HRVATSKI DRAGULJ

VIDEO Matanović poziv među vatrene proslavio pogotkom: Pogledajte kako zabija nova Dalićeva uzdanica

U Sesvetama odigrana nogometna utakmica U-21, Hrvatska - Švedska
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
19.08.2024.
u 23:00

Ovaj 21-godišnji napadač Eintrachta igrao je za mlade hrvatske reprezentacije U14 i U21, ali je nastupao i za njemačke mlade selekcije U17 i U18. Rođen je u Hamburgu, igra na poziciji središnjeg napadača, a visok je 194 centimetra

Novi napadač na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, 21-godišnji Igor Matanović, premijerni poziv među vatrene proslavio je pogotkom u 4:1 pobjedi Eintrachta iz Frankfurta protiv Eintrachta iz Braunschweiga u susretu 1. kola njemačkog Kupa. Hrvatski strateg Zlatko Dalić je u ponedjeljak objavio popis kandidata za utakmice protiv Portugala i Poljske na otvaranju Lige nacija, a na njemu se našao i Matanović.

Ovaj 21-godišnji napadač Eintrachta igrao je za mlade hrvatske reprezentacije U14 i U21, ali je nastupao i za njemačke mlade selekcije U17 i U18. Rođen je u Hamburgu, igra na poziciji središnjeg napadača, a visok je 194 centimetra. U Eintracht je stigao 2021. iz St Paulija, u kojem je ostao još sezonu i pol na posudbi, a potom je bio na posudbi i u Karlsruheru.

Matković je ušao u igru u 68. minuti, a među strijelce se upisao u 88. minuti. Za goste su zabili i Fares Chaibi (53) te Hugo Ekitike (56, 61), dok se kod domaćina među strijelce upisao Levente Szabo u 90. minuti. Nogometaši Wolfsburga također su izborili plasman u 2. kolo njemačkog Kupa nakon što su teškom mukom pobijedili petoligaša Koblenz s 1-0.

Pogodak odluke zabio je Patrick Wimmer u 15. minuti na asistenciju Jakuba Kaminskog. Domaćin je od 78. minute igrao bez isključenog Yasina Yamana. Za pobjednički sastav je cijeli susret igrao hrvatski reprezentativac Lovro Majer. Natjecanje nastavlja i Werder koji je kao gost porazio Energie Cottbus s 3:1. Sva tri gola za goste postigao je Keke Topp (32, 37, 55), dok je utješni gol za Energi postigao Henry Rorig (70). Domaćin je u 78. minuti ostao s igračem manje nakon što je "pocrvenio" Romario Hajrulla.

VEZANI ČLANCI:

Ranije su plasman u 2. kolo izborili Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach... Branitelj naslova Bayer Leverkusen zbog obveza u Superkupu odgodio je svoj dvoboj protiv Carl Zeiss Jene za 28. kolovoza.

FOTO Dinamov protivnik doživio peh uoči ključne utakmice: Nisu mogli trenirati, omela ih jaka kiša

U Sesvetama odigrana nogometna utakmica U-21, Hrvatska - Švedska
1/22

Komentara 1

Avatar Dančo
Dančo
06:52 20.08.2024.

Ok, ali lik jednu utakmicu u Bundesligi nije odigrao, tj cijelu prošlu godinu igrao je u drugoj ligi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije