Prešao granicu

VIDEO Pogledajte francuski 'vic' koji je uzburkao japansku javnost

Blanka Vlašić
Foto: Reuters
1/2
16.10.2012.
u 12:35

TV voditelj Laurent Ruquier malo se zaigrao te fotomontažom japanskom vrataru Kawashimi dodao još dvije ruke, nazvavši to "efektom Fukushime"

Francuska je izgubila u prijateljskoj utakmici od Japana (0:1), a TV voditelj televizije France 2, Laurent Ruquier posprdno je prokomentirao taj ishod. Između ostalog, kao krivca za poraz označio je i japanskog vratara Eijia Kawashimu, kojemu je na fotografiji u šali fotomontažom stavio još dvije dodatne ruke i nazvao to "efektom Fukushime". Aludirao je Ruquier na lanjsku krizu oko nuklearnoga reaktora koja je izbila nakon snažnog potresa od 9 stupnjeva po Richteru. Taj je potres usmrtio 15.000 ljudi, a još 3000 vodi se nestalima. Šala nije dobro primljena u Japanu, koji je poslao i prosvjednu notu zbog vrijeđanja i omalovažavanja žrtava razornog potresa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije