povratak jaganjca

Važno je da se ne uplašimo prve utakmice, moramo biti hrabri

storyeditor/2021-12-22/PXL_061121_90527282.jpg
23.12.2021.
u 15:12

Halil Jaganjac trebao bi biti jedna od ključnih figura u napadu izbornika Hrvoja Horvata na predstojećem Europskom prvenstvu koje 13. siječnja počinje u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska otvara turnir protiv Francuske, a u skupini su još Srbija i Ukrajina

Halil Jaganjac, rukometaš Nexea, u ozbiljnim je planovima novog izbornika Hrvoja Horvata što se tiče nastupa na Europskom prvenstvu koje 13. siječnja počinje u Mađarskoj i Slovačkoj. Izbornik mu je bio trener u Našicama, a sada ga vidi kao jednu od prvih opcija na mjestu lijevog vanjskog pucača. Tu su još Mamić i Srna, a Jaganjac se nametnuo sjajnom igrom ove sezone, pogotovo u Europskoj ligi gdje je redovno bio najbolji strijelac Našičana. U reprezentaciji je od 2018., ali nikad nije imao značajnu ulogu kakva mu slijedi ove zime.

Obranom se osvajaju medalje

– Evo, završili smo prvi dio priprema na kojem su bili uglavnom igrači iz domaće lige, ali i iz nekih inozemnih liga koje su završile svoja prvenstva. Ima dosta mlađih igrača. Kompletni ćemo biti tek iza Nove godine. U ovim prvim priprema malo smo se uigravali, usvajali smo neke nove ideje izbornika. Nažalost, nema puno vremena jer je Europsko prvenstvo sve bliže i bliže. Morat ćemo se svi potruditi da u kratkom vremenu napravimo što više – rekao je Jaganjac.

Izbornik stavlja naglasak više na obranu nego na napad?

– Dobra obrana je puno važnija nego dobar napad. Nije tajna da se na svim velikim natjecanjima dobrom obranom osvajaju medalje. Izbornik je sto posto u pravu kada od nas traži maksimalan angažman u obrani. Jer, najlakši pogoci su oni koji proizlaze iz dobre obrane, odnosno polukontri i kontri – istaknuo je Halil.

Kako ste zadovoljni svojom klupskom sezonom?

Jako sam zadovoljan Bila je sretna i spretna polusezonu. Odigrali smo skupinu Europske lige iznad očekivanja. U odličnoj smo poziciji uoči proljetnog nastavka i vjerujem da ćemo bez problema dohvatiti osminu finala. Ali sada sve ono što sam radio u kubu moram zaboraviti jer se u reprezentaciji drugačije trenira i igra. Od mene se traži neke nove stvari koje su u glavi izbornika Horvata – naglasio je Jaganjac.

Skupina u Segedinu je sve samo ne laka?

– Da, prvu utakmicu igramo protiv Francuske. Dobro ih znamo, s njima igramo na svakom mogućem velikom natjecanju. Možda je dobro da s njima igramo prvu utakmicu. Jer, prva utakmica i za njih će biti teška i zahtjevna. Ne smijemo ih se uplašiti, moramo se nadigravati s njima, biti hrabri, odlučni. Što se tiče Srbije, ona nam je isto tako dobro poznata. Sve su to igrači koji igraju po europskim klubovima, nema puno nepoznanica. I nas kraju igramo s Ukrajinom koju najmanje poznajem. Ne sjećam se je li Hrvatska u posljednje vrijeme s njima uopće igrala – istaknuo je Halil.

U pripremama igrate protiv Slovenije 29. prosinca u Celju, a zatim protiv Bosne i Hercegovine i Rusije na Croatia kupu u Osijeku 6. i 8. siječnja?

– Da, sa Slovenijom igramo svojevrsni uzvrat. Oni su idealni za provjeru stanja u našoj obrani jer imaju možda ponajbolje srednje vanjske u Europi. Primjerice, Skube koji otkriva svaku slabost suparničke obrane u sekundi. Nakon te utakmice vidjet ćemo kakva nam je trenutačna forma – rekao je Jaganjac.

Više mi odgovara Njemačka

Ovo vam je zadnja sezona u Našicama?

– Da, sljedeće sezone selim se u Njemačku gdje ću igrati za RN Löwen. I to ću igrati kao član poljskog Kielcea s kojim sam potpisao ugovor na četiri godine. Nakon mog potpisa Kielce je doveo još puno kvalitetnih i renomiranih igrača i u tom trenutku se pojavio veliki interes Löwena, koji je očito prisluškivao i pratio cijelu situaciju. E sad, moj menadžer je jako dobar s predsjednikom Kielcea Bertusom Servaasom tako da je on bio ključna veza i vrlo je brzo došlo do dogovora. Svjestan situacije i velike konkurencije, pristao je na moju trogodišnju posudbu, a ujedno je to bila moja želja i zaključili smo dogovor bez imalo poteškoća. Iskreno, više mi odgovara Njemačka nego Poljska – rekao je Jaganjac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije