LAŽIRALI DOB

Velika afera u Kamerunu: Čak 21 prestar igrač trebao nastupiti za njihovu mladu reprezentaciju

Dubai: Dodjela nagrada za najbolju sportsku novinsku agenciju tjekom DIS konferencije
Foto: EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari
1/3
03.01.2023.
u 16:13

- Svi su odmah izbačeni iz grupe, a Savez poduzima korake kako bi pronašao njihove zamjene. Ova akcija je rezultat direktne naredbe predsjednika nogometnog saveza Kameruna - napisali su u priopćenju.

Kamerunski nogometni savez našao se u središtu povećeg skandala. Iako smo u Africi kroz godine navikli slušati o pojedinim slučajevima igrača koji su lažirali svoju dob i predstavljali se mlađima nego što to zaista jesu, reprezentacija do 17 godina spomenute zemlje stvano je pretjerala. 

>> Kontroverzni Argentinac kupio je psa od 22 tisuće eura da mu čuva zlato iz Katara i obiteljski dom

Mlada selekcija Kameruna trebala je nastupiti na UNICEF-ovom turniru za afričke reprezentacije čiji su igrači mlađi od 18, a ono što se dogodilo uoči samog turnira bacilo je ljagu na Savez predvođen legendarnim Samuelom Eto'om. Naime, svi njihovi igrači prošli su MRI testiranja i čak 21 rezultat bio je sumnjiv, odnosno pokazao je da su stariji nego što je navedeno. 

Jasno, reprezentacija je odmah suspendirana.

- Od 30 igrača, njih 21 nije prošao MRI testiranje. Svi su odmah izbačeni iz grupe, a Savez poduzima korake kako bi pronašao njihove zamjene. Ova akcija je rezultat direktne naredbe predsjednika nogometnog saveza Kameruna. Kamerunski savez apelira na sve uključene, a posebno na trenere, da uvijek paze i budu sigurni da starosne granice po kategorijama budu poštovane - priopćili su. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije