NOVO PONIŽENJE

VIDEO United se još jednom osramotio na Old Traffordu, sad je u derbiju slavio i City

Manchester United v Manchester City - Premier League - Old Trafford
Martin Rickett
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.11.2021.
u 15:41

Utakmica je otišla u smjeru Cityja već na samom početku kada je Bailly u 7. minuti teško pogriješio, u pokušaju izbijanja prilično bezopasnog ubačaja Joao Cancela krivo je zahvatio loptu te prevario vlastitog vratara De Geu za prednost gostiju. To je prvi autogol u povijesti manchesterskog derbija

Aktualni engleski nogometni prvak Manchester City u gradskom je derbiju kao gost na Old Traffordu svladao Manchester United 2-0 (2-0) u susretu 11. kola Premier lige.

Utakmica je otišla u smjeru Cityja već na samom početku kada je Bailly u 7. minuti teško pogriješio, u pokušaju izbijanja prilično bezopasnog ubačaja Joao Cancela krivo je zahvatio loptu te prevario vlastitog vratara De Geu za prednost gostiju. To je prvi autogol u povijesti manchesterskog derbija.

Manchester City goalkeeper Ederson saves from Manchester United's Cristiano Ronaldo during the Premier League match at Old Trafford, Manchester. Picture date: Saturday November 6, 2021.
Foto: Martin Rickett

City je potom znalački zagospodario terenom, dominirao u posjedu lopte i u potpunosti onemogućio United u bilo kakvim napadačkim akcijama, osim jedne poluprilike Ronalda koju je Ederson obranio.

Konačnih 2-0 postavio je Bernardo Silva koji je u 45. minuti na drugoj vratnici dočekao još jedan ubačaj Cancela kojega je propustila kompletna obrana Uniteda, poglavito Maguire i Shaw, a vrlo loše je na udarac Portugalca reagirao i De Gea.

Manchester City's Gabriel Jesus shoots towards goal during the Premier League match at Old Trafford, Manchester. Picture date: Saturday November 6, 2021.
Foto: Martin Rickett

U nastavku susreta City je rutinski čuvao prednost, dok United nije niti jednom zaprijetio gostujućim vratima.

S ova tri boda City je skočio na drugo mjesto ljestvice sa 23 boda, dva manje od vodećeg Chelseaja, a jednim više od trećeg Liverpoola koji imaju po jedan susret manje odigran. United je peti sa 17 bodova.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije