28.09.2024. u 21:26
Dinamo će u subotu na Maksimiru ugostiti Lokomotivu. Plavi su upali u veliku krizu nakon poraza od Hajduka i Bayerna, u jeku koje je otkaz dobio Sergej Jakirović, a momčad doživjela debakl u Koprivnici. Na klupu je doveden Nenad Bjelica, a večeras će nastojati učiniti prvi korak prema spašavanju posrnulog prvaka
Dinamo
Baturina (13'), Petković (34'), Ademi (51')
3-1
Lokomotiva
Vrbančić (54')
Dinamo - Lokomotiva, 20.00, Maksimir, Zagreb
Zamjena
(Zamjena)

63' - Pjaca i Sučić ulaze umjesto Hoxhe i Ademija.

57' - Baturina je proigrao Cordobu koji je loptu proslijedio u peterac. Tamo je Karačić umalo šalje u svoju mrežu.

Gol
(Gol)

54' - Luka Vrbančić je zabio prvi gol za Lokomotivu! Vrbančić je dobio loptu Goričana nakon loše reakcije Torrentea i Pierre-Gabriela pa je poslao u mrežu. VAR je pregledao situaciju zbog mogućeg prekršaja na Ademiju, no gol je potvrđen.

Gol
(Gol)

51' - Arijan Ademi zabija za 3:0! Pierre-Gabriele je dodao za Petkovića koji loptu prosljeđuje do kapetana. Ademi je uspio pucati, no udarac brani Šubarić. Lopta se zatim odbila natrag na njegovu glavu za treći pogodak plavih.

48' - Dinamo je poluvrijeme otvorio dobrom akcijom. Hoxha se probio po lijevoj strani i ušao u kazneni prostor. Zatim je dodao za Petkovića koji puca ravno u ruke protivničkog vratara.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

45' + 1 - Nakon minute nadoknade završava prvo poluvrijeme na Maksimiru.

45' - Nevistić je u skoku pokupio dva suparnička igrača. Situacija se pregledavala zbog potencijalnog kaznenog udarca, no ništa od toga.

44' - Goričan puca, a od bloka se odbija u korner. Lokomotiva prekid nije uspjela iskoristiti. 

44' - Još jedan pokušaj polukontre Lokomotive završava pravovremenom intervencijom Torrentea.

39' - Dali su se Lokosi u napad na zatvaranju poluvremena. Najprije Mudražija pucao, ali daleko od gola. Zatim je pokušao i Goričan, ali Nevistić brani.

Gol
(Gol)

34' - Bruno Petković zabija za 2:0! Bošković je srušio napadača plavih u opasnoj zoni. Petković je ponovo pokušao zaprijetiti. Ovoga puta leti preko živog zida i neobranjivo u gostujući gol.

31' - Najprije je Cordoba uputio ubačaj na Petkovića, no uspješno ga čisti Kolinger. Zatim je s ruba šesnaesterca zapucao Mišić, ali u blok.

27' - Nakon prvoga pogotka igra se umirila. Dinamo jest dominantan, no ne srlja u potjeri za povećanjem vodstva. Ademi je prvi igrač Dinama sa žutim kartonom.

23' - Omanje su nevolje po desnoj strani plavima zadali Čop i Vrbančić, ali Pierre-Gabriel ih je sigurno ispratio i sve je završilo autom za Lokomotivu.

18' - Šut Hoxhe sa 30-ak metara završava u bloku, a zatim Leovac ruši Cordobu i zarađuje žuti karton. Petković je pokušao zaprijetiti iz slobodnog udarca, no puca u živi zid.

Gol
(Gol)

13' - Martin Baturina pogađa za 1:0! Ubačaj Ristovskog leti preko gostujućih igrača do Baturine. Mladi veznjak je ostao sam pred golom i lako svladao vratara za vodstvo plavih.

11' - Prvi korner Lokomotive koja ima podosta problema s novim licem Dinama. Uslijedio je nakon pogrešnog dodavanja Baturine pre Nevistiću.

4' - Dobra prilika Cordobe rano u utakmici. Baturina je ubacio u peterac, ali napadač je glavom pucao preko vrata. 

3' - Umalo se Lokomotivi potkrala kobna pogreška. Braniči Lomotive su predali loptu vrataru Šubariću, no prošla mu je ispod noge, a on se dao u trk kako bi spriječio rani autogol.

Početak
(Početak)

1' - Utakmica je počela! Nenada Bjelicu je publika pri izlasku na teren pozdravila glasnim pljeskom. 

SASTAVI

Lokomotiva: Šubarić; Karačić, Kolinger, Boune, Leovac, Mudražija, Fetai, Vrbančić, Bošković, Goričan, Čop

Dinamo: Nevistić; Ristovski, Torrente, Bernauer, Pierre-Gabriel; Mišić, Ademi; Cordoba, Baturina, Hoxha; Petković

GDJE GLEDATI

Televizijski prijenos utakmice između Dinama i Lokomotive možete gledati na programu MAXSport 1.

Komentara 2

EJ
ejStef
20:59 28.09.2024.

Hm, ovako u 1. poluvremenu 1 šansa Dinama i 2 gola. Još je ono s Crodobom bila neka polušansa... Ademi jako loš, nije imao niti jedno točno dodavanje, za Cordobu i dalje ne mogu vjerovati da su radi njega potjerali Šotičeka, Bernauer opet jedan kiks (kada mu je Čop uzeo loptu), ali srećom bio faul... Čini se da je Bjelica to malo ipak posložio, nekako su linije gušće i više se igrači ne šeću neometano među njima, no ipak je to Lokomotiva. Ono što je smiješno, da neki igrači Dinama već u 20-toj minuti jedva dišu...

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
19:53 28.09.2024.

Dinamo igra sa "U 20 ili Dinamo igra u 20 sati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije