JADRANSKA LIGA

Vaterpolisti 
prije države 
izašli iz recesije

'13.04.2013., Mladost, Zagreb - Final Four zavrsni turnir Triglav Jadranske vaterpolo lige, olufinalna utakmica, VK Mladost - VK Jug. Andro Buslje i Cosmin Alexandru Radu.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
28.09.2013.
u 09:01

Ton će mu davati rivalstvo dubrovačkog Juga CO-a i riječkog Primorja EB-a, dodatno pojačano epilogom prethodnog prvenstva i promjenama u prijelaznom roku. Dubrovčani brane naslov hrvatskog prvaka.

Susretima prvog kola Triglav Jadranske lige u subotu počinje i 23. hrvatsko vaterpolsko prvenstvo. I ovaj put, kao i svih ovih godina, pod pokroviteljstvom i za pehar Večernjeg lista. A prvenstvo bi moglo biti iznimno uzbudljivo i - kvalitetno!

Ciklona s Kvarnera

Ton će mu davati rivalstvo dubrovačkog Juga CO-a i riječkog Primorja EB-a, dodatno pojačano epilogom prethodnog prvenstva i promjenama u prijelaznom roku. Dubrovčani brane naslov hrvatskog prvaka (samo to su prošle sezone i osvojili), a Riječani upravo priželjkuju ponajprije taj trofej. Jadransku ligu i Hrvatski kup su uknjižili, ali domaće prvenstvo još nisu. Pa su ionako snažnu momčad dodatno pojačali sidrašem Cosminom Raduom iz Mladosti i braničem Antonijem Petrovićem iz Savone, inače crnogorskim reprezentativcem. Uz Vićana, braću Varga, Sukna, Muslima, Obradovića, Garciju, Buljubašića, Šetku... to je doista snažna cjelina, ciklona s Kvarnera koja bi mogla otpuhnuti mnoge u Jadranskoj ligi, ali i u Europi, gdje će primorjaši ove godine imati također značajnu ulogu.

S druge strane, klub iz Gruža ostao je bez ljevorukog dupina Mare Jokovića i Crnogorca Aleksandra Ivovića (prešli u Pro Recco), ali i bez Azeveda, Pavlovića i Karaća (završio karijeru), pa barem na papiru zaostaje za konkurentima s Kantride. Ali Jug je Jug, još uvijek ima Dobuda, Bušlju, Boškovića, N. Janovića, Bijača, Markovića i još neke mladiće koji uvijek mogu iznenaditi, posebno na domaćem plivalištu.

Naši su se vaterpolski klubovi, čini se, oporavili od početnog recesijskog šoka i sada već mirnije, ali i realnije, planiraju svoje proračune. Njihov ukupan budžet za ovu sezonu porastao je u odnosu na prošlu za 0,9 milijuna kuna (2,6 posto), što znači da su vaterpolisti i prije države izašli iz recesije. Više nema klupskog budžeta ispod milijun i pol kuna, a ozdravljuje i Mladost (ipak joj je na čelo stao moćni gradonačelnik Milan Bandić), pa to samo pokazuje da olimpijsko zlato i ostali uspjesi naše reprezentacije ipak polako daju plodove.

\'86. se ne može ponoviti

I utakmice Jadranske lige, kao i sve druge u budućnosti igrat će se prema novim, ponešto izmijenjenim pravilima igre. Više nema produžetaka (koji znaju potrajati, kao u finalu SP-a u Madridu 1986.), utakmice koje moraju dati pobjednika razriješit će se izvođenjem peteraca. Nakon isključenja lopta se ne može dodati odmah slobodnom igraču (najčešće sidrašu), nego tek nakon sudačkog dopuštenja da se igra nastavi. Dva mjesta u momčadi rezervirana su za vratare, pa treneri više neće moći jednog vratara zamijeniti igračem. Svaka momčad ima pravo na po jednu minutu odmora u svakoj četvrtini... Uživajmo!

>> U Svjetskoj ligi sudar olimpijskog 
i svjetskog prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije