ODUŠEVIO MEDIJE

VIDEO Livaković je ponovo heroj Istanbula! Njegovoj se obrani divi čitava Europa

Europa League - Fenerbahce v Union Saint-Gilloise
Foto: MURAD SEZER/REUTERS
1/4
27.09.2024.
u 10:32

Livakovićeva obrana kaznenog udarca opisana je riječima "junaštvo" i "zapanjujuće", a uvrštena je među četiri najbolja poteza vratara u prvome kolu velikog natjecanja

Turski velikan Fenerbahče uspješno je otvorio natjecanje u ovosezonskom izdanju Europa lige. Na domaćem su terenu svladali belgijski Union Saint-Gilloise rezultatom 2:1. Veliku je ulogu u pobjedi i osvajanju tri boda odigrao hrvatski vratar Dominik Livaković. Golman vatrenih upisao je pet obrana, četiri obranama udaraca iz kaznenog prostora i jednu obranom jedanaesterca donedavnom igraču Rijeke, Franji Ivanoviću.

Upravo je Ivanović bio vrlo opasan za domaća vrata. U 17. minuti je snažno zapucao, a Livaković je uspio skrenuti loptu u vratnicu nakon čega se odbila dalje od gola i tako spriječio rano vodstvo Belgijaca. Svoju drugu šansu upisao je u 92. minuti kada je pokušao iz jedanaesterca, ali Livaković i dalje sjajno brani udarce s bijele točke i ponovo je izašao kao pobjednik.

GALERIJA Modrić ima gomilu luksuznih automobila, a čuva ih u nevjerojatnoj madridskoj vili

Europa League - Fenerbahce v Union Saint-Gilloise
1/21

Turski mediji pišu koliko je velika zasluga Livakovića bila u ovoj pobjedi, a pohvale je dobio i na službenom X profilu Europa lige. Njegova obrana kaznenog udarca opisana je riječima "junaštvo" i "zapanjujuće", a uvrštena je među četiri najbolja poteza vratara u prvome kolu velikog natjecanja.

S druge strane je gostujuću mrežu sigurno pogodio Caglar Soyuncu u 26. minuti, dok je pobjedu Feneru donio autogol Christiana Burgessa u 82. minuti. Bilo je to u trenutku kada je turski klub imao igrača više zbog isključenja Kevina Mac Allistera u 73. minuti utakmice. Jedini pogodak za goste postigao je Ross Sykes u 93. minuti.

VIDEO Nenad Bjelica je novi trener Dinama! Pregled njegove trenerske karijere donosi novinar Edi Džindo

Komentara 1

MA
majeltomoguce
11:21 27.09.2024.

Ovaj Qarabag je stvarno pehist teški! Izgubili su od Tottenhama u Londonu 3:0, ali od 7 minute su igrali sa igračem više - kod 0:0. Imali su veći i posjed i broj udaraca - isto kao i protiv Dinama i opet nisu dali niti jedan gol, a primili su čak 3!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije