Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDESNO ZDANJE

VIDEO Obišli smo Pampas kojeg se ne bi sramili europski divovi. Procurile cijene godišnjih ulaznica

Foto: Večernji list
1/12
28.06.2023.
u 10:16

Stadion ima dvije velike svlačionice koje izgledaju identično, prostrane su i mnogo veće od onih prijašnjih, a ovdje se nalazi i sedam manjih svlačionica za mlađe uzraste. Prvotimci ujedno imaju i dva dnevna boravka s foteljama i sofama te velikim televizorom, kao i 13 dvokrevetnih soba za dnevni odmor između treninga, doručka i ručka, praktički će cijeli dan moći provesti na stadionu

Slavonija i nogometni klub Osijek dobili su najmoderniji stadion u Hrvatskoj, a usudili bismo se reći i na ovim prostorima. Jer zaista Pampas, odnosno kako će se službeno zvati – Opus Arena, zdanje je vrijedno divljenja koje podsjeća na stadione engleskog tipa. Bili smo u obilasku novog doma bijelo-plavih i ostali smo oduševljeni, infrastrukturom Osječani mogu konkurirati mnogim velikim europskim klubovima, a ovaj travnjak ugostit će i hrvatsku nogometnu reprezentaciju u listopadu protiv Turske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

 

Dovode pojačanja za momčad

Radovi u zapadnom dijelu Osijeka još uvijek nisu posve gotovi, ali preostale su samo finese i dotjerivanje, nema sumnje da će sve biti spremno do početka prvenstva i ogleda protiv Slaven Belupa. Iz povjerljivih izvora nedavno smo dobili informaciju da službenog otvorenja stadiona protiv nekog europskog gosta barem za sada neće biti, to se planira za rujan, a ime protivnika još nije otkriveno. Na početku obilaska posjetili smo pomoćne terene koji će se pretežno koristiti za školu nogometa. Trenutačno je jedan teren u funkciji i na njemu treniraju seniori, radi se o hibridnom grijanom travnjaku koji je identičan onome na glavnom stadionu u Pampasu, dok će preostalih šest igrališta biti s umjetnom travom. Osječki kompleks zaista je raznovrstan, a najvažnije je da će svi imati komfor, od igrača, stručnog stožera pa sve do djelatnika kluba i predstavnika medija. Novinari će imati radnu prostoriju gdje su postavljeni stolovi i stolice, press-lože izgledaju odlično, a moći će se izabrati na kojem mjestu se želi raditi, iza stakla u zatvorenom i klimatiziranom ili u vanjskom dijelu s izvrsnim pogledom na cijeli teren.

Sve zajedno novinarska loža ima 90 mjesta, a TV kuće imat će vrhunske uvjete za prijenos utakmica, pozicije za kamere postavljene su na zapadnoj i južnoj tribini koja će biti Kohortino novo mjesto. Lože i sve popularniji ''sky boxovi'', odnosno VIP lože (140 mjesta) opremljeni su kožnim foteljama s klupskim grbom, a treba istaknuti da su devet takvih boksova već odavno zakupili razni sponzori. Na promenadi iznad fotelja do koje se dolazi iz restorana za vrijeme utakmica bit će postavljeni visoki stolovi i stolice s kojih će moći pratiti utakmice, ali ujedno i dogovarati novi poslovi te sponzorstva. Nogometašima je sve na pladnju, od vrhunski opremljene teretane s atletskom stazom pa sve do dva jacuzzija koja će služiti za relaksaciju poslije treninga i napornih dvoboja, a napunjena su hladnom i toplom vodom.

GALERIJA Prekrasni kadrovi s osječkog Pampasa koji je najmoderniji stadion u Hrvatskoj

1/7

Stadion ima dvije velike svlačionice koje izgledaju identično, prostrane su i mnogo veće od onih prijašnjih, a ovdje se nalazi i sedam manjih svlačionica za mlađe uzraste. Prvotimci ujedno imaju i dva dnevna boravka s foteljama i sofama te velikim televizorom, kao i 13 dvokrevetnih soba za dnevni odmor između treninga, doručka i ručka, praktički će cijeli dan moći provesti na stadionu. Klupski restoran spreman je za rad, ali još uvijek nije službeno otvoren kao ni caffe bar otvorenog tipa na zapadu gdje će se od idućeg tjedna moći svakog dana popiti kava ili osvježavajuće piće. Što se tiče komfora gledatelja, logično je da će biti puno veći nego na starom Gradskom vrtu gdje su ljudi znali sjediti kao sardine u konzervi, a upravo zbog toga odlučeno je da broj sjedalica neće biti povećan, nego ih ostaje 13 tisuća.

Isto tako, na vanjskoj fasadi stadiona bit će postavljen veliki klupski grb, a s pomoću LED svjetiljki osječku arenu će krasiti bijelo-plave boje. Sličnu varijantu mogli smo ranije vidjeti na münchenskoj Allianz Areni.

Što se tiče kadrovskih događanja u klubu, nakon potpisa Evangeloua i Renana Guedesa, trener Tomas i sportski direktor Kulešević u potrazi su za novim lijevim braničem jer se klub rastao s Marijem Jurčevićem, koji nije želio produljiti ugovor te Marinom Leovcem. Traži se i novi stoper, a radar je usmjeren i na centralnog veznjaka koji bi oplemenio igru cijele momčadi. Važno je napomenuti, 1. srpnja Osijek od 17 do 20 sati organizira dan otvorenih vrata za sve navijače koji žele posjetiti stadion i razgledati koje mjesto žele uzeti prije kupnje godišnjih ulaznica, čija prodaja počinje 3. srpnja.

VEZANI ČLANCI:

Godišnje karte 50 do 1500 €

Neslužbeno, doznaje se da će raspon cijena godišnjih karata kretati od 50 eura pa sve do 1500 eura za ona najskuplja mjesta na središnjem dijelu zapadne tribine. Primjerice, za mjesta u sredini istoka prema zadnjim vijestima treba se izdvojiti od 100 do 120 eura. Vlasnik kluba Lorinc Meszaros prije nekoliko dana je obišao stadion i izrazio veliko zadovoljstvo do sada učinjenim, navijači će zasigurno biti oduševljeni i velikim trgom koji se prostire oko stadiona, a parkiralište će imati 900 mjesta koja će biti podijeljena za medije i klupske predstavnike, odnosno za navijače i gledatelje. Ono što je za sve ljubitelje nogometa na istoku Hrvatske do prije samo nekoliko godina bio tek pusti san, sada se pretvara u stvarnost, a u klubu se nadaju da je ovo tek početak jedne prekrasne priče.

Portal Slavonija info objavio je neslužbene cijene godišnjih ulaznica.

"Cijene godišnjih ulaznica za VIP ložu trebale bi iznositi 2.500,00 € (18.836,25 kn) dok bi one za članove iznosile 1.2500,00 € (9.418,13 kn).

Za Jug D1, D2 i D4 sektorima godišnje ulaznice bi trebale iznositi 140,00 € (1054,83 kn), a za članove 70,00 € (527,42 kn).

Jug D3 (Kohorta) 50,00 € (376,70 kn).

Za popularni Istok cijene ulaznica su 240,00 € (1.808,28 kn), dok su za članove 120,00 € (904,14 kn).

Tome još treba pridodati i članarinu NK Osijeku koja bi trebala biti dodatnih 15,00 € (113,02 kn)", piše navedeni portal. 

Ključne riječi

Komentara 8

ZO
zoranos
11:35 28.06.2023.

Naravno da je nama čudo kad nemamo niti jedan novi stadion večih dimenzija unatrag 30 godina (Rujevica je kao privremeno rješenje, koje je postalo stalno). Ali sve su to mali stadiončići isključiva za te lokalne klubove. Reprezentacija tu nikada neće igradi bitne utakmice, a Čeferin ili Boban nikada tu neće dovesti neko finale Euro natjecanja jer je premalo za tako nešto.

VR
vrbaZG
13:11 28.06.2023.

Objavite koliko je Dinamo poskupio godišnje ulaznice u odnosu na prošlu godinu, a pogotovo u odnosu na predpandemijsku. Zapad 350 (300 za članove) za stadion s 0 komfora. Prvi put od sezone 2005-2006 neću kupiti godišnje kartu

DU
Deleted user
14:29 28.06.2023.

Dinamo povisio godišnje karte za ovo ruglo od stadiona. Traže za zapad dolje 360 eura. Sramota od uprave. Doveli nikoga a prodaju igrače za kikiriki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije