Novi Ladićevi aduti

Vujičević: Zovu me Deco, a želim upoznati Niku i Luku

\'Gianluca Nijholt (C) of FC Utrecht fights for the ball with Dario Vujicevic (R) and Bryan Ruiz (L) of FC Twente during the Dutch Premier league game Utrecht-Twente (0-0), in Utrecht, on January 17,2
AFP
10.11.2010.
u 10:30

Moj otac Ivica bivši je igrač Sarajeva. Zato su me zvali iz NS BiH da igram za BiH, ali moj izbor je oduvijek bila Hrvatska, kaže nadareni igrač Twentea

U prijateljskoj utakmici sa Slovenijom (16. studenoga u Zaprešiću) za mladu selekciju debitirat će dvojica novih bisera iz dijaspore, Dario Vujičević (20) iz Twentea te Petar Slišković (19) iz Mainza.

I dok Slišković, skromni i samozatajni dečko iz Kiseljaka, ne želi publicitet u novinama dok ne odigra prvu utakmicu za mlade vatrene, samouvjereni Vujičević u startu je najavio kakvoga Ladić igrača dobiva.

Uveo ga McClaren

– U klubu me zovu Deco, a od hrvatskih igrača uspoređujem se s Nikom Kranjčarom i Lukom Modrićem – kaže Vujičević.

Dario je stasao u bundesligašu Schalkeu, a živi u Njemačkoj, u mjestašcu nedaleko od Münstera, te svakodnevno putuje automobilom u nizozemski Enschede.

– Vozim se 50-tak minuta, ne pada mi teško. U Twenteu sam od ljeta 2007. godine, došao sam kao 17-godišnjak, a glasoviti trener McClaren uvrstio me u prvu momčad. Za nju sam u prošloj, šampionskoj sezoni nastupio 24 puta, što me čini ponosnim jer sam najmlađi igrač Twentea – dodaje Dario.

Otac Ivica je nekadašnji igrač Sarajeva.

– Da, otac je Hrvat, majka Srpkinja, rođen sam u Sarajevu. Dok sam prošle godine bio ozlijeđen, dobio sam ponudu NS BiH da igram za BiH, ali sam se već bio odlučio za Hrvatsku. I jedva čekam taj prvi nastup!

Poznajete li neke od svojih idola?

– Nedavno sam s Twenteom gostovao kod Tottenhama u Ligi prvaka i želio sam se poslije utakmice pozdraviti s Nikom i Lukom. Ali, moji su pognutih glava nakon poraza otišli u svlačionicu, a njihovi su slavili, pa je upoznavanje propalo. Čekam ih u Enschedeu, pa ću im se javiti.

Ne poznaje Ladića

Dario Vujičević debitirao je u Ligi prvaka u posljednjem kolu protiv Werdera, odigravši posljednje četiri minute, a u nizozemskom prvenstvu ove sezone ima pet nastupa. Trenira ga nekada poznati belgijski vratar Michel Preud'homme.

– Igram na svim pozicijama u veznom redu, služim se s obje noge, na dresu nosim broj 27.

Poznajete li neke od mladih reprezentativaca?

– Upoznao sam Mateja Delača, suigrača moga prijatelja Slobodana Rajkovića iz Vitessea. Često odem do njih, izađemo na večeru... – zaključio je Vujičević, koji još nije upoznao izbornika Ladića, nego su samo kontaktirali telefonski.

Druga izbornikova velika nada, Petar Slišković, centarfor druge momčadi bundesligaša Mainza, visok 193 centimetra, stasom, tehnikom i instinktom za gol podsjeća na Edina Džeku.

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:42 10.11.2010.

Vujičević: Zovu me Deco, a želim upoznati Roberta Korena i Valtera Birse a balkanske pijandure koje su ostale vanka World Cupa u JAR-u nemru biti moji idoli..

HO
hotfishlake
17:58 10.11.2010.

dario, prvo postani standardni u twenteu i izbori pravi vatreni dres za koju godinu pa cemo te drage volje zvati deco ako bas hoces...a do tada bolje low profile!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije