16.07.2021. u 20:53
Slaven Belupo je u prvom kolu HNL-a na Maksimiru svladao Dinamo s 2:0.

Iznenađujućom pobjedom nogometaša Slaven Belupa koji su s 2-0 (0-0) svladali Dinamo na gostovanju u Maksimiru u prvoj utakmici nove sezone Prve HNL.

Pobjedu Koprivničanima donijeli su Ivan Krstanović pogotkom u 50. minuti i Bruno Bogojević koji je bio strijelac u 84. minuti.

Damir Krznar je u Dinamovu startnu postavu protiv Slavena uvrstio samo trojicu igrača (Lauritsen, Ivanušec, Oršić) koji su prije tri dana počeli utakmicu protiv Valura na Islandu, a pred vrata je stao Dominik Livaković. Neočekivano, reprezentativni vratar imao je u prvih pola sata puno više posla od suparničkog čuvara mreže.

Pomlađeni Koprivničani, s novim trenerom Deanom Klafurićem, prvi put su opasnije zaprijetili u 19. minuti, kad je Perić blokirao pokušaj udarca Bogojevića sa desetak metara.

U 24. minuti zatresla se greda. Nemanja Glavčić je izveo slobodan udarac, dvojica Slavenovih igrača nisu uspjeli zahvatiti loptu, a ona se od travnjaka odbila i pogodila gredu pokraj nepomičnog Livakovića.

Više od pola sata trebalo je Dinamu da izvede prvu smislenu akciju, a u 36. minuti greda se ispriječila i na sjevernom golu maksimirskog stadiona. Danac Lauritsen je dugačkom loptom idealno poslužio Lirima Kastratija. Dinamov napadač je dobro primio loptu i uputio dobar udarac, a kad je Čović već bio svladan lopta je odsjela na gredi.

U zadnjoj minuti prvog poluvremena Livaković je dugom loptom pronašao Gavranovića koji je ostao "jedan na jedan" s Parackim, ali je branič gostiju izašao kao pobjednik iz tog sraza i blokirao udarac švicarskog reprezentativca.

Drugo poluvijeme je počeo praćeno snažnom kišom koja se spustila nad Zagreb i donijela "hladan tuš" za Dinamove navijače, za što velike zasluge ima Dominik Livaković.

U 50. minuti Dinamov vratar izašao je daleko od svog gola kako bi ispucao jednu relativno bezopasno loptu upućenu prema Ivanu Krstanoviću, ali je to učinio nespretno i loše, tako da je praktično dodao loptu 38-godišnjem napadaču Koprivničana. Krstanović je s više od 30 metara poslao loptu prema nebranjenim vratima, a njegov precizan udarac Livaković nije uspio zaustaviti i tako ispraviti svoju pogrešku.

Tako je Krstanović postao strijelac prvog pogotka u novoj sezoni Prve HNL, što je njegov 109. gol u ovom natjecanju.

U 63. minuti sudac Marin Vidulin je dosudio kazneni udarac za Dinamo, kad je Stefan Ristovski pao u šesnaestercu nakon klizećeg starta 16-godišnjeg Lovre Zvonareka. Na sugestiju Ivana Bebeka iz VAR sobe, Vidulin je pogledao taj start i opravdano poništio dosuđeni kazneni udarac, ali je na to potrošio čak četiri minute.

Iz Dinama su jedanaesterac tražili i kad je u 70. minuti u kaznenom prostoru pao Bruno Petković, ali je Vidulin ovoga puta bez pomoći VAR-a odlučio da nije bilo elemenata za kazneni udarac.

Kad se činilo da je samo pitanje vremena kad će aktualni prvaci izvesti akciju koja će im donijeti izjednačujući pogodak, sijevnuo je kontranapad na drugoj strani i lopta se po drugu put zakoprcala u Dinamovoj mreži.

U 84. minuti akcija je krenula od Zvonareka koji je proslijedio loptu do Glavčića. Ovaj je na desnoj strani vidio dolazak Bogojevića koji je primio loptu u kretanju, ušao korak, dva u kazneni prostor te preciznim udarcem pogodio suprotan kut Livakovićevih vrata.

U preostalom vremenu domaća momčad je pokušala napraviti nešto, ali je pokretljiva obrana gostiju spriječila sve ozbiljnije prijetnje kojih i nije bilo previše.

Tako je momčad iz Koprivnice u svom 37. gostovanju na Maksimiru došla do tek druge gostujuće pobjede nad Dinamom, nešto manje od 17 godina nakon što su "farmaceuti" prvi i jedini put slavili protiv "modrih".

Strijelci: 0-1 Ivan Krstanović (50), 0-2 Bruno Bogojević (84)

Dinamo
0-2
Slaven Belupo
Krstanović 51', Bogojević 82'
1. kolo HNL-a, 18:55, Maksimir, Zagreb
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice! Slaven Belupo je slavio s 2:0 protiv Dinama.

90+4'

Žuti karton za Čovića koji je oklijevao s izvođenjem peterca.

90'

Igrat će se čak devet minuta nadoknade.

Zamjena
86' (Zamjena)

Zvonarek je izašao kod Slavena, a ušao Van Bruggen.

Gol
85' (Gol)

Gol za Slaven Belupo! Bogojević je povukao loptu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor i onda iskosa pogodio suprotni kut.

81'

Menalo je povukao loptu i tukao, ali bio je to slab udarac.

80'

Dinamo se sve više otvara, modri  su sve bacili u napad.

Zamjena
74' (Zamjena)

Menalo umjesto Ivanušeca te Čop umjesto Oršića kod Dinama.

71'

Petković je uspio doći do lopte nakon pogreške u obrani Slavena, no loše je pucao.

Zamjena
69' (Zamjena)

Laušić i Krstanović su kod Slaven Belupa napustili travnjak, a u igri su Bosec i Monjac.

66'

Ipak ništa od jedanaesterca! Vidulin je promijenio mišljenje nakon pregleda snimke.

Penal
63' (Penal)

Vidulin je svirao jedanaesterac za Dinamo nakon starta Zvonareka na Ristovskom! Mi smo dojma da nije bilo prekršaja.

Zamjena
60' (Zamjena)

Krznar mijenja, ušli su Mišić i Petković, a izašli Štefulj i Kastrati. Kod Slavena je u igri Brković umjesto Mlinarića.

Gol
51' (Gol)

Gol za Slaven Belupo! Iskusni Krstanović je zabio nakon pogreške Livakovića. Vratar Dinama pokušao je izbiti loptu, ali je nije pogodio, a napadač Slaven Belupa zabio svoj 109. gol u karijeri.

Zamjena
47' (Zamjena)

Kod Dinama je u igri Majer umjesto Gojaka.

46'

Počeo je nastavak.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela, nije bilo golova.

44'

Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

40'

Gojak je pokušao, ali je otišlo preko gola.

35'

Prilika za Dinamo! Kastrati je lijepo utrčao na dugu loptu Lauritsena, tukao isprve i pogodio gredu gostiju.

28'

Oršić je pokušao iskosa, nije bio precizan.

Žuti karton
27' (Žuti karton )

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Marina.

24'

Prilika za Slaven Belupo! Glavčić je poslao centaršut u šesnaesterac Dinama, tamo su bila dvojica igrača, ali nisu stigla na loptu. Ona se odbila od tla i pogodila gredu.

17'

Prvu polupriliku na utakmici imao je Slaven. Mlinarić je za malo zakasnio na ubačaj, a da je stigao na loptu bilo bi to jako opasno.

15'

15 minuta igre je iza nas, još nismo vidjeli udarac. Posjed lopte je 75 posto vremena u nogama igrača Dinama.

8'

Prošlo je prvih osam minuta utakmice, Dinamo uglavnom ima loptu u nogama, no još nismo vidjeli ozbiljniju priliku.

1'

Počela je utakmica i nova sezona!

TAKTIČKE POSTAVE

Evo kako će momčadi taktički izgledati.

NAVIJAČI NA TRIBINAMA

Od ove sezone na tribine se vraćaju navijači, a Dinamo je donio da će omogućiti dolazak navijačima na stadion uz poštivanje svih navedenih mjera i uvjeta, što znači uz obavezno posjedovanje EU digitalne COVID potvrde.

SUDAC

Glavni sudac utakmice je Marin Vidulin iz Kanfanara.

SLAVEN BELUPO

Čović; Božić, Paracki, Zirdum; Bogojević, Marina, Glavčić, Laušić; Zvonarek; Mlinarić, Krstanović

DINAMO

Livaković; Ristovski, Lauritsen, Perić, Štefulj; Franjić; Kastrati, Ivanušec, Gojak, Oršić; Gavranović.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli u novu sezonu HNL-a. Branitelj naslova Dinamo od 18:55 na Maksimiru igra protiv Slaven Belupa. Od 21 sat igraju Osijek i Šibenik.

Komentara 44

ST
stefj
20:07 16.07.2021.

Nevjerojatno loša igra, opet nije jasno što je Krznar mislio s ovim. Zasluženo vodstvo SB, ako i pobijedi, potpuno zasluženo...

Avatar petrolio
petrolio
20:58 16.07.2021.

Krznar rupa od trenera, najgora igra Dinama unazad 10 godina!!! Otkaz momentalno jer lik pojma nema!!! Čestitke Omoniji na prolasku jer s krznarom na klupi prolaz im je siguran!!!

ST
stefj
20:59 16.07.2021.

Potpuno zaslužena pobjeda SB i kompletna krivica na Krznaru. Ono što se dalo nagovijestiti prošle sezone, ove se pokazuje kao činjenica, Krznar definitivno nije dobar trener... Potpuno kriv izbor igrača i potpuno kriv izbor taktike. Kako je prošla sezona bila za pamćenje, tako će ova biti za zaborav...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije