MEĐUSOBNI ŠTIT

Vlatko i Bilić čuvaju si leđa

Bilić, Marković
Mišo Lišanin
13.10.2009.
u 19:55

Dok su igrači i stožer bili u još jednoj šetnji, ali bez tamburica i “Kozlovića”, Vlatka Markovića ulovili smo u šetnji hotelom Rixos. Ugodno mu je u Kazahstanu, jer dok on šeta Astanom, u Hrvatskoj traje potraga za njegovim i Bilićevim nasljednikom.

Igor Štimac, jedan od najizglednijih kandidata za Bilićevu poziciju, kazao je kako ne želi ni o čemu razgovarati dok je Marković na čelu HNS-a.

– Baš me briga za Štimca! – izjavio je Marković.

I ponudio drugu priču.

– Slaven Bilić ostaje izbornik još dvije godine. Riješit ćemo to još ovdje u Astani – s nogu će Marković.

Jasan je Markovićev plan, Bilić i on jedan drugome čuvaju leđa. Pa nije slučajno prije neki dan Bilić obasuo hvalospjevima Markovića, a ovaj mu sada, nakon svih zbivanja, uzvraća pozivanjem na još jedan mandat. Naravno, za taj Bilićev ostanak Marković, bez obzira na to što je djelovao uvjereno, mora ishoditi i Bilićev pristanak. Što bi se moglo i dogoditi. Jer, danas je Bilić trener bez konkretne ponude, porazi od Engleske doveli su ga do toga da više nije čovjek kojeg traži pola Europe. To je Markovićeva kombinacija, sve će učiniti da ostane na čelu HNS-a. Ali, kao što ima kandidata za Bilićeva nasljednika, postoje i kandidati za Vlatkovu poziciju. Branko Grgić, bivši predsjednik Hajduka i važan čimbenik u Ministarstvu turizma, već dugo spominje se kao izgledan Markovićev nasljednik. Za varijantu “Grgić predsjednik HNS-a” suglasan je i Zdravko Mamić, s time da bi Grgićeva desna ruka postao Damir Vrbanović. Dinamov direktor ima pozicije i veze u Uefi. A Hajduk će biti za.

– Predsjednik ima mandat, izbornik ima mandat i u ovom trenutku o tim stvarima ne mogu govoriti – rekao je Grgić i odbio razgovor o svojemu mogućem predsjednikovanju HNS-om.

U varijanti s Grgićem vjerojatni izbornik bio bi Igor Štimac. Zagrebova trenera zanima vođenje reprezentacije, ali nikamo mu se ne žuri i neće u Rusanovu dok je ondje Marković. Glavnu riječ na kraju balade imat će Skupština HNS-a, tijelo koje predstavnici županijskih saveza, nogometni tipovi koji su stigli iz politike ili su toliko “unutra” da je s njima sve moguće dogovoriti. Rezultat je loš, klima je za Vlatka Markovića klimava. Međutim, nije ni Marković vesla sisao svih ovih godina.

– Izdaju li ga skupštinari, onda je diletant i neka ide! Čuda je s njima mogao napraviti svih ovih godina – reče nam jedan dobro upućen u sva zbivanja.

U Astani je, pak, s Markovićem samo jedan član njegova Izvršnog odbora, Đuro Brodarac. Kao da su svi ostali digli od Markovića ruke.

Ključne riječi

Komentara 21

PE
petrovve
20:10 13.10.2009.

krzo....pusti price novinara...bude li istina saznat ce mo to od Markovica i Slavena....Njima je za vjerovat,a sto ovaj pise...isti je kao i drugi..!...mi vecina smo za Slavena,ali ipak on sam odlucuje...boljeg od njega necemo imati,uvjerit ce se svi kriticari.

KR
krzo
20:01 13.10.2009.

daj boze da je istina :) nane care!

OB
-obrisani-
23:24 13.10.2009.

jos jedan od dokaza kako se kod nas fotelja ne predaje lako.malo obraza da imaju sami bi otisli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije