Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE VIJESTI

Veszprem zbog Lutrije blizu izlaska iz SEHA lige

Luka Šebetić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
04.04.2016.
u 16:30

'Liga je iz godine u godinu sve bolja i organiziranija i veseli me što nastavljamo suradnju.'

Ruska tvrtka Gazprom produljila je ugovor s rukometnom SEHA ligom do 2020. godine.

– Liga je iz godine u godinu sve bolja i organiziranija i veseli me što nastavljamo suradnju – rekao je Aleksander Meškov, jedan od direktora jedne od najvećih svjetskih kompanija.

Liga će sljedeće godine također obuhvaćati deset klubova.

– Više od deset ne možemo prihvatiti zbog kalendara Europskog rukometnog saveza, ali i zbog kalendara nacionalnih prvenstava. Tko će sve od klubova igrati sljedeće sezone, znat ćemo krajem svibnja. Za sada je 95 posto sigurno da u ligu ulaze dva slovenska kluba, Pivovarna Laško iz Celja i Gorenje iz Velenja. Nije sto posto sigurno jer još nismo potpisali ugovor sa Slovenskim rukometnim savezom, ali mislim da je to gotova stvar – rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsjednik lige.

Problem bi moglo biti sudjelovanje mađarskog Veszpréma, možda je ovaj klub upravo u Varaždinu otplesao svoj posljednji tango što se tiče igranja u ovoj regionalnoj ligi.

– Problem je s Mađarskim rukometnim savezom, koji je potpisao ugovor s njihovom Lutrijom koja je uložila ogroman novac u domaću ligu. Po tom ugovoru svi mađarski klubovi trebali bi igrati nacionalno prvenstvo. Veszprém ima ugovor s nama još za sljedeću sezonu. Mađarski savez tražio je da u SEHA Gazprom ligi igraju četiri njihova kluba, što smo odbili, nudeći im dva mjesta. Nakon što smo se izjasnili, dobili smo odgovor da Pick Szeged sigurno neće igrati, a o Veszprému nije bilo ni slova u tom odgovoru. U svakom slučaju, Veszprém ima 15 dana da odluči što će – istaknuo je Mihajlovski.

Gost jučerašnjeg završnog dana petog Final Foura SEHA Gazprom lige bio je Michael Wiederer, glavni tajnik Europskog rukometnog saveza.

– Naš bečki ured jako dobro surađuje sa SEHA ligom, a ova regionalna liga važna je i za nas jer u njoj igra puno klubova koji imaju značajnu ulogu u Ligi prvaka – pohvalno se o ligi izrazio Wiederer.

Potvrda toga je da su na zavšrnom turniru igrala tri kluba koja igraju u četvrtfinalu Lige prvaka (Veszprém, Vardar, PPD Zagreb), dok je jedan (Meškov) igrao u osmini finala.

– Naša je želja da do kraja novog ugovora s Gazpromom liga bude na nivou, ako ne i bolja od njemačke lige koja je trenutačno najbolja u Europi. No, kada pogledate četvrtfinale Lige prvaka, lijepo je vidjeti da su među osam tri kluba iz naše lige, a iz njemačke tek dva (Kiel i Flensburg) – istaknuo je Mihajlovski.

>> Veszprem osvojio SEHA ligu, PPD Zagreb treći, Ilić MVP

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
12:55 05.04.2016.

Pa Veszprem je europski klub i vjerovatno se dečki ne osječaju najbolje u balkanskom okruženju i balkanskoj ligi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije