluba, ali znamo da se u nogometu stvari mijenjanju na svakodnevnoj bazi, ovisno o daljnjem tijeku prijelaznog roka reagirat ćemo kako ćemo imati pojedince za sva iskušenja koja nas očekuju. 

Gdje vidite Bočkaja?

– Prije svega, gledali smo igrača koji bi nam mogli doći kvalitetu u nekim faza igre, Pero može donijeti kvalitetu o ofenzivnoj organizaciji, sposoban je napraviti razliku, to nam treba. Igrali li s tri ili četiri iza sebe, on će biti na lijevoj strani, svi vjerujemo u njega, on nam je kvalitetno rješenje za sve opcije. Pero nam je sjajan za više pozicija, on je u sjajan i u drugoj i u trećoj trećini i od njega očekujemo da nam pomogne. 

Mandat na klupi Dinama?

– Još jednom moram naglasiti da sam dogovorio s klubom u onom trenutku odraditi jesen do kraja, ni u jednom trenutku moja ambicija nije bila nametati se u prvi plan, dovoljno ih se guralo na taj način, mislim da klubu nije trebalo da ja budem još jedan od njih. Klub je donio odluku takvu kakvu jest. Ponosan sam što sam trener Dinama. Što  se tiče funkcije sportskog direktora, preuzimam potpunu odgovornost za odluke oko igrača. 

05.01.2022., Zagreb - Trener Dinama Zeljko Kopic odrzao je konferenciju za medije. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elveđi / PIXSELL

Što će biti s Antoniom Marinom?

– Meni se kao treneru jako sviđa što sve što je Antonio Marin pokazao, osobito u ovim zadnjim utakmicama. Dogovorili smo da je najbolje da se još šest mjeseci razvija i pokaže u najboljem svjetlu, a vjerujem da će onda na ljeto biti igrač Dinama i to u ozbiljnoj konkurenciji. 

Konkurencija?

– Prije svega bio je veliki broj situacija u kojima kao trener nikada nisam komentirao suđenje, vjerujem da će svi suci dati maksimum da to bude na najvišoj razini. Bez obzira na konkurente, uz dužno poštovanje i Osijeku i Rijeci, mislim da smo mi kvalitetniji. Okrenuti smo se samo sebi, svojoj igri i mislim da tu neće biti upitno.

– Marko Tolić? Čak su mi se i u Kranjčevićevoj s tribine navijači derali da ga ubacim, stavili me pod pritisak, pa sam ga uveo, ha-ha. Tola je talentiran igrač, razgovarali smo, ali razina talentiranosti je jedno, a funkcioniranje unutar sustava nešto drugo. I zbog toga me zanimaju ove pripreme, želim ga vidjeti u nekim zahtjevima, kako će se on tu snaći. Marko ima neosporno golem  talent, osobno jako volim takve igrače.

– Franjić u mojim vizijama može biti zadnji vezni ako trebamo u utakmici imati stabilnijeg defenzivnog veznog ili lijevog stopera zbog dobre organizacije igre. Kvalitetan je defenzivno, ima ofenzivni potencijal. Teško da će mi u utakmicama dok ćemo igrati s tri iza biti lijevi "wingback", dok bi neke utakmice u formaciji s četiri igrača u zadnjoj liniji i mogao odraditi na lijevoj strani. Ali, on je za mene primarno zadnji vezni ili lijevi stoper kada igramo s tri braniča – završio je Kopić.

Suđenje? 

– Moja je želja da bude korektno i potpuno pravedno suđenje.  

Prvi trening plavi će odraditi danas u 18 sati na stadionu Maksimir.

IGRAČI NA PROZIVCI: Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Dinko Horkaš, Nikola Čavlina, Sadegh  Moharrami, Daniel Štefulj, Rasmus Lauritsen, Luka Ivanušec, Amer Gojak, Komnen Andrić, Bruno Petković, Petar Bočkaj, Stefan Ristovski, Marko Bulat, Bartol Franjić, Deni Jurić, Stefan Milić, Martin Baturina, Dino Perić, Emir Dilaver, Luka Menalo, Duje Čop, Mislav Oršić.

STRUČNI STOŽER: Glavni trener Željko Kopić, pomoćni treneri Alen Peternac, Dario Bašić i Sandro Perković, trener vratara Sandro Žufić, glavni kondicijski trener Ivan Štefanić, kondicijski treneri Stipe Marina i Milan Šnjarić, analitičar Hrvoje Jozak, team manager Marko Kuže, GPS analitičar Marko Matušinskij, analitičar Mihael Minđek. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


 
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
14:22 05.01.2022.

Nadam se da će Theophila držati podalje od ekipe idući par godina

Avatar Neno Rijeka
Neno Rijeka
21:20 06.01.2022.

Ovaj trener je OK pozitiva

Avatar southman
southman
15:57 06.01.2022.

Neceš se dugo smijati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije