'Dalić je izgubio kompas'

Dio navijača nezadovoljan popisom: 'Bitno da se zove Perišića, a Pjaca je trenutno na toj poziciji najspremniji'

Neuruppin: Zlatko Dalić održao konferenciju za medije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
19.08.2024.
u 17:53

Uz 24 poziva, izbornik Dalić je uputio sedam pretpoziva. Reprezentacije će se okupiti u ponedjeljak (2. rujna) u Zagrebu i tamo će boraviti sve do odlaska u portugalsku prijestolnicu 4. rujna

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je javno popis od 24 igrača koje će zvati na okupljanje povodom početka najecanja u Uefinoj Ligi nacija ovoga rujna. Vatreni se nadaju ponoviti, pa i poboljšati učinak iz prošlog izdanja kada su kroz skupinu s Francuskom, Danskom i Austrijom uspješno izborili završni turnir. Sada je smještena s Portugalom, Poljskom i Škotskom. Dvije najbolje nacionalne momčadi nastupit će u četvrtfinalu koje je na rasporedu u ožujku iduće godine. Trećeplasirana momčad igrat će za ostanak u Ligi A, a iduća momčad ide u Ligu B.

Hrvatski će reprezntativci natjecanje otvoriti gostovanjem u Lisabonu 5. rujna, gdje ih čekaju snažni Portugalci. Tri dana kasnije igrat će na hrvatskom tlu, odnosno u osječkoj Opus Areni ugostit će reprezentaciju Poljske. Uz 24 poziva, izbornik Dalić je uputio sedam pretpoziva. Reprezentacije će se okupiti u ponedjeljak (2. rujna) u Zagrebu i tamo će boraviti sve do odlaska u portugalsku prijestolnicu 4. rujna.

Kako to obično biva, nakon što je objavljen popis, hrvatski navijači iskazali su svoje mišljenje o Dalićevu odabiru. Najviše su pozornosti pridali Ivanu Perišiću, koji se nakon teške ozljede nije uspio nametnuti u početnih 11 Hajduka, a našao se na popisu za reprezentativne akcije. Samo pretpoziv je, s druge strane, dobio Marko Pjaca, koji je sjajno krenuo u sezonu u dresu zagrebačkog Dinama. 

"Marko Pjaca je igrač koji je trenutno na toj poziciji najspremniji! I igra najbolji nogomet. Svaka čast nekim starim igračima na zaslugama (Perišić), ali on dvije godine nije odigrao utakmicu u pravom ritmu. Vidjelo se na EP-u da on nema više tu sigurnost, želju, a ni ritam", komentar je jednog od navijača hrvatske reprezentacije ispod današnje objave popisa A vrste.

VEZANI ČLANCI:

"Perišić bez kluba u formi nije, ali bitno da se njega zove, a Pjaca i Pašalić na pretpoziv koji igraju u svojim klubovima. Razumijem da je Perišić godinama jedan od naših glavnih igrača. Ipak, trebao se ugledati na Vidu i ostale i oprostiti se od reprezentacije i prepustiti mjesto mlađima, brzim i spremnijim igračima", jedan je od komentara, a drugi dodaje:

"Moderni nogomet se svodi na brza krila, a naš mudrac jedina iole dva brza igrača, ujedno i krila Pjacu i Marca Pašalića, ne pozove, a pozove 36-godišnjeg Perišića koji GODINU DANA nije odigrao ozbiljnu utakmicu i koji ni u slabom HNL-u nije uspio dominirati nakon ozljede. Moj Daliću, od najnormalnijeg i najuspješnijeg izbornika postao si toliko zadrt i egoističan u nekim svojim odlukama da će ti se to obiti o glavu, očito nisi toliko mudar ni inteligentan koliko sam mislio."

"Nedovoljno spremni Perija ispred Marca i Marka, a kao gradimo novu ekipu za budućnost. Slučaj Brozović na Euru je već pokazao da je Dalić izgubio kompas te unatoč svom silnom poštovanju koje imam za tog čovjeka, mislim da je vrijeme za promjene, jer tu objektivnosti više nema. Unatoč tome, nadam se da ćemo opet imati sjajne rezultate uz Dalića, a da će potonji Euro ostati kao jedini neuspjeh i velika propuštena prilika", još je jedan komentar.

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Neuruppin: Zlatko Dalić održao konferenciju za medije
1/13

Komentara 5

OS
osijek68
04:01 20.08.2024.

Sta ste napali Dalica kad covjek nema vremena pratiti tko je u formi, tko za koga igra, analizirati suparnika i ostale nebitne stvari. Covjek vodi svoj restoran, gradi vilu, promovira se, izlaze medalje...Kad ste ga vidjeli na utakmici HNLa? Mislite li da on zna za koga igra Matkovic? Kad Matkovica kupi tim iz liga petice inda ce ga Dalic pozvati. Ili mu netko od novinara sapne da je mali dobar. Dalic u ovih 7 godina koliko je na celu repke nije promovirao niti jednog jedinog igraca. Repku mu je uglavnom slozio Bilic. Na zadnja dva Eura je dokazao da je totalni diletant. Na SP je kvaliteta nasih momaka i malo srece doprinijela rezultatu. Daliceva jedina vrlina je stvaranje zajednistva i domoljublje sto je u redu, ali daleko nedovoljno za voditi tako kvalitetnu reprezentaciju.

MA
Marsi
19:19 19.08.2024.

Pozivanje Perisica je sramota a da Perija ima obraz morao bi se oprostiti od repke... Barem predpoziv je trebao dobiti i mladi Matkovic iz Osijeka.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
20:12 19.08.2024.

Daliću od repke si napravio hajduk II.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije