Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI

Vatreni ostali bez važnog igrača: "Za njega je najbolje da se spremi za novu sezonu"

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
02.06.2022.
u 19:40

- Otišao je na rehabilitaciju i svi se nadamo da će njegov oporavak ići u željenom smjeru - istaknuo je Vedran Ćorluka.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuju četiri utakmice Lige nacija od 3. do 10. lipnja, a otvaranje natjecanja bit će u Gradskom vrtu (20:45) protiv Austrije, uoči koje se doznalo da neće biti Joška Gvardiola.

Moderni defenzivac za kojim se otimaju najveći klubovi svijeta neće napustiti Leipzig, tvrde upućeni stručnjaci, za manje od stotinu milijuna eura. Tako nešto postigao je talentom, radom i fenomenalnom formom. Kojoj, nažalost, nećemo svjedočiti u ova četiri dvoboja.

- Gvardiola smo pustili, neće biti spreman ni za jednu utakmicu, najbolje za njega jest da bude spreman za iduću sezonu. Otišao je na rehabilitaciju i svi se nadamo da će njegov oporavak ići u željenom smjeru - kazao je Vedran Ćorluka, pomoćnik Zlatka Dalića.

Nije poznato o kakvoj se točno ozljedi radi, ali svake sezone Gvardiol se bori s nekom manjom ili većom pa se treba nadati kako nije riječ o pravilu već iznimkama ili predostrožnosti. Jer, tempo je nevjerojatan i odluka o postavljanju ovoliko utakmica u tako malo vremena u najmanju je ruku upitna i sugerira da briga za igrače baš i ne postoji.

 

- Nama su uvijek utakmice u lipnju pravile probleme. Ali moram pohvaliti nove igrače, imaju malo drugačiji mentalitet od naše generacije i gore od želje da istrče. Nisu pokazali nikakav umor, a imamo i dosta igrača, svima je gušt obući dres - komentirao je Ćorluka činjenicu da će se odigrati četiri utakmice u ovom razdoblju.

Osim Gvardiola, neće biti Ivana Perišića, Šime Vrsaljka, Marka Livaje i Petra Muse, a tek treba vidjeti koliko će igrati Luka Modrić. Koji je na raspolaganju, ali iza njega je jako naporna sezona i nema smisla nepotrebno ga dodatno opterećivati.

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
20:43 02.06.2022.

Pa jasno. Liga nacija nebitno je takmicenje kao nekadasnji intertoto kup ili jos gore kup velesajamskih gradova pa bi bilo nerazumno riskirati.

RA
radolizem
21:27 02.06.2022.

Joško Gvardiol je jednostavno psihički pukao. Treba mu odmora, ali HNS to komunicira kao ozljedu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije