23.01.2024. u 18:55
Dinamo je imao priliku probiti se na drugu poziciju te smanjiti zaostatak na četiri boda uz još jednu utakmicu manje, ali nije uspio. Lokomotiva je šokirala aktualnog hrvatskog prvaka s dva gola u prvih sedam minuta nakon čega se momčad Silvija Čabraje znalački obranila i u samoj završnici trećim golom potvrdila pobjedu

Nastavak hrvatske nogometne sezone otvoren je velikim iznenađenjem. U odgođenom susretu 4. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva je na stadionu Maksimir pobijedila Dinamo sa 3-0 ugrozivši ambicije "Modrih" u borbi za naslov prvaka. Junak susreta bio je Duje Čop koji je "hat-trickom" potopio "Modre" golovima u 5., 7. i 87. minuti. Momčad Sergeja Jakirovića krenula je u lov na Hajduk, za kojim zaostaje sedam bodova, odgođenom utakmicom protiv Lokomotive. Trebali su Lokosi na Kranjčevićevoj dočekati 'Modre', ali zbog lošeg stanja travnjaka utakmica se igrala na stadionu Maksimir nakon zamjene domaćinstva. Golove možete pogledati OVDJE

GALERIJA Lokomotiva šokirala Dinamo na Maksimiru

Dinamo i Lokomotiva sastali se u zaostalom 4. kolu SuperSport HNL-a
1/6

Dinamo je imao priliku probiti se na drugu poziciju te smanjiti zaostatak na četiri boda uz još jednu utakmicu manje, ali nije uspio. Lokomotiva je šokirala aktualnog hrvatskog prvaka s dva gola u prvih sedam minuta nakon čega se momčad Silvija Čabraje znalački obranila i u samoj završnici trećim golom potvrdila pobjedu. Dinamo je otvorio susret poletno i razigrano. "Modri" su u prve tri minute imali dvije lijepe prilike, oba puta je pucao Arijan Ademi. Prvi put pored gola, dok je u drugom pokušaju lopta završila u rukama Nikole Čavline. Međutim, već u petoj minuti Lokomotva je povela. Ubacio je Silvio Goričan iz slobodnog udarca, a Duje Čop glavom savladao Danijela Zagorca koji je mogao i bolje reagirati.

Dinamo praktično nije ni krenuo s centra, a opet je Čop zabio. Pogriješio je Josip Mišić u veznom redu, Goričan opet asistirao, a Čop majstorski savladao Zagorca za 2-0 nakon svega sedam minuta igre. Do nove prilike Dinama morali smo čekati do 29 minute kada je novo pojačanje Arber Hoxha povratnom loptom uposlio Brunu Petkovića, koji je loše pucao. U 37. minuti zaprijetio je i Takuro Kaneko, ali nije bilo prave opasnosti za suparnička vrata. Najbolju priliku u prvom dijelu Dinamo je imao u sudačkoj nadoknadi kada je u gužvi pucao Mauro Perković, ali je Čavlina sjajno reagirao.

VEZANI ČLANCI:

Na startu drugog dijela Jakirović je u igru uveo još jednog napadača Frana Brodića, a dvije minute kasnije Dinamo je imao lijepu priliku, no Petković je promašio cijeli gol iz blizine. Dinamo je pojačao ritam i u nastavku se igralo praktički pred vratima Lokomotive. U 67. minuti gosti su opasno visjeli, Mišić je ubacio iz kornera, no kapetan Ademi je pogodio prečku. Sandro Kulenović i Robert Ljubičić bile su posljednje nade Sergeja Jakirovića da u ovoj utakmici može barem do boda nakon što su ušli 15 minuta prije kraja, međutim nije bilo pomaka.

U 87. minuti Špikić je mogao vratiti Dinamo u život, išao je sam na golmana, ali umjesto udarca, dodao je loptu u sredinu - nikome. U kontri koja je uslijedila Čop je trećim golom na utakmici zaključio priču. Hajduk vodi na ljestvici sa 41 bodom, Rijeka ima 35, a Dinamo 34 boda, no Rijeka i Dinamo imaju i susret manje. Lokomotova je šesta sa 24 boda. Na začelju je Rudeš sa svega četiri boda.

DINAMO
0-3
LOKOMOTIVA
SUPERSPORT HNL, 17:00, MAKSIMIR, ZAGREB
Kraj
90' (Kraj)

Kraj utakmice i senzacionalna pobjeda Lokomotive!

90'

Žuti karton za Mišića čime propušta utakmicu protiv Istre 1961. 

90'

Tri minute nadoknade. 

Gol
87' (Gol)

Kakav potop Dinama! Duje Čop je opet matirao Zagorca i hat-trickom dotukao Dinamo! Nakon toga je uz pljesak tribina izašao iz igre. Ušao je Smakaj. 

86'

Špikić je izašao pred Čavlinu 1 na 1, ali je htio asistirati i pogriješio. 

80'

16-godišnjak Huskić mijenja iskusnog Leovca. 

Zamjena
77' (Zamjena)

Ljubičić mijenja Kaneka, Kulenović umjesto Ademija. 

75'

Goričan se sjurio prema golu Dinamo, no pogađa vanjski dio mreže. 

67'

Fettai i Žilinski ulaze, Krivak i Šotiček su završili nastup. 

67'

Ademi je pogodio gredu nakon kornera, Dinamo nije imao sreće. 

Zamjena
63' (Zamjena)

Lokomotiva se uspješno brani, a Dinamo ne uspjeva zabiti. Ulaze Bulat i Špikić, izlaze Baturina i Hoxha. 

53'

Goričan puca pokraj gola Zagorca, Lokosi opet prijete. 

52'

Još jednom je zaprijetio Čop i lukavim udarcem pokušao svladati Zagorca, no iskusni vratar nije se dao prevariti. 

Info
48' (Info)

Na Maksimiru se nalazi 2832 gledatelja.

47'

Kaneko je sjajno prošao i poslužio Petkovića koji glavom s pet metara puca pokraj gola. 

Zamjena
46' (Zamjena)

Počelo je drugo poluvrijeme, Brodić je zamijenio Živkovića kod Dinama. Bartolec je ušao umjesto Vranjkovića. 

45'

Lokomotiva s velikih 0:2 odlazi na poluvrijeme. 

45'

Velika šansa za Dinamo, Perković je pucao, no Čavlina sjajno brani, a onda obrana Lokomotive i Čavlina dolaze do lopte ispred Kaneka. 

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Tri minute sudačke nadoknade. 

39'

Krivak s ruba 16 metara puca ravno u Zagorca. 

33'

Dinamo je zaredao s napadima prema Čavlini, ali konkretnog pokušaja nema...

28'

Petković se našao u dobroj prilici pred golom Lokosa, ali nije dobro zahvatio loptu i kupi to bez problema Čavlina. 

20'

Kaneko puca ali odlazi to daleko iznad gola. 

Žuti karton
19' (Žuti karton )

Žuti karton zaradio je Šotiček zbog povlačenja. 

17'

Nogometaši Lokomotive puno bolje stoje na terenu, Dinamo se još nije trgnuo poslije početnog šoka. 

10'

Žuti karton za Vranjkovića. 

7'

Novi pogodak Čopa! Izašao je pred Zagorca i lagano ga prebacio za 0:2!

5'

Duje Čop je poslije prekida glavom iznenadio i matirao Zagorca. Lokosi vode!

Žuti karton
4' (Žuti karton )

Žuti karton za Živkovića. 

2'

Hoxha je ubacio za natrčalog Ademija koji je zamalo zabio pogodak i usput se ozlijedio. 

Početak
1' (Početak)

Glavni sudac Igor Pajač označio je početak utakmice na prohladnom Maksimiru. 

TABLICA

Standings provided by Sofascore
SERGEJ JAKIROVIĆ

Dinamo danas otvara drugi dio sezone, Jakirović progovorio o pojačanjima: Joj, ubijaju me...Više o tome OVDJE

SASTAVI

DINAMO: Zagorac - Živković, Theophile, Ristovski, Perković - Mišić, Baturina, Ademi - Hoxha, Kaneko, Petković

 

LOKOMOTIVA: Čavlina - Leovac, Mersinaj, Kalaica, Vranjković - Marić, Bubanja, Krivak - Goričan, Šotiček, Čop.

 

Dakle, Jakirović se odlučio da u početnih 11 ubaci mladog Morena Živkovića te novo pojačanje Arbera Hoxhu. 

Komentara 51

EJ
ejStef
18:38 23.01.2024.

I to je to, uprava uništila Dinamo, to se sada najbolje vidi. Hoksha je totalan promašaj, povratak Ademija isto, zimsko krpanje je bilo samo mazanje očiju. Interesantni su BBB koje očito isto više zanimaju fotelje nego rezultati. Ovo je katastrofa, Dinamo je klub za sredinu ljestvice, slijedi borba za plasman u Europu. Valjda su samo bedaci vjerovali u titulu prvaka. Čudesno uništavanje Dinama od strane uprave se nastavlja...

EJ
ejStef
18:56 23.01.2024.

Bravo Lokomotiva, sva nesposobnost uprave sada se vidi i iz aviona. Ovo je ono što su novinari svesrdno podržavali, ovo je ono za što su BBB tjerali neistomišljenike... Sjećam se onog Otvorenog na HTV-u gdje su svi napadali Zorića i ekipu koji su govorili da se sprema katastrofa U Dinamu, no evo, sad je već kasno... Dinamo nema golmana, većina igrača je prosjek, ne može dati gol, nema igru, to je otišlo toliko daleko da su igrači potpuno izgubili samopouzdanje tako da se više niti ne usude pucati po golu... Trebalo je 2 desetljeća da se napravi nešto od kluba, da počinje davati neke rezultate i u Europi, ova uprava je sve to uništila u manje od godinu dana. Nevjerojatno, kolika je to pohlepa i nesposobnost. Čudesno...

EJ
ejStef
17:14 23.01.2024.

Kako je Jakirović rekao - 2 gola u prvih 20 minuta. I eto, niti 10 minuta, Dinamo već gubi 2:0 i ne može složiti suvisao napad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije