Andreas Ekberg

Vatrenima u Turskoj sudi Šveđanin kojeg ne pamtimo po dobrome

Red Bull Salzburg u gostima slavio protiv Red Bulla iz Leipziga 2-3
Foto: Elmar Kremser/DPA
1/3
28.03.2023.
u 09:24

Lars Christian Andreas Ekberg bio je četvrti sudac u utakmici protiv Španjolske na Euru 2021. kada smo izgubili u produžecima

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon remija protiv Walesa (1:1) ide na noge Turskoj u kvalifikacijama za Euro 2024. U Bursi je večeras (20.45 sati) čeka paklena atmosfera, svi smatraju da susret neće biti lagan, ali vatreni su lagani favoriti. Bilo kako bilo, Hrvatska i Turska imaju dugu povijest međusobnih susreta, no brončani sa Svjetskog prvenstva u Kataru nadaju se tri boda. 

Poznato je i tko će suditi ovu utakmicu, bit će to 38-godišnji Šveđanin Lars Christian Andreas Ekberg. On će sada prvi puta suditi hrvatskoj reprezentaciji. No, nije nepoznat jer bio je četvrti sudac u utakmici protiv Španjolske na Euru 2021. kada smo izgubili u produžecima. 

Zanimljivo, tri puta je bio u sudačkoj postavi kada je utakmice igrala hrvatska U-21 vrsta i u niti jednom od ta tri puta nije pobijedila.

Dva je puta bio četvrti sudac mini vatrenima, dok je jednom bio glavni. Dva je puta završilo remijima, a jedan je ogled okončan porazom za Hrvatsku. 

Što se njegove sudačke karijere tiče, sudio je utakmice Lige prvaka, Europske lige, Konferencijske lige i Lige nacija, vidjeli smo ga i na Europskom prvenstvu 2021., te na SP-ima i EP-ima mladih uzrasta...

 

Komentara 2

DM
drazen.muhvic
10:11 28.03.2023.

Ne pamtimo ga po dobrom??? Je li išta kriv? Nije. Znači ne pamtimo naše po dobrom iz tih tekmi...

UV
uvekuvek
11:08 28.03.2023.

VATRENI će biti ohlađeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije