POVRATAK NAKON OZLJEDE

Vratila se Ana Konjuh: Sjajno otvorila US Open, u dva seta izborila drugo kolo kvalifikacija

Rijeka: Susret Hrvatske i Njemačke u Billie Jean King Cupu, Ana Konjuh - Jule Niemeier
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
20.08.2024.
u 08:28

Konjuh je sa 6:2, 6:4 nakon sat i 20 minuta bila bolja od Rumunjke Miriam Biance Bulgaru, 191. tenisačice na WTA ljestvici.

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh prošla je u ponedjeljak prvo kolo kvalifikacija za zadnji Grand Slam sezone, US Open. Konjuh je sa 6:2, 6:4 nakon sat i 20 minuta bila bolja od Rumunjke Miriam Biance Bulgaru, 191. tenisačice na WTA ljestvici.

Konjuh, koja je dugo izbivala s teniskih terena zbog ozljede, u meču je servirala četiri asa i uzela je suparnici sedam puta servis, dok je svoj izgubila četiri puta.  Iako je napravila više neprisiljenih grešaka (24-17), Konjuh je imala dvostruko više winnera (17-8) od rumunjske tenisačice.

U drugom kolu kvalifikacija hrvatska će tenisačica igrati protiv Argentinke Julije Riere, 122. tenisačice svijeta. U kvalifikacijama na US Openu danas će nastupiti Jana Fett, Lucija Ćirić Bagarić, Lea Bošković i Antonija Ružić u ženskoj konkurenciji, a u muškoj Borna Gojo, Duje Ajduković i Dino Prižmić.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije