SALZBURG - DINAMO (0:0)

UŽIVO Dinamo drži sve pod kontrolom, Austrijanci pritišću, ali nema opasnosti za Nevistića

Susret Salzburga i Dinama u Ligi prvaka
Marko Lukunic/PIXSELL
23.10.2024. u 21:00
Dvoboj Salzburga i Dinama u 3. kolu Lige prvaka pratimo u tekstualnom prijenosu na portalu Večernjeg lista
SALZBURG
0-0
DINAMO
Liga prvaka - 3. kolo, 21.00, Red Bull Arena, Salzburg
22'

Treći korner sada je za domaće izveo Kjaergaard, postavio se Kulenović i spriječio potencijalnu opasnost za Nevistića.

20'

Dva je puta Baturina tražio Torrentea, jednom iz igre, a jednom i iz kornera, pa je jednom ubacio i Sučić, no i dalje nedostaje taj zadnji dodir u austrijskom kaznenom prostoru da bi se zaprijetilo njihovu golu.

Žuti karton
18' (Žuti karton )

Prva javna opomena danas, kod domaćih je požutio Bidstrup zbog prekršaja nad Kulenovićem. Imat će sada plavi slobodan udarac.

17'

Sjajnu loptu u prostor za Kulenovića poslao je Baturina, ali u bloku se ispriječio Baidoo. Dinamo je zaprijetio i ubačajem Kulenovića, ali nikog nije bilo u sredini pa je loptu lagano na Dedićevo spuštanje pokupio domaći vratar.

15'

Nešto dulja akcija domaćih, dva dobra ubačaja Daghima, na kraju bok Torrentea. Drži dobro obrana Dinama, zadržala je i udarac Kjaergaarda koji je otišao daleko od Nevistićeva gola.

12'

Osim izleta Ademija i Baturine u početku dvoboja, nije ni Dinamo ozbiljnije zaprijetio Salzburgu. No, imat će gosti vremena, imat će prilika, trebat će biti maksimalno efikasni ne bi li došli do željenog cilja.

10'

Minute u kojima Dinamo drži stvari pod kontrolom. Imaju domaći posjed, ali ne prijete plavima.

7'

Prva prava prilika za Salzburg. Kjaergaard je dobro centrirao, Konate se visoko digao i probao glavom, ali srećom nije bio precizan pa je lopta otišla iznad grede.

5'

Sjajnu kontru povukli su sada Baturina i Ademi koji je dobio loptu u kaznenom prostoru pa se poskliznuo u trenutku udarca. Plavi su nastavili s pritiskom, Ogiwarin ubačaj nije našao metu u sredini terena. Dobar početak hrvatskog prvaka.

4'

Imao je sada prvi korner i Dinamo, Mišić i Baturina kratko su odigravali jednu uigranu kombinaciju, ali uhvaćeni su u zaleđu.

2'

Očekivano, Dinamo je krenuo s tri stopera, a Salzburg će od starta visoko pritisnuti plave u potrazi za ranim pogotkom. Imali su domaći već i korner, ali nije bilo ništa od opasnosti za Dinamo zbog prekršaja nad Torrenteom.

Početak
(Početak)

Dvoboj u Salzburgu je počeo!

Podsjetimo, Nenad Bjelica večeras neće biti na Dinamovoj klupi zbog suspenzije, odnosno crvenog kartona kojeg je zaradio u prošlom kolu protiv Monaca. Umjesto njega, ulogu glavnog trenera imat će Danijel Jumić, a Bjelica će dvoboj pratiti iz VIP-lože.

Igrači Dinama izašli su prije nekoliko minuta u laganu šetnju Red Bull Arenom, uskoro će i na ono pravo zagrijavanje...

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMOVIH 11

Nenad Bjelica odlučio je napraviti jednu izmjenu u odnosu na očekivani i ranije najavljivani sastav. Umjesto Pierre-Gabriela, mjesto na lijevom krilnom beku dobio je Ogiwara. Ivan Nevistić spreman je braniti Dinamov gol od početka, ali Bruno Petković nije spreman napasti suparnička vrata. Stoga će i Petković biti na klupi, a u vrhu napada mjesto je rezervirano za Sandra Kulenovića.
 

SASTAVI

SALZBURG: Blaswich - Dedić, Piatkowski, S. Baidoo, Terzić - Bidstrup, Diambou, Kjaergaard - Daghim, Konate, Gloukh

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Torrente, Ogiwara - Sučić, Mišić, Ademi - Baturina - Kulenović

UŽIVO

Naš novinar Edi Džindo javio se uživo iz Salzburga:

POČETAK

Lijepi pozdrav, dragi čitatelji i pratitelji portala Večernjeg lista. Pred nama je treći ovosezonski dvoboj Dinama u grupnoj fazi Lige prvaka. Nakon poraza u Münchenu i remija s Monacom, na red je stigla utakmica protiv Salzburga, momčadi koja je do sada ove sezone upisala dva uvjerljiva poraza bez postignutog pogotka. Može li hrvatski prvak večeras do premijerne pobjede u novom formatu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja - provjerite s nama.

Komentara 3

Avatar Tombstone
Tombstone
21:04 23.10.2024.

Ajmo Hrvati, svi za Hrvatski klub!!!!

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
21:02 23.10.2024.

Ako bi Dinamo pobijedio, to bi doista bila povijesna pobjeda, kako piše autor članka.

Avatar jogurtaši
jogurtaši
20:56 23.10.2024.

U zadnjim danima se mnogo pisalo o utakmici Salzburg - Dinamo. Bilo je pisanja, bilo je piskaranja a negdje sam i pročitao gore od toga. I sad - nigdje nitko ne govori o porazu Dinama, ne spominje se kao da je to "nemoguća kategorija"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije