Kup Italije

VIDEO Gazzetta objasnila kako su se dogodile dramatične scene na dvoboju Juvea i Intera

Coppa Italia - Semi Final - First Leg - Juventus v Inter Milan
Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS
1/3
05.04.2023.
u 09:59

Iz Intera pk tvrde da je sve započelo rasističkim vrijeđanjem Lukakua nakon gola

Polufinalnu utakmicu Kupa Italije između Juventusa i Intera (1:1) nije obilježio nevjerojatno dobar nogomet, već kaos i drama. 
Stara dama povela je pogotkom Juana Cuadrada u 83. minuti, a Inter je izjednačio u 95. golom Romelua Lukakua s bijele točke.

Sudac je svirao jedanaesterac zbog igranja rukom Brazilca Bremera, a nakon Lukakuovog gola na terenu je došlo do naguravanja igrača obje momčadi.

Sudac Davide Massa pokazao je zatim drugi žuti karton i isključio Romelua Lukakua, a nešto kasnije i Juventusovog strijelca Cuadrada i Interovog vratara Samira Handanovića. Video možete pogledati OVDJE

La Gazzetta dello Sport u izvještaju je pojasnio zbog čega smo gledali ovakve scene:

- Isključenje belgijskog napadača nakon penala bilo je iskra koja je zapalila fitilj i potencirala sukob igrača dviju momčadi. Sve do samog kraja utakmica je bila mirna. Potom se zažarila. Belgijski napadač stavio je u proslavi prst na usta kao da želi ušutkati Juventusove navijače. Tu gestu, koju je Belgijanac izveo i nakon gola za reprezentaciju, Juventusovi igrači protumačili su kao provokaciju. Nakon posljednjeg zvižduka došlo je do nereda - stoji u tekstu u kojem se dodaje: 

- Sudac je Lukakua opomenuo zbog proslave, a Belgijanac je već ranije imao žuti karton. Posebno je žustar u protestima bio Cuadrado. Njih dvojica počela su se naguravati i zato je Kolumbijac opomenut. Nakon toga se Cuadrado žalio Handanoviču na Lukakuovo ponašanje.

Osim toga, talijanski list piše kako je Cuadrado po isključenju Lukakua rekao Handanoviću "tako se to radi", a da mu je slovenski golman odgovorio s "idemo" i počeo širiti ruke. Dodaju i kako im se činilo da Cuadrado želi udariti Handanoviča.

Iz Intera pak tvrde da je sve započelo rasističkim vrijeđanjem Lukakua nakon gola. 

Dodajmo da je Marcelo Brozović bio u početnoj postavi Intera i igrao je do 81. minute. Hrvatski reprezentativac je u 41. minuti zaradio žuti karton.

Uzvratna utakmica bit će odigrana 26. travnja u Milanu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar salko1951
salko1951
14:37 05.04.2023.

Svugdje mržnja.Žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije