slaven belupo

Vugrinec opet u Europi: Dobit ćemo s dva razlike

davor vugrinec
Dalibor Urukalović/Pixsell
19.07.2012.
u 10:48

Vuga ni sam ne pamti koliko je europskih utakmica odigrao, a najdublje mu je u sjećanju sraz Dinama i Arsenala

Sjevernoirski Portadown velika je nepoznanica, ali sudeći prema Transfermarktu, koji vrijednost njihove momčadi procjenjuje na samo 575.000 eura, koprivnički Slaven Belupo u današnjoj utakmici 2. pretkola Eurolige (19 sati) izraziti je favorit. Što zbog 16 puta vrednije momčadi, što zbog domaćeg terena, što zbog daleko više iskustva igranja u Europi. Portadown je dosad odigrao 34 utakmice i slavio u samo četiri, a farmaceuti su u 50 europskih susreta upisali 24 pobjede, među kojima su bile i one protiv grčkog Arisa, engleske Aston Ville i francuske Bastije.

– Igramo pred svojim navijačima i zanima nas samo pobjeda. Voljeli bismo da ona bude što uvjerljivija, ali za to ćemo morati pokazati snagu i kvalitetu na terenu – istaknuo je Roy Ferenčina, najbolji strateg HNL-a u prošloj sezoni po izboru struke, kojem će ovo biti prva službena europska utakmica na trenerskoj klupi.

Ferenčina najavljuje dosta ofenzivnu postavu s čak četiri igrača u napadačkom dijelu igre, a među njima i iskusnog lisca Davora Vugrinca koji se potpuno oporavio od ozljede koljena. Varaždinski majstor ni sam ne zna koliko je odigrao europskih utakmica u karijeri, ali zbog atmosfere na punom stadionu, kaže, posebno pamti onu protiv Arsenala u dresu Dinama. Zbog neatraktivnosti Sjevernoiraca teško da će koprivnički stadion danas biti pun, no Vuga je svjestan da se radi o jako bitnoj utakmici za farmaceute kojom otvaraju sezonu.

– Znamo da nam protivnik ne bi trebao stvarati ozbiljne probleme, ali imaju neke svoje kvalitete. Dosta su uporni i imaju visoke igrače. Ipak, očekujem pobjedu s barem dva pogotka razlike – poručio je najbolji Slavenov igrač i dodao kako će nakon Portadowna biti jasnije što se od njih može očekivati ove sezone kako u Europi tako i u prvenstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije