1998. PROTIV PARTIZANA

VIDEO Crvena zvezda slavila je pobjedu i kopirala slavnu 'gusjenicu' hrvatskih rukometaša iz Atlante

Crvena zvezda.com / Youtube screenshot
26.04.2023.
u 17:56

Zapravo su samo prekopirali proslavu naših zlatnih rukometaša iz Atlante i 1996. godine s Olimpijskih igara. Nakon toga smo svaki puta na isti način proslavili velike pobjede. Dakle, to je originalno hrvatski izum, a zvezdašima se to očito učinilo vrlo zgodno, što naravno nije prošlo nezapaženo

Danas se od 18.30 sati na stadionu u Humskoj igra vječiti srpski derbi između Partizana i Crvene zvezde, ali su crno-bijeli suspendirani pa tako gledatelji neće moći prisustvovati dvoboju koji je uvijek privlačio pažnju. Srpski mediji izvukli su podatak da je do sada odigrano 34 derbija u mjesecu travnju, a ovaj mjesec više odgovara crveno-bijelima.

To pokazuje i omjer - 14 pobjeda Zvezde, devet pobeda Partizana i 11 remija. Upravo neriješeno, bez golova, bilo je na posljednjem travanjskom derbiju prošle godine. A isto je tako osvanuo jedan zanimljiv video iz već davne 1998. godine kada je Crvena zvezda slavila protiv najvećeg rivala s 4:0, a pobjedu je proslavila legendarnom gusjenicom.

Zapravo su samo prekopirali proslavu naših zlatnih rukometaša iz Atlante i 1996. godine s Olimpijskih igara. Nakon toga smo svaki puta na isti način proslavili velike pobjede. Dakle, to je originalno hrvatski izum, a zvezdašima se to očito učinilo vrlo zgodno, što naravno nije prošlo nezapaženo. 

Podsjetimo, zlatni rukometaši iz Atlante 1996. bili su: Valter Matošević, Venio Losert, Irfan Smajlagić, Slavko Goluža, Iztok Puc, Goran Perkovac, Zlatko Saračević, Patrik Ćavar, Božidar Jović, Alvaro Načinović, Nenad Kljaić, Zoran Mikulić, Bruno Gudelj, Vladimir Jelčić, Vladimir Šujster, Valner Franković.

03.02.2007., Koeln, Njemacka - Svjetsko rukometno prvenstvo; utakmica za 5. mjesto: Hrvatska - Rusija. Davor Dominikovic, Vedran Zrnic."nPhoto: Slavko Midzor/PIXSELL"n
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Komentara 1

Avatar jedanalivrijedan
jedanalivrijedan
10:10 27.04.2023.

U Karlovcu se je tako " plavi vlak " vozil jos u osamdesetima ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije