Dan nakon poraza

Vučević: Ne trebaju mi pohvale, pa izgubili smo utakmicu

\'29.12.2010., Poljud, Split - U Hajdukovom Plavom salonu predstavljen je privremeni trener Goran Vucevic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
20.03.2011.
u 13:08

Noć u autobusu, bura je zatvorila Maslenički most, pa je putovanje potrajalo duže od predviđenog. Hajduk je u Split stigao nešto prije šest sati ujutro.

Vidjelo se na licu Gorana Vučevića da je iza njega noć bez sna. Ali, na licu se vidio i poraz od Dinama.

- Dinamo je zasluženo pobjedio, 2:0 je realan rezultat s obzirom na omjer prigoda. Ostaje žaljenje za propuštenim prigodama kod 1:0 za Dinamo. Da je Oremuš postigao pogodak u posljednjoj minuti prvog dijela priča bi vjerojatno bila drugačija – rekao je Vučević. Nije želio spominjati suđenje Andreja Burila i onaj prekršaj Cufrea na Andriću i Ahmada Sharbinija na Cufreu. Bila je to pogreška, ali Burilo je bijelima progledao kroz prste, mogao je svirnuti dva jedaneseterca za Dinamo. Zato je bolje da se Vučević nije upustio u velike priče o suđenju.

Bilo je više stvari, ne bih komentirao – kaže trener bijelih. Andrićev zglob ne izgleda dobro, kapetan je morao u svlačionicu prerano.

Zbog toga smo morali promijeniti koncepciju. A na poluvremenu smo odlučili preuzeti više rizika, krenuti hrabro i odvažno, jer svjedno nam je bilo izgubili 1:0 ili 3:0. Mi smo tražili pobjedu, utakmica je bila dobra i napokon je hrvatski derbi uspio – kaže Vučević. Dinamo je do pobjede došao kroz kvalitetniju sredinu terena.

Ključni razlog je što su domaći bili konkretniji, bolji jedan na jedan, to je bila prevaga u koristi Dinama – složio se Vučević. Sad svi govore o lijepom derbiju, Vučević prima poruke pohvale... No, Hajduk je taj koji je poražen.

Ma, nezadovoljan sam, rezultat nije pozitivan. Ne stoje komplimenti koje primam. Pa, mi smo izgubili utakmicu. Dimamo. Oni su kvalitetniji od nas, od toga ne bježim. Dinamo ima iznimno kvalitetne igrače. Pa, od početka je u momčadi imao šest stranaca, a sedmi je ušao u igru – rekao je Vučević. Nije mogao naći pravi odgovor na pitanje o puno igrača koji nisu bili u prvom planu. Ahmad Sharbini u prvih jedanaest bio je još 1. kolovoza, ovog proljeća Maloča i Brkljača nisu odigrali ni minute, Barišić je odigrao utakmicu i pol.

Imam ono što imam, opredijelio sam se za igrače koji su mogli najbolje odgovoriti Dinamu – rekao je Vučević kao da je slegnuo ramenima. Za Hajduk je sezona gotova, teško će izgubiti drugo mjesto, prvo je, kako je kazao Hrvoje Vejić, znanstvena fantastika. Vučević je izgovorio ono što od trenera Hajduka slušamo već šest godina. Svi su to izgovorili, netko još u jesen, netko u proljeće...

Okrenut ćemo se budućnosti, pripremati se za slijedeću sezonu, vidjeti na koje igrače ćemo računati u novom prvenstvu. Jasno ću klubu reći kako bi momčad trebala izgledati slijedeće godine, ali imam dojam kako neće biti rastrošni. Kao i ove zime tražit ću od čelnih ljudi da dovedu nužna pojačanja – zaključio je Vučević, koji je svojim igračima dao tri dana odmora.

Ključne riječi

Komentara 2

LJ
love joe
14:05 20.03.2011.

Uh, sav sam se prestrašio zbog Beqiraja. Sad neću moći spavati od brige, šalio se Hrvoje Vejić uoči susreta. Beqiraj je zabio i poručio mu da sad može mirno spavati

LJ
love joe
14:10 20.03.2011.

Fatos Beqiraj nakon derbija: Sad Vejić može mirno spavati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije