VEČERNJI TV

VIDEO 'Hrvatska je dobra, no uskoro nas čeka ozbiljan problem. Domaća liga je u očitom padu'

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
Davor Javorovic/PIXSELL
09.09.2024.
u 11:54

U novom izdanju Večernjeg TV-a gostovao je bivši nogometaš i današnji trener Ivan Božić

U novom izdanju Večernjeg TV-a gostovao je bivši nogometaš i današnji trener Ivan Božić koji je s voditeljem i novinarom Željkom Jankovićem razgovarao o hrvatskoj reprezentaciji, Ligi nacija i domaćem prvenstvu, HNL-u. 

- Protiv Portugala prvo poluvrijeme nije bilo kako smo očekivali, ali drugi dio je bio puno bolji, nezasluženo smo izgubili, mogli smo izvući neriješeno što bi nam bilo jako važno. Druga utakmica s Poljskom je bila dominacija od prve do zadnje minute. Dalić je sustav prilagodio igračima, što je svakako bitna stavka. Dosta igrača igra u ovoj formaciji, izvukao je Pjacu koji vrlo dobro igra na wing backu, Jakić je defanzivno odigrao dobro. Dobili smo Petra Sučića koji bi mogao biti novi Brozović, Matanovića smo dobili jer je različiti napadač od ovih kojih imamo - rekao je Ivan Božić. 

- Zlatko Dalić je sretan što ima Modrića u reprezentaciju kao i mladi igrači koje će izvesti na pravi put. Kovačić je preuzeo glavnu rolu u Hrvatskoj, vidi se da je u formi i pun samopouzdanja. Počeo je zabijati golove, što je njemu falilo, Mateo je prerano otišao u Inter i Real, uvijek je dolazio prebrzo zato što je ekstra talent. Nedostajalo mu je to da kao lider dođe u klub, kao što je sad u Manchester Cityu, takav nam treba u reprezentaciji.

VEZANI ČLANCI:

- Naš najveći problem je naša liga, da nemamo Dinama kakav je sada, imali bi ozbiljan problem jer ne bi pomogli reprezentaciji. U HNL-u igra 109 stranaca i time nećemo ići pravim putem. Neće nam biti lagano, liga je u padu, moramo popraviti škole nogometa. Struka se ne pita koliko bi se trebala, uvijek ima problem i nekoga moramo ukomponirati u proces, a nije kvaliteta. S druge strane, nemamo financija, klubovi se bore i improviziraju. Nismo trebali ukinuti druge momčadi, to je najveći problem.

Što nam je Božić sve rekao, pogledajte u videu iznad. 

GALERIJA Prepoznajete li legendu u šetnji Zagrebom?

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
1/7

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije