OKRŠAJ NA MAKSIMIRU

Dinamo srušio siloviti Qarabag i stoji na pragu Lige prvaka. Kulenović je heroj večeri!

Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/116
20.08.2024.
u 23:08

Dinamo je u prvome susretu play-offa za Ligu prvaka ugostio Qarabag iz Azerbajdžana. Usprkos opasnim napadima gostiju, Marko Pjaca je pronašao njihovu mrežu, a Sandro Kulenović s dva gola bacio protivnike na koljena. Obrane Ivana Nevistića očuvale su domaću mrežu netaknutom za pobjedu koja bi ih mogla odvesti u najveće klupsko natjecanje na svijetu

U prvoj utakmici završnog pretkola nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na stadionu u Maksimiru svladao azerbajdžanski Qarabag sa 3-0 (1-0). Strijelci za Dinamo bili su Marko Pjaca (29) i Sandro Kulenović (75, 80). Nakon početnog ispitivanja snaga prvi je zaprijetio Dinamo u 17. minuti kada je Baturina nakon kratko izvedenog kornera došao do prostora za udarac, ali lopta je odsjela na gredi.

Do prednosti je zagrebački sastav stigao u 29. minuti, Petković je proigrao Sučića koji je odmah lijepo proslijedio za samog Pjacu na desnom krilu, uslijedio je prizemni udarac u bliži kut kojega je Buntić uspio zaustaviti, no lopta se vratila do Pjace koji je iz drugog pokušaja zatresao mrežu.

No, nakon vodstva Dinamo je stao, a Qarabag zagospodario terenom i samo je velika doza sreće spasila Zagrepčane od poravnanja. U 35. minuti Nevistić je uspio zaustaviti pokušaj Juninha iz neposredne blizine, u 43. minuti je Juninho nakon odličnog dugog proigravanja krenuo sam na vratara i pucao sa 20-ak metara, a lopta je prohujala preko grede, da bi najveću priliku za Qarabag u prvom poluvremenu propustio Patrick koji je početkom sudačke nadoknade neometan glavom sa 10-ak metara pucao tik pored vratnice.

GALERIJA Dinamo srušio siloviti Qarabag i stoji na pragu Lige prvaka. Kulenović je heroj večeri!

Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka
1/116

I u nastavku je Qarabag nastavio propuštati prilike, u 56. minti je Benzia iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, da bi šut Juninha sa 12 metara u 64. minuti bravurozno zaustavio Nevistić. Za sve te promašaje gosti su kažnjeni u 75. i 80. minuti. Kod gola za 2-0 Baturina je odličnim dodavanjem "rasporio" obranu Qarabaga, Kulenović ju je prihvatio na rubu kaznenog prostora i odmah si ju gurnuo u for te potom rutinirano svladao Buntića.

Pet minuta potom opet je Baturina ubacio u kazneni prostor, udarac Cordobe obranio je Buntić, ali ovoga puta je najbrže na odbijanac reagirao Kulenović i povisio na velikih 3-0.  Mogao je Dinamo u završnim sekundama i do četvrtog gola, Kulenović je pobjegao u protunapad, proigrao Baturinu čiji je udarac zaustavila vratnica. Uzvrat je za osam dana u Bakuu. Ukupni pobjednik ove će jeseni igrati u Ligi prvaka, a poraženi u Europskoj ligi.

Foto: SofaScore

 

Komentara 65

MU
Mufljuz
23:08 20.08.2024.

Ja ne znam tko ovo piše, Kulenović je zabio, ali jedan jedini HEROJ je BAAAAAAAAATURIIIIIIIIINNNNNNNNNNNAAAAAAAAAAA!!!

EJ
ejStef
23:04 20.08.2024.

Bravo Dinamo, ovo je ispalo jako, jako dobro. Na kraju je moglo biti i puno više lopti u golu gostiju, ali je isto tako Qarabag mogao zabiti 5 komada... Bit će jako teško u uzvratu, samo se sjetite prošle godine i europskih utakmica, kako su završavale nakon dobrih domaćih utakmica Dinama. Uz to, Quarabag je zabio 7 golova Ludogorecu.... Čestitke Dinamu, veliki posao, ali daleko da je gotovo.

MA
Marsi
20:42 20.08.2024.

'Ajdmo modri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije