DINAMO - MONACO (2:0)

UŽIVO Fantastični Dinamo opet zabio! Baturina majstorskim udarcem rasparao mrežu, majstorija Sučića

Zagreb: Susret Dinama i Monaca u Ligi prvaka
Marko Lukunic/PIXSELL
02.10.2024. u 22:31
Dvoboj 2. kola Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i Monaca pratimo u tekstualnom prijenosu na portalu Večernjeg lista
DINAMO
Petar Sučić 45+3'
Martin Baturina 66'
2-0
MONACO
Liga prvaka - 2. kolo, 21.00, Maksimir, Zagreb
70'

Prekršaj Camare nad Sučićem, otklizao je desetak metara Dinamov veznjak po kiši nakon pada, ali nema žutog kartona za ovo... Za što je sve njemački sudac davao kartone u prvom dijelu...

68'

Odnio je Baturina loptu doslovce od centra do ulaska u kazneni prostor. A onda, magija. Dva lažnjaka, odgađanje udarca do zadnjeg trenutka. Nastavak? Lijeva noga, eurogol, neobranjivo. Poslastica za sve na stadionu i pred TV-ekranima.

Gol
66' (Gol)

GOOOOL! Martin Baturina zabija za 2:0!

I ovo je bila majstorija, projektil koji je odsjeo u mreži Monaca. Nevjerojatnu partiju ovaj mladić igra danas, morao se dogoditi i pogodak kako bi je okrunio.

65'

Novi lažnjak Baturine, opet fina lopta na Petkovića koji je brzo ostao bez nje. Igra se i dalje uglavnom na polovici Monaca, a čim se Francuzi drznu krenuti prema naprijed, brzo to sasječe netko od plavih stopera.

Zamjena
63' (Zamjena)

Prva izmjena u momčadi Dinama, umjesto Arijana Ademija u igru će Marko Rog.

60'

Fantastičan prodor Baturine, osvojio je pola terena i opet poslao Caia Henriquea po ćevape s pola lepinje. Njegov pas na Petkovića također je bio dobar, ali onda je udarac Dinamova napadača zastao u bloku Vandersona.

59'

Ritam igre sada je malo pao, paše to Dinamu, jasno je to, nakon prekrasne majstorije Sučića zagrebački sastav i dalje ima prednost. Gol je došao u pravo vrijeme, teren je sve teži za igru.

56'

Probao je Balogun za Monaco, nikakvih problema sada nije imao Nevistić. Dinamo igra na jako visokom ritmu, a navijači zdušno pozdravljaju svaki dobar potez plavih na terenu.

53'

Još jednom Petković! Ristovski je to ubacio iz kornera, činilo se da je napadač Dinama bio sam, ali promašio je loptu u odlučujućem trenutku.

51'

Raspoložen je Dinamo i u nastavku, sada je Mišić probao na lukav način zabiti. Nije ni Nenad Bjelica na poluvremenu sjedio skrštenih ruku, jasan je i plan Dinama da se nastavi nametati ritmom, trkom, agresijom i prilikama.

50'

Velika prilika Dinama! Bilo je zaleđe i sada, dodavanje Sučića na Ademija bilo je dobro, ali je Ademi malo požurio, nakon čega Petković nije zabio. Kažemo, i da je ušlo, ne bi vrijedilo.

48'

Jasne su namjere francuske momčadi. Ušla su dva ofenzivca, nema Adi Hütter što čekati, trener Monaca odmah je na teren ubacio igrače za koje se očekivalo da će krenuti od početka.

46'

Počinje drugo poluvrijeme na Maksimiru! Dinamo ima prednost, a Monaco će odmah mijenjati. Na teren će Ilenikhjena i Balogun, a izlaze Golovin i Embolo.

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

Idemo na odmor na Maksimiru. Pogotkom Petra Sučića, golčinom vode plavi s 1:0.

Gol
45+3' (Gol)

GOOOOOOL! Kakav pogodak Petra Sučića! Nevjerojatna majstorija plavog mladića.

Nevjerojatan gol Dinama. U tri poteza Monaco je kapitulirao! Imali su Francuzi korner, a onda je Mišić našao Baturinu kad je krenula akcija "dva na dva". Baturina je tada na drugoj strani uposlio Sučića, a on je najprije lažnjakom izbacio Henriquea, pa onda potkopava preko Köhna i šalje Maksimir u delirij. Kakav gol, kakav sjajan pogodak!

Nadoknada
(Nadoknada)

Igrat će se još tri minute dodanog sudačkog vremena.

45'

Petković je bio u velikoj prilici sada, kakav je to sprint bio, ali i da je zabio pogodak, ne bi vrijedilo zbog zaleđa. Obranio je to Köhn, svejedno.

Žuti karton
43' (Žuti karton )

Novi žuti karton, sada ga je zaradio Baturina. Treći puta pokazao je njemački sudac žuti karton igračima Dinama.

41'

Kiša je, odnosno loš teren, sada omeo Ristovskog u pokušaju kvalitetne kontrole lopte prilikom bijega u polukontru. Monaco je prijetio, Pierre-Gabriel je to zaustavio, a onda se razvila spomenuta akcija koja nije završila konkretnim pokušajem.

Žuti karton
39' (Žuti karton )

Javna opomena sada i za Dinamova kapetana Ademija. Po nozi je opalio Akliouchea, a sucu Osmersu, Nijemcu kojem je ovo debitantski nastup u Ligi prvaka, to nije promaknulo.

38'

Već dvije minute Dinamo je s igračem manje na terenu, i dalje se Torrenteu pruža pomoć uz aut-liniju. Kako smo to krenuli pisati, dobio je Torrente dozvolu za povratak na teren.

36'

Nakon duela Embola i Torrentea pred Dinamovim golom oba su završila u ležećem položaju i u bolovima, ima i krvi na terenu, kiša i liječnici će to isprati. Bila je ovo neugodnost koja ipak nije ugrozila Nevistića.

34'

Pljesak Maksimira izmamio je Martin Baturina, najraspoloženiji igrač Dinama večeras. Između Salisua i Kehrera se uvukao, i iako mu je Salisu uzeo posjed, snagom je uspio natjerati gostujućeg stopera da izbaci loptu u aut.

32'

Obrana plavih zasad uglavnom dobro zatvara sve duge lopte koje dolaze u njihovu trećinu. Maksimalno su angažirani domaći stoperi, no treba se paziti pojedinačnih kretnji Monacovih kreativaca. One znaju biti itekako neugodne. Inače, Monaco sada ima 62 posto lopte u nogama.

Žuti karton
29' (Žuti karton )

Još jedna javna opomena, Embolo ju je zaradio zbog nesmotrenog prekršaja nad Mišićem u pokušaju oduzimanja lopte.

28'

Na sve više mjesta na terenu lopta jednostavno stane u vodi. Kiša neumorno natapa Maksimir, stvarat će to velike probleme, sve veće kako utakmica bude odmicala. Na poluvremenu će se, pretpostavljamo, učiniti sve što je moguće kako bi se voda barem malo povukla.

Žuti karton
26' (Žuti karton )

Novi žuti karton, sada za Dinamo, dobio ga je Petković zbog prekršaja u fazi napada nad Camarom. Možda malo prestroga odluka...

25'

Sve je u redu i s Nevistićem, neće trebati zamjenu Dinamov vratar, igra se dalje.

Žuti karton
23' (Žuti karton )

Prvi žuti karton na današnjoj utakmici. Jako neugodan bio je start Salisua na Petkovića, izgledalo je to i dosta bolno na prvi pogled. S Petkom je sve u redu, moći će normalno nastaviti igru.

Inače, na terenu je liječnička služba, ali za Ivana Nevistića. Ne bi bilo dobro da se ozlijedio... Ukazuje mu se pomoć.

22'

Probao je i Sučić proigrati Ristovskog, nije ni to prošlo... Kao da nedostaje samo jedno pravo dodavanje pa da se otključa francuska obrana.

20'

Pierre-Gabriel je sjajnom reakcijom zaustavio dobro dodavanje Aklioucheu. Da je to prošlo, mogao je Dinamo biti na mukama u toj akciji.

18'

Lijepo se Pierre-Gabriel oslobodio Vandersona, prošao u sredinu, ali je lopta na RIstovskog bila prejaka. Plavi su večeras u dobrom tonusu, izgleda to poprilično solidno.

15'

Imao je sada Dinamo dosta sreće, Theophile je srušio Minamina u kaznenom prostoru Dinama, no srećom, tome je prethodilo zaleđe pa od najstrože kazne neće biti ništa. Inače, teren je već sada u dosta lošem stanju.

13'

Velika obrana Nevistića sada! Minamino je bio na ziceru, lopta se nezgodno odbila nakon udarca Akliouchea, ali Nevistić je spektakularno obranio taj pokušaj "jedan na jedan". Sam je bio Minamino pred vratarom Dinama.

11'

Nova sjajna prilika za Dinamo. Ristovski je to ubacio s desne strane, Petković je probao zabiti škaricama, otišlo je to preko gola. Uh, kakav bi to pogodak bio da je ušlo...

9'

Nakon prekršaja Kehrera nad Baturinom još jednom smo vidjeli da je Dinamov motor danas dobro raspoložen. Dobra partija Dinamove desetke danas će biti itekako važna.

8'

Brzo se igra, bez puno sustezanja na obje strane. Centaršutevi Henriquea i Baturine nisu pronašli nikoga od napadača.

6'

Na ponovljenoj snimci može se vidjeti da je to stoper Monaca na koncu očistio s crte... Lopta se nekontrolirano odbila od strane gostujućeg stopera prema njihovu golu, malo je nedostajalo da cijela pređe gol-liniju.

4'

Velika prilika za Dinamo! Lopta je zastala u gužvi nakon ubačaja Baturine, nisu to plavi uspjeli ugurati u mrežu. Baturina je možda i izravno pucao, a na odbijancu nije bilo gola... Šteta, bila bi to velika stvar da su uspjeli povesti.

4'

Slobodan udarac zaradio je Baturina na dobroj poziciji za ubačaj u sredinu. Prekršaj je to Vandersona, sada će to Baturina i izvesti.

2'

Torrente je već morao prekršajem zaustavljati napad Monaca, imat će Dinamo danas težak zadatak protiv vrlo raspoloženog napada gostiju u zadnje vrijeme.

Početak
(Početak)

Utakmica na Maksimiru je počela!

NAVIJAČI

Ovako izgleda praćenje dvoboja iz kuta navijača. Kabanice koje je Dinamo dijelio svim posjetiteljima itekako dobro dođu.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na kišnom Maksimiru traje zagrijavanje. Trebat će izdržati i kao igrač, ali i kao navijač u ovakvim uvjetima.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SASTAV MONACA

U redovima gostiju očekivalo se od prve minute na terenu vidjeti Folarina Baloguna. Napadač koji je prošlog ljeta stigao iz Arsenala, međutim, ostao je na klupi za pričuve. Može se saznati da on nema problema s ozljedom, već je izostanak najskupljeg igrača Monaca iz početnog sastava samo stvar taktike.
 

UŽIVO S MAKSIMIRA

S Maksimira se javlja naš novinar Robert Junaci

SASTAV DINAMA

Dakle, 5-3-2 s Petkovićem i Baturinom naprijed. Bit će zanimljivo, Bjelica je pripremio potencijalnu zamku za Monaco.
 

SLUŽBENI SASTAVI

Kako smo i naveli, Dinamo će igrati sa spomenutih 5-3-2, sada je stigla i potvrda. Ovo su početne postave večeras na Maksimiru:

DINAMO: Nevistić - Theophile, Torrente, Bernauer - Ristovski, Ademi, Sučić, Mišić, Pierre-Gabriel - Baturina, Petković

MONACO: Köhn - Vanderson, Kehrer, Salisu, Caio Henrique - Zakaria, Camara - Akliouche, Minamino, Golovin - Embolo

PROCURIO SASTAV DINAMA

Oko dva sata prije objave službenih sastava procurilo je rješenje koje će danas na teren izvesti Nenad Bjelica.

DINAMO
: Nevistić - Theophile, Torrente, Bernauer - Ristovski, Ademi, Sučić, Mišić, Pierre-Gabriel - Baturina, Petković

Dinamo bi, kako javljaju Sportske novosti trebao igrati s tri stopera, ali i s dva napadača pa bi Baturina i Petković trebali biti najistureniji. Ovakvo rješenje još nismo vidjeli. Zanimljivo je, na terenu neće biti niti jednog krilnog napadača (Cordoba, Pjaca, Hoxha, Špikić, a formacija izgleda kao 5-4-1 samo s Petkovićem naprijed...

LJESTVICA

Evo kako trenutno izgleda ljestvica Lige prvaka. Dinamo je napredovao za čak tri mjesta nakon susreta koji su odigrani u utorak.

Standings provided by Sofascore
POČETAK

Lijepi vam pozdrav, poštovani čitatelji i pratitelji Večernjeg lista. Pred nama je drugi nastup Dinama u ovosezonskoj Ligi prvaka. Nakon bolnog poraza u Münchenu hrvatski će prvak pod vodstvom novog trenera Nenada Bjelice pokušati stići do prvih bodova u elitnom natjecanju ove jeseni. Dinamo nije favorit niti u ovoj utakmici, ali na Maksimiru su u recentnoj prošlosti padale i mnogo zvučnije momčadi od Monaca. Vidjet ćemo hoće li ovo biti još jedna od onih večeri koje ćemo se rado sjećati...

Komentara 10

LU
Ludileptir
21:59 02.10.2024.

Hocemo novi stadion u Zagrebu vec sutra!

PA
pappmisi
21:47 02.10.2024.

Prvih 40 minuta Baturina za 10 fantastican !!

KA
kanđija
22:06 02.10.2024.

Ptvo poluvreme borbeno i odlično za Dinamo. Dobili su više žutih u prvom poluvremenu nego su napravili prekršaja protiv Bayerna...ipak drugi pristup...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije