Hrvatska šesti put na SP-u

Vatreni, idemo po pobjedu da se Hrvatska ujedini i ove kišne jeseni!

Hrvatska povela protiv Austrije, Luka Modrić zabio za 1:0
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
23.11.2022.
u 07:21

One emocije, strasti i pozitivna energija koja je pratila naše igrače u Rusiji sve do finala osjećaju se i sada

Hrvatska šesti put nastupa na Svjetskom prvenstvu, i opet ona ista neizvjesnost, strepnja, napetost i nervoza kao i prvi put, sad već davne 1998., kada nas je u Lensu čekala avantura s egzotičnim Jamajčanima, u kojoj smo slavili pobjedu 3:1. Od tada su vatreni još samo jednom slavili u prvom kolu SP-a, nad Nigerijom (2:0) prije četiri godine u ruskome Kalinjingradu, te tri puta izgubili: dva puta od Brazila (0:1, 1:3) i jednom od Meksika (0:1).

U srcu užarene Arapske pustinje Hrvatsku danas čeka nepoznat i izazovan suparnik, nakostriješeni Lavovi Atlasa Marokanci, 22. selekcija sa svjetske liste (Hrvatska 12.), čija će jedina prednost danas na grandioznome Al Baytu biti – publika. Sve ostalo je na strani Hrvatske: klasa, iskustvo, izbornik i kao i uvijek – srce! One emocije, strasti i pozitivna energija koja je kroz ruske putešestvije pratila vatrene sve do finala osjećaju se i sada. Samo ih treba rasplamsati. I premda su moskovski heroji Modrić, Lovren, Vida, Kovačić, Brozović, Perišić i Kramarić četiri godine stariji, dostojni su još jednoga rezultata za pamćenje.

>> Mihael Mikić objasnio zašto Hrvatskoj fale Olić i Mandžukić: Od jednog napadača očekujem eksploziju

Hrvatska je u Katar došla s autoritetom svjetskoga doprvaka i kao jedna od najuzbudljivijih momčadi, predvođena Zlatnom loptom, i sama je letvicu podigla sve do pobjedničkoga postolja. Srebro iz Rusije stoga ne izaziva samo respekt i divljenje, nego ono nosi i popriličan teret – svi sada žele, više nego ikada, pobijediti Hrvatsku! To je uloga u kojoj na SP-u odavno nismo bili, i na nju moramo biti pripremljeni.

Hrvatska je dosad dva puta na SP-ima igrala protiv afričkih selekcija, te u njima nije primila ni jedan pogodak: Kamerun 4:0, Nigerija 2:0. Neka se tradicija nastavi i protiv Maroka. Dovoljno je i 1:0 u sudačkoj nadoknadi, strijelac Ivan Perišić. Da dostigne rekordnih Šukerovih šest pogodaka na svjetskim prvenstvima. Da se Hrvatska, usred hladne i kišne jeseni u domovini, opet pokrene i ujedini kao u ljeto 2018.! I da nezamjenjivi zabavljač vatrenih Mladen Grdović već nakon prve utakmice rezervira zrakoplovnu kartu za Dohu...

Komentara 6

VC
Viva Croatia
07:45 23.11.2022.

Mi smo već upisali 3 boda. Igrači možda ni ne dođu na utakmicu?

Avatar EU Srbin
EU Srbin
07:48 23.11.2022.

napred Berberi!

Avatar utunelu
utunelu
07:43 23.11.2022.

Da navijam za kriminalca zdravka mamica?na pada mi napamet nadam se da ce ispasti u prvom krugu i da napokon imbilicili shvate da je HNS Zdravko Mamić--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije