Maksimir prazan

Videozid za gledanje Dinama je previše rizičan

'sport....zagreb... 21.07.2009.  stadion Maksimir - uzvratna nogometna utakmica 2. pretkolo UEFA Liga prvaka, Dinamo - Pjunik / tribine, nema sjedalica, losa rasvjeta, uefa nedozvoljava igranje utakmi
'Marko Lukunic/Vecernji list'
04.11.2009.
u 12:21

Zbog huliganskih ispada navijači će u četvrtak utakmicu s Ajaxom gledati u kafićima diljem Zagreba. Nema izgleda za postavljanje videozida, kao što je Torcidi omogućeno u Splitu. Taj bi potez Gradu bio previše rizičan.

– U Zagrebu baš i nema uvjeta za gledanje utakmica na videozidu. Osim što je hladno, mi i nemamo takve povlastice kod policije kao Torcida. Zato ćemo utakmicu Dinamo – Ajax gledati u našim prostorijama u Zvonimirovoj ulici – kazao je vođa Kluba navijača BBB Tomo Glušić.

Zabranivši Dinamu igranje s Ajaxom pred publikom, Uefa je zagrebačkoj policiji skinula veliku brigu s vrata. S Ajaxom uvijek putuje petstotinjak ozloglašenih navijača, koji s Dinamovim Boysima imaju neraščišćenih računa još iz 1998. godine, a napadnuti su i 2007.

Bila bi to utakmica najvišeg rizika, zbog koje bi pola grada bilo pod policijskom opsadom. Tako je bilo i nedavno u Amsterdamu, a sukoba je ipak bilo.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Jana
Jana
12:51 04.11.2009.

Neka svatko gleda u svojem domu ili kafiću. Pametan potez UEFE. Sa divljacima se ne može drukčije!

DR
draconis
13:07 04.11.2009.

MA što ih sprječava da nerede rade i izvan stadiona. huligani su uvijek huligani. Treba ih pohapsit i na prisilni rad, tako da se naplati šteta koju su počinili i da nešto doprinesu državi.

VL
???
13:54 04.11.2009.

da je lako bit Torcida svak bi bija Torcida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije