LENA IDE PO BRONCU

Večeras možemo uzeti još jednu medalju u Parizu, evo kada je na rasporedu ključna borba

Pariz: Lena Stojković izgubila u polufinalu Olimpijskih igara, čeka ju borba za brončanu medalju
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
07.08.2024.
u 18:30

Prve dvije borbe taktički sam dobro posložila. Imali smo jasan plan, bila sam oprezna, vjerovala sam u sebe. U polufinalu, nažalost, nisam pronašla rješenje za Tajlanđanku Wongpattanakit – priznala je Stojković u iščekivanju borbe za broncu

Na Olimpijske igre u Parizu, Lena Stojković doputovala je kao dvostruka svjetska i trostruka europska prvakinja. Na njezinu žalost, na najvećem sportskom festivalu na planetu čekale su je neke sasvim druge protivnice od onih koje dobro poznaje. Naime, zbog limitiranog broja sportaša na Igrama – a Međunarodni olimpijski odbor ne želi da taj broj prelazi deset i pol tisuća – u tekvondou se kategorije spajaju. A to je značilo da Lena mora nastupiti u jednoj kategoriji više, a ne u svojoj prirodnoj do 46 kilograma, u kojoj je posljednjih godina nesavladiva.

Kad smo je jednom prilikom pitali za problematiku olimpijske kategorije, tada nam je kazala:

– Osim što su nove protivnice, ima i nekih razlika u taktici. Suparnice su drugačije građene, većinom su više, tako da se moram dosta kretati, promijeniti stil borbe.

A sve su protivnice u pravilu više i 'krakatije', što je u tekvondou izvjesna prednost. No, našla je Lena načina da dvije takve suparnice nadmudri, ali ne i treću, onu polufinalnu. U prvom kolu pomučila se protiv kanadske Hrvatice Josipe Kafadar koju je dobila u dvije runde (0:0, 6:5). Prvu je dobila zbog više dodira, a drugu preokretom u završnici, nakon što je gubila 1:5.

FOTO: Napete olimpijske bitke, medalje, suze radosnice na Pixsellovoj izložbi

Pariz: Lena Stojković izgubila u polufinalu Olimpijskih igara, čeka ju borba za brončanu medalju
1/24

– Nije mi bilo nimalo drago što sam se morala boriti s tako velikom šampionkom, i to Hrvaticom koju jako dobro poznajem i s kojom sam čak i sparirala – kazala je Josipa, djevojka koja dobro govori hrvatski i kojoj su otac i majka Hrvati iz BiH.

U četvrtfinalnoj borbi s Tunižankom Dhahri, Lena je izgubila prvu rundu (3:3), no zato je u drugoj i trećoj kontrolirala razvoj događaja. Drugu je dobila sa 7:3, a treću s 4:1.

– Prve dvije borbe taktički sam dobro posložila. Imali smo jasan plan, bila sam oprezna, vjerovala sam u sebe. U polufinalu, nažalost, nisam pronašla rješenje za Tajlanđanku Wongpattanakit – priznala je Stojković u iščekivanju borbe za broncu.

A polufinale je izgubila od dvostruke svjetske prvakinje i aktualne olimpijske pobjednice iz Tokija pa će večeras od 20.50 imati priliku za brončanu medalju.

Komentara 1

Avatar Danke Deutschland
Danke Deutschland
18:35 07.08.2024.

kako mozemo uzeti mi, kao mnozina ako je sport individualni. Valjda medalju moze uzeti ona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije