Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR POSAO NA STARTU

Veliki preokret Donne Vekić: Nakon preokreta uspjela proći u 2. kolo Wimbledona

Tennis: WTA Tour in Bad Homburg
Foto: Mathias Schulz/DPA
1/3
01.07.2024.
u 19:18

Loše je počela, izgubila je prvi set, no ostatak meča je u potpunosti izdominirala suparnicu, u drugom kolu moguć je duel protiv igračice koja je zamijenila jednu od favoritkinja turnira

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo kolo trećeg Grand Slama sezone Wimbledona pobijedivši Kineskinju Xiyu Wang 3-6, 6-3 i 6-4.

Donna nije dobro ušla u meč. Serijom grešaka (čak devet u prva tri gema) omogućila je Kineskinji da joj ni kriva ni dužna oduzme servis. Wang je izborila dvije break-lopte od čega je drugu realizirala, a potom uz malo muke i potvrdila break. Kod 4-2 za Wang uslijedila je Donnina break-lopta, no retern je završio daleko van terena i Wang se izvukla. Kineskinja je do kraja seta uspijevala zadržati servise i povela 1-0 u setovima.

Na početku drugog seta servisi su bili nedodirljivi, a onda kod 3-2 Donna je izborila tri vezane break-lopte od čega je odmah iskoristila prvu. U tom periodu nanizala je čak devet poena. Donna je na svom servisu vodila 5-3, 30-0 i činilo se da će rutinski uzet set. No, nije bilo tako jednostavno. Wang je nizom od tri poena izborila break-loptu, ali Donna ju spašava i nizom od svoja tri poena vraća se u igru.

Tennis: WTA Tour in Bad Homburg
1/3

Tijekom trećeg seta najbolja hrvatska tenisačica gotovo svaki gem je vršila opasan pritisak na servis Kineskinje. U prvom gemu izborila je dvije vezane break-lopte, u trećem gemu tri, također vezane, i sve je Wang spasila, a onda je uslijedio peti gem kada Donna ponovno dolazi do break-lopte i konačno ju koristi za 3-2. Kod 4-2 Donna je propustila još dvije šanse za break koje bi vjerojatno i riješile pitanje pobjednika. No, taj jedan break bio je dovoljan za Donninu pobjedu i plasman u drugo kolo.

U drugom kolu čeka ju pobjednica duela između Amerikanke Emine Bektas i Ruskinje Erike Andreeve koja je u glavni turnir upala kao “lucky-loser” umjesto Aryne Sabalenke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije