Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADAČ - ZA LJETO

Vaha ušao u svlačionicu čestitati Rukiju: Tako sam ga učio

'30.07.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Sheriff Tiraspol. Ante Rukavina. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Slavko Midzor/PIXSELL
01.08.2013.
u 11:36

22. listopada - Na taj datum 2011. godine postigao je svoj posljednji pogodak u kalendarskoj godini za Dinamo. Nikada u studenom i prosincu

Hoće li Ante Rukavina (27) napokon ove godine u Dinamu razbiti prokletstvo dugih rukava? Pitanje se nametnulo nakon još jednoga u nizu briljantnih Antinih ljetnih hitova, pogotka Sheriffu u stilu Cristiana Ronalda, zbog kojeg Dinamo mirno putuje na uzvrat.

Poznato je, naime, da plemeniti, ali očito zimogrozni centarfor najbolje od sebe daje u ljetnim mjesecima kada postiže sudbinski važne pogotke. Tako Antina statistika otkriva da je najkasniji datum njegova pogotka za Dinamo u kalendarskoj godini bio 22. listopada. Bilo je to u jesen 2011. godine, protiv Rijeke u Maksimiru, a jedino suvislo objašnjenje toga Rukijeva "ispada" jest da je toga dana Zagrebom vladala južina.

Možete li povjerovati u podatak da Ante Rukavina, otkad je u Dinamu (od ljeta 2010. godine), nikada nije bio strijelac u studenome, prosincu i veljači!? Najraniji prekid hibernacije bio je 31. ožujka 2012. kada je Ante zabio jedan gol Lokomotivi u pobjedi plavih 6:0.

Među brojnim čestitarima nakon Sheriffa našao se i Vahid Halilhodžić, i danas omiljen lik u maksimirskim salonima. Vaha se poslije utakmice iz svečane lože spustio u svlačionicu plavih i pozdravio se s igračima i osobljem s kojim je svojedobno surađivao. Ne zna se je li pritom zavirio i u zloglasni ekonomat, tu malu sobu užasa, za koju ga vežu najbolnije uspomene...

– Drago mi je zbog Rukavine, zabio je prekrasan pogodak u stilu vrhunskoga centarfora. Napravio je baš ono to sam mu stalno govorio: idi na prvu stativu, stani ispred obrambenoga igrača – kaže Halilhodžić koji se srdačno pozdravio s igračem kojega je često kritizirao.

– Bio je to odnos učitelja i učenika, bivšega i sadašnjega centarfora. Sve što sam mu govorio bilo je u namjeri da mu pomognem, da napreduje. Ja sam samo konstatirao stvari koje su mu nedostajale. I volio bih da Rukavina napokon cijelu sezonu bude na ovoj razini – zaključio je Halilhodžić koji je u Zagrebu Alžircu Soudaniju uručio pozivnicu za prijateljski sraz s Gvinejom (14. kolovoza).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije