FINANCIJSKA INJEKCIJA

Dinamo je na vratima raja i Lige prvaka. Plavima se smiješi bogatstvo u elitnom natjecanju

Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka
Luka Stanzl/PIXSELL
20.08.2024.
u 23:01

Uzvrat je za osam dana u Bakuu. Ukupni pobjednik ove će jeseni igrati u Ligi prvaka, a poraženi u Europskoj ligi. Dinamo je u ovu utakmicu ušao kao favorit i sve osim prolaska nakon gostovanja u Azerbajdžanu bit će pravo iznenađenje.

U prvoj utakmici završnog pretkola nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na stadionu u Maksimiru svladao azerbajdžanski Qarabag sa 3-0 (1-0). Strijelci za Dinamo bili su Marko Pjaca (29) i Sandro Kulenović (75, 80). Mogao je Dinamo u završnim sekundama i do četvrtog gola, Kulenović je pobjegao u protunapad, proigrao Baturinu čiji je udarac zaustavila vratnica.

Uzvrat je za osam dana u Bakuu. Ukupni pobjednik ove će jeseni igrati u Ligi prvaka, a poraženi u Europskoj ligi. Dinamo je u ovu utakmicu ušao kao favorit i sve osim prolaska nakon gostovanja u Azerbajdžanu bit će pravo iznenađenje. Motiv nije samo Liga prvaka već i financijska injekcija koja dolazi od strane Uefe.

VEZANI ČLANCI:

U slučaju poraza od Qarabaga, Dinamo ima zagarantirano igranje u skupinama Europa lige pa isto tako ima i osiguranih između 13 i 15 milijuna eura od Uefe. No uđe li Dinamo u Ligu prvaka, zaradit će oko 35 milijuna eura, što će dobrano popuniti klupsku blagajnu. 

Ključne riječi

Komentara 6

TA
tapiros77
23:15 20.08.2024.

Dinamo je danas bio Real za siromašne! Trpi i čudom preživljava, a onda uništi protivnika!

CR
crocro
06:37 21.08.2024.

U okolnostima, kao što je to sada, kada Dinamo u prvoj utakmici vodi s 3:0, najopasniji protivnik je euforija i podsvjesne riječi: "Gotovo je". Ovaj Qarabag je pokazao da je vrlo opasan i imao je priliku zabiti a što bi se tada događalo, drugo je pitanje. Uzvrat je na njihovom terenu i biti će još opasniji jer nemaju što izgubiti. Po nekoj logici poraz Dinama se ne bi smio dogoditi i svaki rezultat koji je za jedan gol više u korist Dinama je prihvatljiv. Vrlo je moguće da će Dinamo težište staviti na obranu, što je dvosjekli mač. Dinamo može slaviti tek nakon 180 minuta. Samo euforija pobjede i velikog rezultata i riječi"Gotovo je, ušli smo", može poništiti rezultat Dinama. Vjerujem da će Dinamo igrati odgovorno i da će se igrači pokazati odgovorni ponaosob jer moraju znati da će svi imati veliku promociju ako zadrže rezultat ili tamo pobijede. Zato im se isplati ostaviti sav znoj i zadnji atom snage u tom cilju.

EJ
ejStef
23:17 20.08.2024.

Puno prerano se slavi, pogledajte koliko je Qarabag imao mrtvih šansi. Kolika je vjerojatnost da će se toliko ispromašivati i u Bakuu? Osim toga, sjetite se prošle sezone i svih dobrih rezultata doma u Europi, kako je završilo u uzvratu... Sigurno da je 3:0 velika prednost, no Jakirović je više puta pao i s boljim rezultatima i protiv slabijih ekipa u uzvratu prošle sezone... Pamet u glavu i ne dozvoliti da protivnik u Bakuu postavi dobru i efikasnu protuigru. Sada ćemo vidjeti da li Jakirović ima kapacitet za Europu ili ne. Prošle godine nije se baš iskazao... Čestitke na pobjedi, oprezno u uzvratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije