OSJEČKO ZDANJE

VIDEO Pampas u istoj kategoriji kao Camp Nou: Najmoderniji hrvatski stadion će imati i pritvor

Foto: Pixsell/Screenshot HRT
1/4
13.03.2023.
u 12:04

Hibridni će travnjak biti isti kao na Lusailu, stadionu na kojem se igralo finale Svjetskog prvenstva...

Izgradnja osječkog stadiona na Pampasu ušla je u završnu fazu. Projekt je vrijedan 65 milijuna eura, a uskoro bi trebala stići i uporabna dozvola. Nakon toga, slijedi postupak licenciranja i najmoderniji stadion u Hrvatskoj moći će otvoriti svoja vrata za navijače. Bilo je pitanje mogu li Osječani već ove sezone odigrati koju utakmicu na velebnom zdanju, ali moraju se još malo strpiti i pričekati početak iduće natjecateljske godine. Prilog o stadionu napravio je HRT i njihov novinar Andrej Rašljanin za emisiju Stadion

- Svi slikaju stadion, sve zanima kada će biti prva utakmica. Ovo je završna faza izgradnje, uporabnu dozvolu očekujemo do kraja ožujka, onda nas čeka licenciranje. Sa sigurnošću mogu reći da ćemo ovu sezonu završiti u Gradskom vrtu - rekla je članica Uprave Osijeka Valentina Koprivnjak. 

Pampas će biti prvi stadion elitne kategorije u Hrvatskoj, dakle Fifine 4. kategorije, u kojoj su stadioni poput Nou Campa i Santiago Bernabeua. Kapacitet će iznositi 13.005 sjedećih mjesta, a jedini će u zemlji imati i dva semafora. Travnjak je hibridan, kao i na katarskom Lusailu na kojem se igralo finale Svjetskog prvenstva. Postavljene su cijevi za drenažu i navodnjavanje, ali i betonski opločnici kao priprema za umjetnu travu oko glavnog terena.

1/11

Snimku pogledajte OVDJE.

Za Kohortu, navijače Osijeka, rezervirana je južna tribina. Najzanimljivija je, pak, činjenica da se ispod svake tribine nalaze pritvorske ćelije u slučaju 'nezgodnih' situacija. Ljubiteljima kluba također će interesantni biti fan shop i pub u sklopu stadiona koji će biti uređeni i u svakodnevnoj funkciji. 

Rođendanska želja uskoro ispunjena! - napisao je NK Osijek, koji je prije dva tjedna klupski rođendan proslavio uz objavljeni video stadiona. 

Osječani su na tablici SuperSport HNL-a trenutno treći s 36 bodova. 

Ključne riječi

Komentara 2

ZO
zoranos
14:10 13.03.2023.

Potpuni promašaj politike kluba! Dakle završavaju stadion, a rasprodaju ekipu te vjerovatno neće niti izboriti Euro natjecanja slijedeće sezone! Sve više NK Osijek podsjeća na KK Zadar (sa seobom iz Jazina u Višnjik i pad u prosječnost).

Avatar barba_barba
barba_barba
12:22 13.03.2023.

ca bi tek medijski bilo, da grade nec kao Kantridu ili Poljud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije