'TO JE ON ZA NAS'

Solskjaer Ronalda usporedio s najvećim svih vremena: Ovakve riječi je rijetko tko dobio

04.11.2021.
u 18:10

Prvo je protiv Villarreala u petoj minuti nadoknade zabio za preokret i pobjedu 2:1. Zatim je protiv Atalante u prošlom kolu devet minuta prije kraja zabio za preokret od 0:2 do 3:2, a sada je slično napravio i u uzvratu

Pobjedama Chelseaja kod Malmöa (1:0), odnosno Wolfsburga protiv Red Bull Salzburga (2:1), otvoreno je četvrto kolo Lige prvaka.

Malmö je pokleknuo u 56. minuti kada je Hakim Ziyech pogodio za 1:0. Recimo i da zbog ozljede Mateo Kovačić nije igrao za Chelsea, dok je Antonio Mirko Čolak odigrao svih 90 minuta za domaćina.

 

Lewandowski sjajan

Atalanta je uspjela uzeti bod Manchester Unitedu nakon remija 2:2. 
Josip Iličić zabio je u 12. minuti, a Duván Zapata u 56. Za Otočane je strijelac bio Cristiano Ronaldo u sudačkim nadoknadama obaju poluvremena (45+1, 90+1). Izgleda da, kada je riječ o njemu, sve mora biti napeto. Inače golovi koje je zabio bili su mu 126. i 127. u svim natjecanjima za Manchester United (303 utakmice), a zanimljivo 126 ih je zabio i njegov sadašnji trener Ole Gunnar Solskjaer za crvene vragove, no njemu je za to trebalo 366 nastupa.

Osim toga Ronaldo je prvi igrač koji je zabio u četiri uzastopna nastupa u LP-u za Manchester United još od Ruuda van Nistelrooya u travnju 2003. godine.

A, portugalski napadač postao je i najstariji igrač (36 godina i 270 dana), koji je postigao dva ili više pogotka u jednoj utakmici za ovu momčad u europskim natjecanjima.

Štoviše, bez njega Solskjaerova družina teško da bi opstala jer CR7 već je treću utakmicu zaredom u LP-u spasio United pa i trenera. Prvo je protiv Villarreala u petoj minuti nadoknade zabio za preokret i pobjedu 2:1. Zatim je protiv Atalante u prošlom kolu devet minuta prije kraja zabio za preokret od 0:2 do 3:2, a sada je slično napravio i u uzvratu.

Nakon utakmice ga je Ole Gunnar Solskjaer nahvalio:

– On je za nas ono što je Michael Jordan za Chicago Bullse.

Sjajnu večer imao je Bayern koji je s 5:2 svladao Benficu. Velebnu pobjedu obilježio je Robert Lewandowski koji je zabio hat-trick ( u 26., 61. i 84. minuti), a osim njega u strijelce su se upisali i Serge Gnabry (32.) te Leroy Sane (49.). No, vratimo se još malo na Lewandowskog. Naime, posebno je bio zanimljiv jer je promašio i penal i sada je prvi igrač koji je zabio, asistirao i promašio jedanaesterac u Ligi prvaka još od Diega Coste u studenom 2013. (Atlético Madrid protiv Austria Wiena). On je i šesti igrač koji je zabio u svom 100. nastupu u LP-u, nakon Thierryja Henryja, Zlatana Ibrahimovića, Cristiana Ronalda, Andree Pirla i Tonija Kroosa. A postao je i prvi poljski igrač koji je stigao do 100. nastupa u Ligi prvaka. Recimo još samo da su za Benficu zabili Morato (38’) i Darwin Nunez (74’).

Teško je prihvatiti poraz

U ostalim utakmicama Barcelona je nastavila blijedo – Dinamo Kijev pobijedila je s minimalnih 0:1. Sevilla je od Lillea, na čijim je vratima bio Ivo Grbić, izgubila 1:2. Villarreal je s 2:0 bio bolji od Young Boysa, a pravu predstavu priredio je Juventus, koji je s 4:2 svladao Zenit za koji je igrao Dejan Lovren.

– Teško mi je prihvatiti poraz, ali to je stvarnost. Izgubili smo od momčadi koja je bila bolja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije