PRIPREME HAJDUKA Bili slavili nad kineskim viceprvakom, Rosso debitirao u 36. godini

Vejić zabio u debiju za pobjedu nad Šangajem

27.01.2009.
u 18:37

Hajduk je u prvoj pripremnoj utakmici sa 1:0 (0:0) svladao kineskog viceprvaka Šangaj, a jedini pogodak djelo je Hrvoja Vejića u 86. minuti.

Miše je koristio dvije momčadi pa su tako utakmicu protiv Kineza započeli Subašić - Jertec, J. Buljat, Pandža, Strinić - Gabrić, Andrić, Skoko, M. Buljat - Ibričić, Kalinić, a u drugom poluvremenu igrali su Tomić - Maloča, Vejić, Aračić, Jozinović - Tičinović, Rosso, Linić, Tomasov - Oremuš, Bartolović. Trener bilih poštedio je oporavljenike Rubila i Brkljaču, ozlijeđenog Jonjića, te Suraća, Vukušića i Višića.

Splićani su protiv vrlo dobre momčadi Šangaja u kojoj je prva zvijezda Vječeslav Hleb, mlađi brat proslavljenog Aleksandra Hleba iz Barcelone, dominirali tijekom cijelog susreta. Bio je to onaj čvrsti i disciplinirani Hajduk, a da je Mirko Oremuš, koji je pogodio dvije vratnice, bio malo koncentriraniji, bijeli bi slavili s uvjerljivijim rezultatom.

No, glavna priča pobjede nad Šangajom je pobjednički pogodak Hrvoja Vejića (asistirao mu je Tičinović), povratnika u bijeli dres.

- Krasan je osjećaj vratiti se pogotkom, nadam se da će toga biti još. Bilo je odlično, baš sam uživao, proba je uspjela. Malo su nam noge teške, sad idemo dalje s radom - kazao je reprezentativac bijelih.

A posebno emotivno utakmicu je doživio Giovanni Rosso. Nekadašnji reprezentativac Hrvatske nogometu se vratio nakon sedam mjeseci, a nastup protiv Šangaja bio je njegov debi u Hajdukovom dresu.

Debitant u 36. godini?

- Lijepo se vratiti nogometu nakon sedam mjeseci. Imao sam malu tremu, osjećao sam se kao klinac od osamnaest godina. Vječno ću pamtiti da sam u Hajdukovom dresu debitirao protiv Kineza, protiv Bruce Leeja - s osmijehom je pričao Rosso.

- Za prvu utakmicu više sam nego zadovoljan. Držali smo disciplinu igre. Zadovoljan sam s Vejićem i Rossom, vidi se da nije slučajno to što je Hrvoje reprezentativac, a Giovanni je imao taj status. Čekaju me slatke brige oko momčadi - rekao je Miše.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije