LIA PRVAKAINJA

Već 12. poraz u skupini: Podravka Vegeta izgubila od Ferencvaroša

16.02.2022.
u 19:56

Utakmica između Podravka Vegete i Ferencvaroša trebala se igrati u subotu, 12. veljače, no odgođena je za srijedu zbog velikog broja zaraženih osoba u redovima hrvatske ekipe

U odgođenom susretu 13. kola A skupine rukometne Lige prvakinja, Podravka Vegeta je Koprivnici izgubila od Ferencvaroša sa 29-33 upisavši već 12. poraz u skupini.

Utakmica između Podravka Vegete i Ferencvaroša trebala se igrati u subotu, 12. veljače, no odgođena je za srijedu zbog velikog broja zaraženih osoba u redovima hrvatske ekipe. Podravka se odlično držala prvih 40 minuta utakmice, no u zadnjoj trećini susreta gošće su pobjegle na sedam razlike i potom prednost rutinski obranile.

Hrvatske prvakinje su dobro krenule, povele 5-2 imale su i 7-4 i 13-11, Ferencvaroš je u 27. minuti stigao do prvog vodstva (15-14), nakon početnih 1-0, a na koncu poluvremena je završilo 16-15 za Podravku. U drugom dijelu mađarska ekipa je zaigrala daleko bolje, Ferencvaroš je serijom 9-3 stigao do +5 (24-19). U 48. minuti gošće su imale i najvećih 30-23, a na koncu je završilo 33-29.

Ferencvaroš su do sedme pobjede predvodile Szandra Szollosi-Zacsik sa sedam, te Angela Malestein sa šest golova, dok je Kinga Jarunik sakupila 14 obrana. Kod Podravka Vegete najefikasnije su bile Dejana Milosavljević sa 11 i Ana Turk sa šest golova.

Na ljestvici vodi Esbjerg sa 22 boda, Rostov i Ferencvaroš imaju po 17 bodova, dok je Brest četvrti sa 16 bodova. Podravka Vegeta je posljednja s dva boda.

Rukometašice Podravka Vegete ovoga tjedna očekuje još jedan europski ispit. U subotu, 19. veljače gostovat će u Podgorici protiv Budućnosti u susretu posljednjeg kola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije