SLAVONAC Vodstvo kluba kaže kako i dalje žele biti prvaci druge lige

Vodeći iz 2. lige ne želi u PHNL

18.02.2009.
u 20:36

Vodeća momčad Druge HNL, Slavonac iz Starih Perkovaca, nije se prijavio za dobivanje prvoligaške licencije. Dovodi li to u pitanje regularnost natjecanja, jer Perkovčani formalno nisu zainteresirani za ulazak u viši rang?

Odustaju i lokosi?
- Nismo se prijavili za dobivanje licencije, jer u Starim Perkovcima ne možemo stvoriti uvjete za Prvu ligu, a u Slavonskom Brodu nismo naišli na razumijevanje. No, to nimalo ne utječe na naš sportski motiv. Mi i dalje želimo biti prvaci 2. lige, uložili smo u pojačanja i bespredmetne su sumnje u regularnost kad je naš klub u pitanju - kazao je sportski direktor Slavonca Željko Požega.

Čini se da istim putem ide i trenutačno treći drugoligaš Lokomotiva, za koju igra većina Dinamovih juniora. Sportski direktor Šikić kaže da je Lokomotiva prijavila maksimirski stadion kao moguću prvoligašku adresu, ali da će tek na kraju sezone, u dogovoru s gazdama u Dinamu, odlučiti hoće li i sudjelovati u prvoj ligi. Naravno, uđe li u nju. Na maksimirski stadion računa i Dragovoljac, koji već ima suglasnost Dinama i Grada.

Za 1. HNL prijavilo se još šest drugoligaša. Realne izglede da do 1. svibnja (kada završava postupak) dobiju licenciju imaju samo Međimurje i Solin, koji je prijavio novi stadion u Dugopolju. To znači da je Štimčev projekt ipak upitan.

Ako među prvih sedam drugoligaša bude više od četiri kluba sa svim uvjetima za Prvu HNL, posljednji prvoligaš igrat će kvalifikacije s petim iz Druge HNL.

Financije u prvom planu
Ne stvori li se kvota od 16 klubova za popunjavanje 1. HNL, igrat se kao i dosad, liga 12 trokružno; posljednji prvoligaš ispada, a pretposljednji igra kvalifikacije s drugim iz druge lige.

U postupku licenciranja strogo će se inzistirati na revidiranom financijskom izvješću za prošlu godinu. Neće se tolerirati ako je klub dužan igračima, trenerima, ostalim zaposlenicima, drugim klubovima i državi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije