vaha otvoreno o dinamu

Vahid Halilhodžić: S plavima želim u Ligu prvaka

Vahid Halilhodžić
AFP
15.08.2010.
u 19:25

- Mene privlači Liga prvaka i zato mi je Dinamo zanimljiv – kaže Halilhodžić.

Vahid Halilhodžić godinama dolazi na ljetovanje pokraj Makarske. I ove je godine tamo, ali ovog ljeta postalo mu je vruće.

Dinamo je vrući krumpir

– Vrijeme je odlično, kupam se. Ne, ne kupam se s Mamićem – pokušao je skrenuti priču s Dinama Halilhodžić.

No, kako je zasad najozbiljniji kandidat za klupu Dinama, a i sam je toga, izgleda, svjestan, polako se otvorio.

– Drukčije je ovo ljeto, zanimanje Dinama promijenilo mi je odmor, poremetilo ga je, ali dobro. Dolazim ovamo 30 godina i čitao sam samo o Dinamu i Hajduku, jasno je da su to dva kluba koja u Hrvatskoj drže vrh.

Kakva je sad situacija s dolaskom u Dinamo?

– Imali smo kvalitetan sastanak, ragovarali smo četiri, pet sati. Ali, puno još toga treba vidjeti s obje strane, a hoćemo li raditi zajedno, sad je još teško reći.

Kada ćete se ponovno sastati s Mamićem?

– Danas ćemo se čuti, pa vidjeti što i kako dalje, možda ćemo još razgovarati. U svakom slučaju, Dinamo me iznenadio ponudom. Nikad nisam mislio da ću doći u situaciju da radim na ovim prostorima. Čitao sam puno o Dinamu i Hajduku i znam što znače za državu. Bio sam dvaput blizu dolaska u Dinamo kao igrač, imao sam dobru reputaciju u Zagrebu iako sam igrajući za Velež često plavima zabijao golove. Sve su to periferne stvari, ali malo mogu utjecati na sve. A ja sam počašćen što me se Dinamo sjetio i razmišljam mnogo o tome jer Dinamo je veliki zalogaj.

Niste jedini kandidat...

– Čitam o tome. Mislim da je Dinamo došao do dobre razine, ali ne može naći put kojim bi preskočio tu još jednu stepenicu, da dođe u Ligu prvaka. Znam takve klubove, ali to je i izazov za mene.

Halilhodžić drži da novac u ovom poslu nije presudan.

– Da me zanima novac, otišao bih u Katar, Emirate. I sad gledam te ponude, da netko vidi koliko nude, rekao bi mi da sam lud što ne idem tamo. Ali mene još privlači izazov, sportski izazov. Za novac će još biti vremena, zadnje tri godine ići ću tamo gdje ću gledati isključivo novac. Sad želim rezultat. Znate, i sad se naježim kad čujem himnu Lige prvaka, želim biti u toj ligi. I kad sam išao u Obalu Bjelokosti imao sam bogatijih ponuda, no želio sam ostvarivati rezultate i s njima sam napravio najbolje u njihovoj povijesti – priča Halilhodžić.

Dinamo je posebna priča, ovdje nije lako raditi.

– Znam da je Dinamo vrući krumpir i da ga se mora prebacivati iz ruke u ruku a da pritom ne padne. Dolazio sam i u klubove s težom situacijom. A pritisak mi ne smeta, to mi je dodatni motiv. Kad radim, onda radim u klubu od jutra do mraka. A uz dijalog s vodstvom sve se može.

Hm, možda ipak ne poznaje najbolje gazdu kluba, nije to baš lako kako mu se čini. Ali valjda ima dovoljno iskustva da i tu napravi posao dogovori li se s vodstvom plavog kluba.

– Momčad? Iskreno, ne poznajem je baš, gledao sam jednu-dvije utakmice, ovo s Moldavcima. Kad ti Sheriff stvara problem, znači da ima jako puno posla u momčadi i klubu. Ne podcjenjujem nikoga, ali kad padneš na takvom suprniku, znači da mnogo toga nije u redu i da nije samo trener kriv. To sam rekao i Mamiću, ja sam takav, sve govorim u lice, ne radim iza leđa.

Vaha je vrhunski

Kako je gazda Dinama reagirao na te riječi?

– Mislim da mu se svidjelo jer mi je rekao da je takvu diskusiju čekao godinama.

Plavi imaju problema i s navijačima, mediji više ne daju podršku....

– Znam i to. Znam i da su mediji važni, iskusio sam to na svojim leđima u PSG-u, no sve se to može popraviti – zaključio je Halilhodžić koji je očito svojim stavom kupio gazde kluba. Sad oni trebaju kupiti njega. Vrhunski je svjetski trener i sposoban je napraviti velike stvari.

Ključne riječi

Komentara 34

OB
-obrisani-
22:21 15.08.2010.

Vahid Halilhodžić: S plavima želim u Ligu prvaka i jasno mi je da to moram reči kako bi me vodstvo i navijači prihvatili..Kada me plate onoliko koliko zahtjevam lakše če mi biti kada ostanemo vanka Euro takmičenja kao što se to Dinamo tradicionalno zbiva..

TR
treiler
20:12 15.08.2010.

samo mi nije jasno koji k mamic sad ceka s trenerom

KR
krmak12
06:20 16.08.2010.

Vahide,ostavi se ćorava posla,pročeš kao i drugi treneri Dinama!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije