Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DEVETOJ RUNDI

VIDEO Pogledajte ključni trenutak meča: Usik isprebijao Furyja, teturao je po ringu

Tyson Fury v Oleksandr Usyk - Kingdom Arena
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.05.2024.
u 08:38

U osmoj rundi Ukrajinac je slomio Britančev nos, a pred kraj devete runde Usik je serijom lijevih krošea jako uzdrmao Furya, koji se ipak održao na nogama, ali mu je sudac brojao. Na kraju je Furyja spasilo zvono koje je označilo kraj runde.

Ukrajinski boksač Oleksandar Usik postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon što je u Rijadu na bodove nakon 12 rundi svladao Britanca Tysona Furya.  Usik je slavio podijeljenom odlukom sudaca 2-1.

U osmoj rundi Ukrajinac je slomio Britančev nos, a pred kraj devete runde Usik je serijom lijevih krošea jako uzdrmao Furya, koji se ipak održao na nogama, ali mu je sudac brojao. Na kraju je Furyja spasilo zvono koje je označilo kraj runde. To je bio ključni trenutak meča, a pogledajte ga OVDJE.

Usik je dobio prve tri runde, ali je Fury dominirao u sljedeće tri, da bi meč otišao na Ukrajinčevu stranu u devetoj rundi.

Oba borca su u borbu ušla bez poraza u karijeri, Britanac je drža WBC naslov u teškoj kategoriji od 2020., dok je Ukrajinac imao WBA, WBO i IBF pojas otkako je 2021. skinuo s trona Britanca Anthonyja Joshuu.

Tyson Fury v Oleksandr Usyk - Kingdom Arena
1/82

Usik je posto prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova  nakon pobjede na bodove protiv Evandera Holyfielda.

Usik je došao i do 22. pobjede u 22 borbi, dok je Fury doživio prvi poraz u karijeri, u kojoj ima 34 pobjede i jednu neodlučenu borbu. 

 
 
 
Ključne riječi

Komentara 11

D1
Dinamo 1982
10:00 19.05.2024.

Očekivano.

K7
KJ_76
09:16 19.05.2024.

Hrgoviću ... mijenjaj sport ... nikad nećeš doći na red

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
14:36 19.05.2024.

sve to sport ali onaj komentar da je ovaj dobio mec jer je iz ukrajine...e to je stvarno dno dna covjeka. ne bi mi dobio ikada vise priliku da ista brani u sportu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije