Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Više od polovice reprezentacije u četvrtfinalu

01.04.2019.
u 16:31

Za svaku pohvalu su Vardar i PSG. To su jedina dva kluba koja su šesti put zaredom izborila nastup u četvrtfinalu Lige prvaka.

Rukometaši PPD Zagreba nisu treću sezonu zaredom uspjeli izboriti plasman u četvrtfinale Lige prvaka. S obzirom na odlaske i dolaske, te još uvijek tanak budžet, nitko nije ni očekivao da će „plinari“ ove sezone biti među osam najboljih.

Veselin Vujović tako će za sada ostati trener koji je zadnji odveo zagrebaše u četvrtfinale ovog elitnog rukometnog natjecanja i to dvaput zaredom, 2015. I 2016. godine. Bit će jako zanimljiva sljedeća sezona gdje će se hvatati ulaznice za profesionalnu Ligu prvaka koja bi trebala krenuti od sezone 2020./2021.

Da bi hrvatski prvak tamo upao, morat će napraviti korak više u odnosu na nekoliko zadnjih sezona. U prijevodu, morat će se izboriti za četvrtfinale.

Osam naših reprezentativaca

Kad već nema zagrebaša ove sezone u četvrtfinalu, bit će zato mnogo hrvatskih igrača – deset. U odnosu na lani to je pomak. Naime, prošle sezone u četvrtfinalu smo imali osam naših igrača. Najviše ih imamo u Kielcu i Pick Szegedu – po tri.

U poljskom prvaku su Filip Ivić, Luka Cindrić i Marko Mamić, a u Pick Szegedu Mirko Alilović, Marin Šego i Alen Blažević. Dvojica su u Vardaru – Igor Karačić i Ivan Čupić, te po jedan u PSG-u (Stepančić) i Veszpremu (Štrlek).

Od desetorice igrača osam ih je u hrvatskoj reprezentaciji. Preostala dvojica oprostila su se od nacionalnog dresa nakon Europskog prvenstva u Hrvatskoj 2018. Godine – Ivan Čupić i Mirko Alilović.

Za svaku pohvalu su Vardar i PSG. To su jedina dva kluba koja su šesti put zaredom izborila nastup u četvrtfinalu Lige prvaka. PSG bi mogao postati jedini klub koji može četiri puta zaredom izboriti završni turnir u Kolnu, a Vardar će pokušati do trećeg uzastopnog plasmana na Final Fouru.

No, za razliku od PSG-a, Vardar je jednom osvojio Ligu prvaka. Od hrvatskih igrača koji su još uvijek u konkurenciji, naslovom pobjednika ovog elitnog rukometnog natjecanja mogu se pohvaliti Luka Cindrić (prvak s Vardarom), Manuel Štrlek (pobjednik s Kielceom), Igor Karačić (pobjednik s Vardarom), Ivan Čupić (pobjednik s Kielceom i Vardarom), te Marin Šego (prvak s Kielceom).

Ne može se ponoviti

Bilo bi lijepo kada bi po broju igrača ponovili finale iz 2016. kada smo imali šest igrača (Štrlek, Čupić, Šego, Slišković, Alilović , Sulić) u borbi za trofej. To bi se moglo dogoditi samo ako će u finalu igrati Pick Szeged i Kielce. To će ipak ići malo teže uz Barcelonu i PSG.

Otkako se igra Final Four u Kölnu, od 2010. godine, najviše izborenih četvrtfinala imaju Barcelona i Kiel – devet. Flensburg i Veszprem imaju po sedam, a Vardar i PSG po šest. Zagrebaši imaju tri, baš kao Pick Szeged, Hamburg i RN Löwen. Ispred ovog društva još su samo Kielce (pet) i Montpellier (4).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije